torek, 2. april 2013

2070172 - kritika članka "Vodovodar Janez in obveznice" Roka Pikona

Če novinar najresenejšega poslovnega časopisa v državi, domnevno še zlasti specializiranega za finance in meni edinega še prebavljivega časopisa, o katerikoli slovenski politični stranki zapiše, ne analitično in na facti bruti temeljeno karakteristiko katerekoli politične stranke, temveč pohlevno, kot ovca proliferira v eter mudološki demagoški agitpropovski šum, ki ga o sebi propagandno bruha stranka sama, smo načeloma opravili, tako s člankom, kot s kredibilnostjo novinarja.

Skrajni čas je, ampak res je skrajni čas, da vsaj Finance preidejo na kulturo Washington Posta in se odrečejo kulturi Komunista in kompartijskega komsmolskega stenčasa v kampu prostovoljne mladinske delovne brigade.

Kulutra WP, ki jo v tem članku izpostavi Rok, ko reče, da Washington Post in podobni velikani, ter na njihovo pisanje se naslanjajoči "finančni trgi", Sloveniji in Alenki Bratušek, in njenemu financ ministru in njeni Pozitivni Sloveniji preprosto ne verjamejo in ne zaupajo, in navkljub njihovemu leporečenju, slinjenju in pihanju toplih pasatov na dušice "finančnih trgov", menijo, da gre za tvegano državo.

Vprašati se je seveda treba zakaj tako mislijo. Oziroma zakaj se ne zmenijo za agitprop mudologijo PS in premijerke AB in financ ministra UČ. 

Zakaj tudi oni, tak, kot Rok in tak, kot verniki PS in verniki "levice" ne rgedo na web stran PS, si tam preberejo, za kaj se samoproglaša PS pa potem an to mentalno onanirajo?

Sam sem prepričan, da WP in "finančni trgi" niti ne poznajo, niti si v najbolj morastih sanjah ne zmorejo predstavljati celotne porazne resnice o Sloveniji. 

Moje mnenje je, da oni vidijo samo vrh ledene gore, ki moli ven iz morja in si tistih podvodno ležečih problemov Slovenije ne znajo niti najbolj morastih sanjah nasanjati, kaj šele kakovostno percipirati, pa globinsko dometi.

Ko bi WP in "financ trgi" poznali pravo velikost in sestavo tega podvodnega dela ledene gore slovenskih problemov, bi AB in UČ še manj zaupali, še manj verjeli in o Sloveniji menili, da je še bolj tvegana. Tako zelo tvegana, da bi jo izenačili s Severno Korejo, le, da bi na koncu vsake izrečene osene stal pozitiven remark, da od Slovenije resda ni pričakovati, da bi Evropo in Svet ogrožala z jedrsko grožnjo in vojnami s sosedami.

Ko se kakšen SlovenskiNovinar™ loti pisanja na način in-box™ razmišljanja oz. analize in iskanja rešitev, kjer so AB in PS, kot realna danost, izhodišče, ki ga slepo jemljejo za kredibilnega, me to spominja na tisti vic, ko dva nadebudneža z imeni Haso™ in Huso™ iščeta stanovanje št. 1203 v bloku številka 3, pa zadihana prikorakata v dvanajsto nadstropje, tam jim neka oseba odpre in jim razloži, da to res je stanovanje št. 1203 v bloku št. 3, ma ulica ni prava, tista ulica, ki jo onadva iščeta je čisot na drugem koncu mesta.

Še hujša ilusracija bi bil vic, ko v Sarajevu zazvoni telefon, glas na drugi strani reče. "halo, sine jes to ti?", Da tata... gdje ti je je mama, sine?... eno je u spavaćoj jebe se s susjedom... Sine, znaš gjdje držim pištolj... znam tata... e, sine idi uzmi pištolj i ubij oba, pa se vrati na telefon... evo tata ubio sam ih... Dobro sine, dobro, sad ih oboje odnesi van i zakopaj pod krušku. Al tata nemamo mi ni dvorište nu krušku...kako nemamo, pa zar to nisi ti sine, pa zar to nije stan Ibrišbegovića? pa jeste stan Ibrišbegovića, al mi smo u bloku na sedmom spratu, nem kruške... Pa jel ovo telefon 324153? Pa nije ovo je 324135... ufff, majku, mu, izvini, pogrešan broj!" hehe. 

Tako je tudi z AB in PS. Napačna ulica, gospod Rok, napačna ulica, prjatu! Če ni celo napačna telefonska številka, jebote.

AB in PS nista in ne moreta biti rešitev, ker sta del slovenskega problema. Dokler sta AB in PS tam, kjer sta, bomo vedeli, da je Slovenija v napačni ulici, da mora vun iz te ulica in se podati na pot iskanja prave ulice, če sploh hoče najti rešitev. Mi se pa trenutno s celim svetom kregamo, ker nam dopovedujejo, da smo v napačni ulici, in da tam osebe, ki jo iščemo ni in basta!

Napisati, da je politična stranka trdega, militantnega, talibansko naravnanega komunističnega jedra komunistično-fašističnega bloka konzervatvnih boljševiških politični sil Slovenije, teroristov, ki so ravnokar izvedli državni udar, zgolj benigno "socialno naravnana", je milo rečeno politanalitični diletantizem in novinarska slepota par excellence. 

Slovenija oz njeni novinarji si niti tega še ne zmorejo priznati, da živijo v državi, v kateri politično pozicijo zaseda ultra-nazadnjaška, konzervativna boljševistična tolpa. Kako bomo potem sploh našli rešitev, če pa takšno politično tolpo novinarji častijo z benignimi komplimenti o "socialni naravnanosti". Tolpa sicer ima ustavno pravico tekmovati za oblast, ma to ne pomeni, da ji novinarji morate asistirati.

Rok, če nekdo najprej med 22@45™ vzakoni ultratalibanske antidelavske, diskriminatorne, aparthaidske davčne in prispevkovne zakone, ki so temelj izvajanja nasilne uravnave ravno delavskih množic Slovenije v enaki bedi, se s tem celo popadljivo hvali, temu reče "vrednote" in po raznih lažgoških zborovanjih rdečesrajčnikov celo militantno grozi, da bo na njih konzervativno insistiral, ter jih branil celo z orožjem, potem temu ne moreš reči "socialna naravnanost", ampak naravnost antisocialna naravnanost.

Rok, če nekdo sprejme antisocius antinarodni pokojninski zakon, ki demagoško-nategunsko rešuje problem "vzdržnosti pokojniskega sistema" tako, kot cigan rešuje problem manjka sena za prehrano konj, tako, da "visoke stroške prehrane konj", reši pri vsakem konju tako, da mu najprej vsili 7 novilh let moratorija na prehrano in mu seno nadaljnih 7 let odtegne, potem mu pa naprej daja manj sena, če tisti trenutek konj sploh doživi, potem ta ni prokonjsko naravnam, temveč antikonjsko.

Če nekdo zaposlenim jemlje nedopusnto visoke procente plače za davke, če dohodke iz dela diskriminatorno obdavčuje po trikrat višji stopnji in edino njih progresivno, izmed vseh dohodkov v sistemu in mu povrhu vsega vsili še reket neokapičenih prispevkov, potem ta ni prosocius ampak antisocius.

Če pa taisti denar, ki ga je tako sprijeno in brutalno diskriminatorno zasegel delovnemu sociusu že 22@45™ usmerja v reševanje državnih kolhozov a la NLB, ki so nič drugega kot stroj za ropanje sociusa v korist posvečenih in v korist vzdrževanaj stanskega antinarodnega sistema, potem ta ni socialno naravnan ampak antisocialno naravnan.

Če nekdo gaga demagogijo o "zaščiti od kseno vdora" in o "zaščiti narodove srebrnine", pri tem mu pa niti na misel ne pride, da bi 64% slovenskega gospodarstva, ki je danes anakrono v rokah države, država pa ugrabljena čemi v ujetništvu v fritzlovksi kleti pri militantnih boljševikih, preprosto zaščitil od domenvnih "kseno sovragov" tako, da državno premoženje v prvem koraku privatizira tako, da ga preprost da v privat roke državljanov, da ga konvertira iz "domenvno narodovega" v res privat narodovega, potem ta ni prosocius in prodemos temveč antisocuis in antidemos.

In ja, gospod Rok, ni nam treba dalje pisati o tem, ni nam treba še naprej streljati v konja, ki leži mrtev na tleh, rešitve so vidne že iz tega, kar smo do sedaj napisali. In AB, njen UČ in njuna PS, ne da niso del rešitve, so srce problema. 

Edina rešitev vodi po poti odstranitve teh satanskih antinarodnih sil iz parlamenta in sprejemu novih zakonov, ki vzpostavljajo nov družbeni deal, ki je naravna pro-delu, pro-narodu, pro-sociusu, pro-kreaciji, pro-svobodi in zares anti-fašistično torej anti-komunistično, anti-talibansko, anti-reketarsko, anti-rentarsko, anti-podmizenju, anti-mudologiji, anti-nategunstvu, itd.

Vaša novinarska naloga v vsemu temu, gospod Rok je, da nehate ploriferirati samoolepševalne deklaracije prevarantskih političarjev in strank, ravnajoč po butalskem načelu "novinarju se snilo što je komunistični babi milo", ampak iz modus operandi oz politprakse razvidno resnico o AB, PS, UČ, Kučanu, "kučanu" in kučanu™, da razkrinkate mudologijo in demagogijo samopoimenovanj in deklarativni treš vseh slovenskih sedanjih parlamentarnih strank. 

Edino tako preprost volivec ima šanso spregledati oz najti pot skozi vse te laži, s katerimi ga zasipajo sprijene slovenske politične stranke oz sprijene tolpe slovenskih politikov. 

To je sveti đihad vas novinarjev in to ni en sam kratki effort, to bo dolga vojna za normalnost in resnico in vzpostavitev civlizirane družbe fer novega družebenega deala, v katerem bo delo, inovacija, kreacija, proizvodnja dobrin in keša, ter osebna svoboda, ki je temelj vsega, z vsakim zakonom nagrajevana, vzpodbujevana, nagrajevana, kar se mora videti predvsem in najprej v davkih in prispevkih, ki je temeljni odnos med državljani, in med državljani in državo. 

Recimo, če smem biti zelo konkreten in plastičen (Oprosti mi grdo paternaliziranje in sarkazem, a ne morem drugače, ker ste novinarji Slovenije res totalno zglajzali in šli hudo predaleč!), novinarji Financ ste vsi po vrsti hvalili očitno antinarodni brutalno-lopovski pokojninski zakon in to tako, da ste plehko hvalili en sam domnevno zaželen aspekt tega zakona, domnevno dosežen s tem zakonom, s poudarkom na "domnevno" - da bo finančna vzdržnost blagajne poslej boljša. Da niti ne govorimo, a nihče ni šel podvomit, ali se to sploh sme dosegati na tak lopovski način!

Pri tem ste ravanali tako, kot oni prispodobni cigan oz. tako, kot če bi, na primer, vzdržnost svojih družinskih proračunov reševali tak, da bi otroke poslej v srednjo šolo vsak dan pošiljali namesto s 5 eur za malico, s samo dvema evroma, ki pa bi jih za nadaljna dva letnika najprej povsem odtegnili svojim otrokom? Pri tem se pa delali mono, da to lahko funkcionira.

Pri tem bi pa od otrok zahtevali, da še naprej od včeraj dane jim žepnine vsak dan najprej dajo po en EUR v prašička doma, da bi jim vi izročili tistih 5 za danes. V prašička, ki ste jim ga že neštetokrat razbili! A to je rešitev? A to je rešitev, ki jo smejo hvaliti Simona, Stanislav, Pero in praktično vsi novinarji Financ? E pa, če je to rešitev, čemu ste jih tak sramežljvo nahvalili? Čemu jih niste tako zelo nahvalili in jih še vzpodbudili, da otrokom niti tistih dveh EUR več ne dajejo. Da bo družinska blagajna ja ful 100% "vzdržna"? Nje™?!

Link

Ni komentarjev: