torek, 2. april 2013

2070453 - glavni namen obstoja Mercatorja

[republican]
> [NavadniNimda]
> Primerjaj cene nemške paprike v Hoferju in slovenske v Mercatorju, pa se vprašaj, če je tele butaste primere res treba jemati drugače kot s krohotom.

Za to obstaja povsem logično pojasnilo. Nemški trg je štirideset krat večji od slovenskega. En ubogi Mercator se ne more s količinami, ki jih proda na mikro slovenskem trgu niti približat nabavnim cenam, ki jih dosegajo nemški trgovci.

V normalni deželi, z neinhibiranim oz z delujočim trgom in nazisocialističnoksenofobno nekontaminiranimi potrošniki, bi to o čemer govoriš sprožilo naravno konsolidacijo trga, tako, da na trgu ostanejo trije veliki, ki med konsolidacijo popapajo vse male mercatorje, "ki ne morejo konkurirati velikim mednarodnim igralcem, ki igrajo globalno, ali pa saj EU-wide".

Vse to se kupcev ne tiče, saj se še naprej godi konkurenčni pritisk in gibanje cen navzdol v boju treh velikih za kupce. In zakaj v Sloveniji ni treh velikih mednarodnih trgovcev, od katerih je eden ali dva kupila mali Mercator in malega Tuša? Zakaj ni prišo do tega, da se po vstopu SLO v EU slovenski trg sremeni v del in podaljšek velikega EU in globalnega trga, pa da majhnost trga ne upliva več na načn, kot opisuješ? Zato, ker komunistična tolpa ima svoje deleže, skupaj z državo in paradržavo v Mercatroju, pa to neučinkovitost Mercatorja po vdeh poteh dojebava in nenaravno vzdržuje v škodo potrošnikov. 

Kartelno izolirajo trg in potrošnike ropajo z visokimi cenami za podpovprečno ponudbo blaga, hkrati izsiljujoč domače dobavitelje in preko enelbe kolhozov in brutalnih ter absurdno visokih davkov ropajo taiste potrošnike, pa njihov denar dajejo komunističnim nastavljencem zokijem, da se s pomočjo kreditov z 1% obresti in 15 let moratorija vdržujejo na trgu, čeprav se v resnici realno ne bi mogli, s tako slabimi za banko krediti pa banko ciklično sjebajo, pa potem dojebajo iz davkov predhodno odvzetih državljanom.

Skratka, edini namen obstoja Mercatorja je, da skupaj z NLB in kartelom raznih tušov in šparov funkcionira kot stroj za ropanje naroda v korist komunističmih tolp in v prod ohranjanja kontinuitete komunističnega antiprostotržnega zla.

Link

Ni komentarjev: