sobota, 29. december 2012

1939695 - o komunistični kolaboraciji z nacisti (1. del)

[kirman69]
> [Pepi13]
> Ejga! Kot trdijo naši vrli tovariši.. ne sprejmi ponujene Nemške roke... To so fašisti, okupatorji... Raja pa naj crkne...

Da. Saj ste jo sprejeli, zlasti leta 44 (brothers in arms, press)!

Da. Saj ste jo sprejeli. Pred drugo svetovno vojno, ko ste komunisti stopili v antiimperialistično alianso s Hitlerjem in predvsem proti Zaveznikom. (Brothers in arms press)

Tudi med vojno ste se dobivali z Nemci, da se dogovorite o skupnem napadu na Zaveznike v primeru, da se Zavezniki izkrcajo v Istri ali v Dalmaciji.(Brothers in arms press)

Tudi več mesecev po okupaciji, KPJ ne napada okupatorjev, zato delegat iz Dalmacije na neki konferenci vpraša odposlanca CK Kardelja zakaj ne napadajo okupatorja, ta mu pa odvrne, da njih okupator ne zanima, da je njihov fokus prevzem oblasti in izvedba komunistične revolucije, zato jim kaos vojne pride prav, maščevalna streljanja, ki jih je izvajal okupator, pa KPJ ustrezajo, saj bodo narod pognala v hosto k partizanom, pojasni še deputat Kardelj. Komunisti v Karlovcu skupaj z gestapovci sedijo po kavarnah in je videti, da to niti gestapovcev niti komunistov nič ne moti. (Brothers in arms press)

Link

Ni komentarjev: