sobota, 6. april 2013

2076131 - kaj v resnici pomeni avstrijska razsodba glede Patrie

Zdaj morebiti sledi pritožba in Riedel bo uspel samo v eni izmed treh izpodbijanih zadev. Višje sodišče bo sodbo v delu utaje davkov in poskusa goljufije potrdilo, v delu podkupovanja slovenskih politikov pa razveljavilo sodbo prvostopenjskega, ne zato, ker v tej zadevi v Sloveniji res ni bilo nikogar nepoštenega in podkupljenega in ali na račun naroda svoje koristi uveljavljajočega, temveč zaradi tega, ker sodišče ni imelo dovolj trdnih materialnih dokazov za takšno sodbo v tem delu sodbe.

Imelo je zgolj logičen sklep, da je nekdo bil podkupljen, oz. niso imeli materialnega dokaza, da je baš Riedel podkupil, (baš on osebno!) osebo-politika XYZ v SLO. Možno je namreč, da je Riedel dal peneze Cekuti in "golfistom", oni so pa imeli nalogo podkupiti kogar so pač morali in kogar so se Riedlu hvalili, da v verigi odločevalcev o dobavitelju "imajo pokritega".

Zakaj Kučanov Cekutek molči o tem koga je on podkupil, če sploh koga je, nisem siguran ali bomo sploh izvedeli, kakor tudi ne vem ali bomo izvedeli, koga od slovenskih politikov je Cekuta podkupil, če koga konkretnega sploh je.

Lahko, da je podkupil zgolj nekatere uslužbence ministrstva, s katerimi je "posloval" že prej v orožarskih poslih, ko je "imel pokritega Drnovša in Kučana in Ropa in itd.".

Vem pa nekaj. Rdeči Cekuta prav gotovo ne ščiti Janše in Zagožna, to ve vsak bebo.

Osebno sem prepričan dvoje: Da Janša in Zagožen, tako kot Kučan in Drnovšek in Rop niso nikakršni angeli, za katere je nemogoče, da bi nastavljali zokije, ki so potem hvaležni kompartiji in da bi strankarske črne fonde polnili potom orožarskih poslov oz vseh poslov državnih kolhozov in poslov iz državnega proračuna vobče.

Absolutno so tega sposobni in absolutno so to vsi po mojem že počeli, mislem to, da so davkoplačevalčeve peneze na tisoč prikritih načinov kanalizirali v črne fonde in k ljudem, ki so jih potem v vrnitev usluge konkretno materialno in na sve druge načine podpirali.

Eeee, druga stvar je, ali se tu da kaj kateremu konkretnemu od teh politikov dokazati. In to, da nekomu na sodišču dokažeš, je edini kar šteje. Kajti politiki tega ranga so pokvarjeni svojemu rangu in državi v kateri so primerno, niso pa glupi. Ker so pač tudi zviti in sluzasti rangu primerno. Umazane rabote opravijo nižjeležeči člani politični tolp, cekuteki in podoben šrot.

Druga stvar, ki sem prepričan je čisto prodajno strokovna. Menim, da so Cekuta, in društvo, ki so za sabo že imeli "proven track reckord of successfull lobying", saj so se Patriji hvalili, da so Drnovška "imeli pokritega". ( Janše pa ne, hehe, auch to je pa neprijetno, jebenti, da to piše v dokumentu Patrije), preprosto zblefirali Patrio, ki je tako ali tako bila logična in skoraj edina prava izbira za posel.

Šlo je za klasično zadevo v prodaji visoko specializirane profesionalne robe, ko se vendorju nek "partner" hvali, da ima vpliv in svoj dealerski piskrček prisloni k jošku, da prejme provizijo, tudi ko njegov upliv niti je bil potreben, niti je sploh obstajal. Pač nategnili so Riedla, češ, da brez njih posla ne bi bilo.

To sem sam od svojih dilerjev doživel ziljonkrat. Vsi ti hodijo gagat, da baš oni imajo vpliv na predsednika uprave in šefa nabave srbskega Telekoma, recimo in baš oni so usodno vplivali, da se je srbski Telekom odločil v finalu pustiti nas in našega najhujšega konkurenta, ki pa za to konkretno zadevo nima ravno svetovnega izdelka.

Če si sam dovolj dobro skonektiran in pameten, da se greš sestati s končnim kupcem in ga prositi, da ti nalije čistega vina, izveš, da nihče od partnerjev nima nikakršen vpliv, ker vpliv sploh ni potreben, saj bo predsednik itak hotel izključno in samo tvoj izdelek in se nikomur ni treba napihovati za to niti malo. Skratka, Riedel, ki je pač gnoj, tega ni znal detektirati, Patria pa še manj, pa je Cekuti in prisklednikom uspelo tudi v tem poslu dobiti peneze.

Nekega dne bo sledil razplet Patria kejza tudi v Sloveniji, kjer bodo Janšo oprostili vseh obtožb, prav tako Zagožna in Wolfa, ki mu tudi v A niso mogli prišiti ničesar, saj on vseh transkacij sploh ne zanika in se čudi, kaj je slučajno v Avstriji protizakonito zaslužiti denar z asistenco pri poslih (in pravilno in legitimno se čudi, saj on lahko pošteno zasluži in plača davke, ne da bi kdorkoli bil podkupljen), ...

...Cekuti bo po našem sodišču odrejeno, da mora plačati davke z zamudnimi obrestmi, zaradi česar bo ob hišo in slike, oni mojstri "igralci golfa", pa bodo oporoščeni, saj imajo veljavne pogodbe o poslovnem sodelovanju s Patrio. Cekuti bo zagrožena tudi kazen pogojnega pripora v trajanju 6 mesecev zaradi utaje davkov, v primeru neplačila pa tudi pogojna kazen 3 mesecev.

Etoooo. Počil bo lonec in kompartijskega poskusa, da svoje marifetluke uvali Janši in njegovim, sklepajoč po sebi, kako so oni mutili, ko jih je Celuta "imel pokrite", bo konec.

P: Ja Patria in njen Riedel so z "NekšnimiSlovenci™" prav gotovo verižili in mutili. Sam, jebatga, te Slovenci™ so vedno eni in isti, tisti, ki so od kompartije že 22@45™ posvečeni kupovat orožje in napajat črne fonde v ozadju in jim je zaradi pripadnosti "levim", bilo dano "pokrivati Drnovška in Ropa in Kučana in nejmit pripadnika leve tolpe". Zato tudi imamo situacijo, da je edini, ki je prejel denar Cekuta in oni pizdeki, ki kao imajo nekšno firmo s pogodbo o sodelovanju s Patrio.

Rekli bomo lahko, da je prav, da je Riedel obsojen za vse, za kar je obsojen, če in ko bo pravnomočno. Če se ne bo pritožil in ali, če drugostopenjsko sodišče ne bo nič korigiralo, bo vse skupaj tudi uradno obveljalo, kot dokazan kriminal, zaradi katerega je obsojen. Tak se to dela v urejeni državi Avstriji. Katere žurnalistična javnost se je zgražala nad "nenavadno dolgim trajanjem sojenja". Kako "nenavadno dolgo pa sodijo v tej zadevi pri nas?"

Link

Ni komentarjev: