ponedeljek, 10. december 2012

1915976 - ob Simonetijevem laprdanju glede ustanavljanja slabih in dobrih bank

»Zakaj ne bi ustvarili dobre banke?« se sprašuje Simoneti, ki poudarja, da smo Slovenci to enkrat že storili, in sicer leta 1991, ko je bila ustanovljena NLB, medtem ko so slabe naložbe ostale na LB: »Problematična je predvsem zakonitost prenosa premoženja na drugo banko, kar se je zdaj pokazalo v odločitvi sodišča, ki je Sloveniji naložilo poplačilo nekdanjih varčevalcev LB. Slovenija je verjetno edina država na svetu, ki ima ustanovitev banke tako rekoč zapisano v ustavi.«

No? A zdaj dojemamo kako zelo nenormalna država smo? Ustanovitev banke imamo v Ustavi!!!!

PS
Kako že se reče mmentalnemu statusu človeka, ki najprej zatrdi, da je leta 1991 bila ustvarjena dobra banka, nakar že v naslednjem stavku pove, da bomo po določbah sodišča lopovluk iz leta 1991, ki ga imamo celo v Ustavi, hehe, davkozavezanci plačali z obrestmi, ker je pač prenos lastnine, beri - obično lopovsko bypassovanje, kot pravi maestro - "problematično".

"Rabutati" je zgolj beden poskus izumljanja olepševalnice za glagol krasti oz. za sintagmo "ukrasti po našem mnenju bagatelno vrednost", ustanovitev NLB leta 1991, vred s prenosom lastnine, je pa običen nizkoten lopovluk in ne zgolj "problematičen" prenos.

Kaj pa tretja rešitev in hkrati edina normalna - kaj pa če država ne bi imela nikakršnih komercialnih družb, predvsem nikakršnih bank. Ki, kot pravi ta članek, ni industrija bodočnosti. Hehe.

Link

Ni komentarjev: