sobota, 27. april 2013

2098631 - predlog izboljšav CGP Kombinatk

[MF-342817]
Slovenija moja dežela? Malo morgen. Evo ti cvet naše ne več mladeži.
kombinatke.si

Ne bi rad izpadel pretenciozno prepotenten, a že po kratkem ogledu in površni vizualiaciji frontpejđa tovarišic Kombinatk, strokovno ugotavljam in kakopak polno odgovorno konstatiram, da ni bilo nikakršne potrebe izogibati se izvirno predvidenemu imenu skupine, ki je bil povsem nepotrebno zavržen in to temeljem nepremišljenosti, površnosti in neučakanosti.

Vsakomur, ki ima vsaj malo oblikovalske domišljije je jasno, da bi že z rotacijo srpokladifca za neznatnih 90 stopinj v smeri urinega kazalca, le ta na koncu imena skupine odigral vlogo stilizirane črke E, veliko bolje, kot pa v napačno izbrani različici igra rolo črke T.

Izbrana različica pušča nepojasnjeno rolo srpeka, ga v podobi in stilizaciji naredi za povsem obsoletnega, kar je blasfemično, saj na nek način skoraj vulgarno eksplicitno, a še vedno prikrito in nečastno, insinuira, da je pomen kmetov v sodobni družbi neznaten oz zanemarljiv, češ, da industrija - ta čebela matica socializma, zmore sama sintetizirati vso hrano, oz, da so kmetje, kot del delovnega ljudstva najmanj toliko obsoletni, kot je srpek v stilizirani podobi logotipa skupine.

Skratka, skupina se bi mirno lahko poimenovala vsebini veliko bolj adekvatno NEDOJEBANKE ( Oz rezervno ime je bojda bilo OJDIPOFKE, kar je predlagala Vesna Godina, zavrnil pa največji oblikovalski purist in perfekcionist v enem vseh časof Marko Crnkovič) in pri tem na koncu imena, ki je hkrati logotip, končni E, zarotiran v primerno lego, uporabila kot stiliziran E.

Predlagana grafična rešitev odpira številne možnosti, med drugim tudi premik srpokladifca v center imena skupine, na mesto prvega Eja besede NEDOJEBANKE. Kako grandiozno bi lahko bilo in koliko revoluciji koristne simbolike to prinese, pa najbrž ni potrebno posebej strokovno utemeljevati.

Druga takšna možnost je, da se kladifce uporabi kot sicer horizontalno ležeča stilizirana črka J, s čimer bi v imenu dobili na vsako stran centralno ležečega srpokladifca besedi "NEDO" in "BANKE", kar bi grdim tujcem izrecno sporočalo, prav tako stilizirano sporočilo "Tujega nočemo, svojega nimamo" al kak se že reče, oz, da tujcu ne damo tote naše svoje banke.

A zaradi, mene perfekcionsta zelo moteče rahle asimetrije, ki nastopi ob pobegu črke j z leve strani srpokladifca v horizontalo vtopljeno v simbol kadiva, sam nism pretirano navdušen, je pa to možnost, to pa ja.

PS
Čeprav se zdi na prvi pogled privlačna ideja nekaterih amaterskih oblikovalcev šolanih povečini v oddelku kumrovške šole vodeninod učencev Ivana Gneralića, da se bi v delu logotipa, s krvjo na rezilu srpeka in kapljicami krvi, ki se cedijo z rezila odposlalo sporočilo kaj čaka nasprotnike socializma, ocenjujem, da bi to pokvarilo grafično čistost logotipa ter vulgariziralo tudi samo stilsko čistost stilizacije srpokladifca v črko E. Dovolj bo, če bo uporabljena takšna rdeča barva, ki je po odtenku enaka barvi krvi.

Vladi tovarišice Alenke Bratušek ob tej priložnosti predlagam, da tako rešitev stilizirane črke E, poslej uporabijo v vseh logotipih vladnih e-storitev. To bo okrepilo revolucionarnega duha ljucva Slovenije, ki si je želelo le odcepitev od balkanske sodrge, ki samoupravljanja sploh ni razumela in si definitivno ni želelo grdega kapitalizma, temveč demokratičnega socializma, kar jim bodo tovariši kmalu tudi postregli. Še vroče in morebiti malo manj kot medim-rare, torej nekoliko krvavo, ma postreženo bo, pa komur ne bo všeč naj gre v Ufiladelfijo.

Link

Ni komentarjev: