ponedeljek, 8. april 2013

2077619 - posledice "zaščite" zaposlenih

Kot ponavadi, dajaš ti napačno dijagnozo, ker izpostavljaš samo en vzrok, ki povrhu ni glavni, niti najbolj relevanten, niti najbolj signifikanten. S tem koristiš onim, ki so pravi vzrok za to bedo.

Ja, res je, tudi ta "zaščita" motivira delodajalce, da se vseh svojih zaposlenih losajo mnogo pred starostjo 55 let, po katerem so kobajagi "zaščiteni", kar v praksi de facto funkcionira kot ukaz delodajcem, da se jih naj losajo, enim je pa to, če ne ukaz pa vsaj napotek in vsekakor dober alibi, češ, oprosti Polde, a moramo te ospustiti, jebiga.

Komunistično-fašistična oblast torej blefira, da vsi mi lahko delamo po naši volji do leta 65 starosti, kot bi bili vsi doživljenjski sodniki v JS, po drugi strani blefira, da ščiti delouce, v resnici pa je rezultat tak: Zasegam vam reket brez kapice, za morebitni benefit s kapico, ne dam vam dostopiti do vaših prihranjenih sredsetv in teh hudo okapičenih benefitov do leta 65, delodajalcem pa ukazujem, da vas odpustijo pravočasno pred letom 55, torej najraje že pri starosti 50, ko se začnejo prve zdravstvene težave zaradi starosti. Idemo se belefirati do nezavesti, to je nam nategunskim komunjaram najljubši hobi. Delajmo se mone, blefirajmo, da ste vi vsi v enako udobnem položaju, kot oni, ki visimo na državni sisi.

S teboj se torej le delno strinjam, ko to dejstvo jaz zato uvrstim med grehe komunistične kamarilje, ki te zakone piše.

A dokaz, da ti razmišljaš v glavnem napačno in površno, je to, da se bi sladko jebalo mojemu frendu, ki so ga z 52 let starosti odpustili, če bi on imel na voljo švedski, ali nemški pokojninski režim. Njegov znanec iz Švedske, ki je v neki tovarni avtomobilov na podoben način dobil nogo, je ves brezskrben in brez stresa danes že nekaj časa na pokojnini 2200 EUR, namesto na 3400.

Glede na to, da so mojemu frendu v času aktivne dobe, ko je večji del časa bil dobro plačan manager, zasegli ogromna sredstva, bi pač zdaj v starost 56 let, po 4-ih letih poskusov, da dobi službo in izčrpanju prihrankov, stal pred odločitvijo, ali naj se upokoji s "samo" 2000 pokojnine al naj poskuša naprej, da bo lahko prejemal 3000 po letu starosti 65. hehe. Tako pa stoji pred strahom in stresom od totalne bede in razkroja družine. In celo uničenja sanj in bodočnosti njegovih še vedno se šolajočih otrok.

Tako pa dostopa do prezgodnje a nižje pokojnine nima, za razliko od Nemca in Šveda, četudi bi imel bi bila manj kot 800, in ko bo končno imel, če doživi, bo manj kot 500. Ker mu bo manjkalo 13 let "dobe". Zasegli so mu pa preko miljon EUR.

Zakaj nima rentnega dostopa do teh 1.000.000,00+ EUR? Zakaj mu ne bi danes izračunali rento iz mase, tak, kot v Švedov in Nemcev, da bi jo pri izračunu mesečne rente razdelili s pač 300 meseci namesto s 180 meseci, kakor bi bilo, če bi imel srečo, da tak, kot uslužbenci JS, ima delo in da gre v letu 65 v pokoj?

Link

Ni komentarjev: