petek, 14. december 2012

1922810 - Miran77 in Shaman o nadaljevanju reketarskih praks

[Miran77]
Medtem ko se njegovi starejši novinarski kolegi iz svojih uredniških foteljev vse bolj utapljajo v brezplodnih (in vse prevečkrat ciničnih) filozofiranjih o visoko abstraktnih vprašanjih prihodnosti slovenske države, nam je Jure Ugovšek povedal tisto, kar moramo v tem trenutku edino vedeti. Odkrito, korektno, brez babjega dramatiziranja in teatralnosti, brez paničnih pozivov na konec sveta, brez škodoželjnega, privoščljivega in butalsko samodestruktivnega hehljanja ob sesuvanju naše države.

Ni rešitev trojka, ni rešitev Štrukelj, ni rešitev sofisticirana intelektualna odmaknjenost od butalske realnosti. Ker če se nam tole sesuje, smo ga nadrkali VSI, to si zapomnite.

In vse, kar se nam trenutno dogaja, lahko še vedno SAMI preobrnemo naokrog in si naredimo državo, v kateri bo vredno živet. Nimamo idealnih rešitev, niti časa zanje - imamo pa vsaj nekaj nastavkov pravih idej in te moramo izpeljati do konca.

Tako se bi moralo pisat na Financah.

Čestitke.

Medtem, ko se z Ugovškovim glavnim sporočilom strinjam (Da je nujno znižati javno porabo in s tem vsaj pričeti korakati proti uravnoteženju proračuna), v tvojem pisanju vidim precej neznank.

Recimo to, da mi ni jasno kaj je to, kar je po tvoje "nekaj nastavkov pravih idej"? Pri tem ne mislim forumske ideje, ideje iz TV oddaj in "nastavke pravih idej", temveč relevantne ideje vlade in opozicije v parlamentu.

Naj pojasnim: Tam vidim vztrajanje na nečastnih rentarskih in reketarskih shemah, vidim vztrajno recikliranje in prepakiranje starih komunističnih, boljševističnih, fašističnih, nazisocialističnih idej nasilne totaluravnilovke in reketa namenjenih raji na eni strani, ter vztrajanja na neutemeljenih in nezasluženih rentah maziljencem tovrstnih sistemov, skratka javnemu sektorju in benefitorjem korupcije. Vidnim in nevidnim! Očitnim in manj očitnim!

In ader wordz, četudi sem zelo benevolenten in skrajno tolerantno iščem kje so te "nastavki dobrih idej", ne vidim ničesar takega v aktivnostih parlamenta in vlade.

Naj ilustriram: Gostilna "Pri velikem zrezku" je fkurcu, zasluži premalo, je v izgubah. Lastnik od osebja zahteva, da trend obrnejo in gostilno naredijo profitabilno. Staf se pa tega loti tako, da špara na sestavinah jedi, pa gostom ne dajo pos tandardu 200 g mesa v zrezek, ampak 100 in tako v tem stilu imajo oni idejo kako "splezati nazaj na zeleno vejo". Ne vidim pa "nastavka dobrih idej", kako bi recimo pritegnili več gostov, kako bi porabili manj elektrike, kako bi manj porabili na ogrevanje, ker bi strao gostilno izolirali, kako bi dve natakarici stregli gostom namesto treh, zrezek bi pa še naprej bil tak kot se zagre 200 g.

Te vrste lopovluk, da ljudem zasegaš 200, 300, 500 tisoč eUR in celo milijone za pokojnino, potem pa sprejmeš zakon, ki zanesljivo omeji izplačila pod 100 tisoč z one z 200 vplačil, pod 150 za one s 300 vplačil in pod 200 za one s 500 vplačil, pa ne more biti "nastavek dobrih idej". To je navadna pljačka! Brezsramni rop! Plačaš zrezek 200g, dobiš zrezek 100 g. To zna vsak lopovski prevarantski pizdek!

Vidim torej zgolj kontinuiteto in novi val še bolj drastično zastavljenega sramotnega fritzlovanja, plenjenja in natega delovnega plebsa.

Ugovšek sicer ima načeloma povsem prav, da če se spametujemo lahko sami obrnemo zadeve in, da nas s strani trojke čakajo našim pizdekom podobni političarski pizdeki, ki so od naših boljši zgolj zato, ker domnevno ne bodo involvirani v lokalne korupcijske in lopovske igre, ma oprostita oba, meni se to, da se bi mi sami rešili potom delovanja te naše politkamarilje, zdi utopija.

Vajino izvajanje je, kot hudomušna besedna igra kmečkega dedka z vnučki na obisku, ko jim reče, "da se divjega zajca zelo enostavno ujame tak, da se mu da malo soli na rep". Hehe, junouvotajmiin.

Ta partitokratska kamarilja, ki sedi zdaj v parlamentu in celo vse, kar je organizirane politike v Sloveniji, vključno z onimi, ki jim je spodletelo priti v parlament, in celo ves komsomolski podmladek in cele trume umsko opranih študentov edfeve in podobnih valilnic socialistične rentarske zalege, je ena sama NAZI-socialistična ali pa nazi-SOCIALISTIČNA, rentarsko-reketarska nečastna sodrga. Oni tako pojmujejo politiko in svoje poslanstvo. Tako oni razumejo socialno in pravno državo in demokracijo in civliziranost in enakost pred zakoni.

Njih sfritzlane ume niti malo ne moti dejstvo, da so vse nezaslužene rente, posledica tega, da je nekdo bil oropan svojih rezultatov dela oz. brezsramno nečastno s pomočjo zlorabe ugrabljene države reketiran. Njih neobstoj fer družbenega deala niti malo ne moti. Njim je zajedalstvo naravni gard, modus vivendi in modus operandi.

In ader wordz - ne, prjatli, s to kamariljo obrata v smer, ki jo slikate ne bo nikoli in basta. Face it! Sprejemite to, da lahko gremo dalje.

Ali to pomeni, da menim, da smo obsojeni na hujše kot grški scenarij, če ta kamarilja ostane na oblasti?

Eeee, to je že malo bolj tricky vprašanje, če upoštevamo, da smo v Sloveniji. Mi nismo Grki! Naša kamarilja je drugačna. Naša kamarilj se je ravnokar gladko dogovorila, da bo narodu v prihodnjih x let ukradla/ manj izplačal 80 milijard EUR, ki jih narod bo MORAL, navkljub nižanju izplačil, pod prisilo države vplačati v pokojninsko blagajno: Vplačati bo moral, a jih ven ne bo dobil.

Vplačali bomo v X obdobju recimo 140 milijard, vun pa počrpali 60. Ker so nam leta črpanja zmanjšali za 8 let po glavi, leta vplačevanja pa za toliko povečali. Diferenca? 16 let. Ter uvedli še druge omejitve, ki nižajo skupno maso izplačil. Diferenca? Totih ukradenih 100 jurjev po glavi.

Tako se bodo zdaj zdilali še v zvezi z vsemi ostalimi relevantnimi zadevami, ki imajo denarne efekte na narod. Skratka, naša kamarilja je sposobna nenačelne lopovske koalicije, samo, da rajo držijo pacificirano, da lahko naprej vladajo njihovi klani. V kohabitatu, zgledno in mirno nas bodo ropale mafijske horde dveh velikih, med seboj domnevno total skreganih mafijskih famiglij.

Ne, oni niso spospbni poštenih rešitev! Zgolj za delitev plena so sposobni. Za dogovor, kako reketirati dalje.

Je pa tu seveda najmanj en strukturni zajeb. Niti naša sluzasta fašisto-vsemogočna partitokratska mafija, ki se spozna izključno na nasilno prerazdeljevanje, ne more ukazati gospodarskim trendom, da naj bodo ugodni in v smeri blaginje in prosperitete. In ko zmanjka, bo zmnjkalo tudi za vedno višje državne rekete, ki so se jih skupaj v dogovoru namenili narodu zaseči.

Zdravstva bo manj ob več OBVEZNIH prispevkov, pokojnin bo manj ob več OBVEZNIH prispevkov, vseh drugih servisov bo manj ob več DRAKONSKIH davkov. Enim v JS bo to odveza, da gredo še dlje in na lastno roko dajo še manj storitev državljanom, da lahko več ostane za njihove plače in udobje na delovnih mestih. Pač, kasta zase, nje™.

Ali bo prišlo do revolucije, do večdesetletne štale z nestabilnimi vladami in državo, ki drveč v vse globljo revščino funkcionira na ravni Albanije, ali pa bo prišlo do samoizključitve iz EU in NATO in uvedbe diktature a la Severna Koreja in Kuba, je pa še edino vprašanje, ki ostaja neodgovorjeno.

Link

Ni komentarjev: