nedelja, 7. april 2013

2077463 - so visoki prihodki res brutalno obdavčeni le zaradi nizko obdavčenih nizkih?

[bc123a]
Norost. Slovenija ima silovito progresiven sistem, kar pomeni da je minimalec nenormalno nizko obremenjen z davki, visji razredi pa nenormalno visoko. Tisti z visjimi placami masivno subvencionirajo tiste z nizjimi.

Ce predpostavimo, da je porazdelitev plac vseeno nekako korelirana s funkcionalno pismenostjo (ceprav v JS morda ni, v gospodarstvu verjetno je), in primerjamo to z statistiko funkcionalne pismenosti, ugotovimo, da minimalno placo dobiva v glavnem populacija, ki je v razredu pismenosti 1. Kar slikovito povedano pomeni, da si se cevlje komaj zna zavezati. 750 EUR bruto je za to podarjen denar, zato pa so proizvodne dejavnosti, ki bi lahko zaposlovale to delovno silo, vse po vrsti pocrkale. In naslov prispevka o katerem debatirava, je "kako oziviti puscavo". Gotovo ne tako, da tistim, ki ne morejo prinesti not produktivnosti za 500 EUR predpises placo 750 EUR.

Tvoja napaka je še vedno ista. Narobe govoriš o minimalcu in najnižjih prihodkih.
Smo na EU trgu? Right?
Kruh, meso, tekstil, temeljne življenjske potrebščine stanejo pri nas enako in pogosto več, kot na Norveškem, v Avstriji, Nemčiji. Right?
Pred hrano otrok zaposlenega Slovenca nič nima in ne bi smelo imeti prednost. Niti vojska, niti policija, niti upravna enota, nii zdravstvo, nič, nič, nič. Če bo moj otrok lačen, me ne zanima niti ena storitev države v zameno. Vse ima nižjo prioriteto in vsemu se odpovem zavoljo tega, da bom svoj dohodek namenil hrani svojega otroka. In to je legitimno. Right?

Omenjene države imajo ravno zaradi tega davčno izvzetje za plače od 8, 12 in celo 18 tisoč na letni ravni. Right?

Naša pa ropa direktorja prodaje v Krki med aktivno dobo, ga za milijone nadstandardno in nadkapično oropa, ko pa v starosti 45, kot kakšen fuzbal coach izgubi delo, ga sili živeti na državni sociali do leta starosti 65, ker mu ne dovoli v pokoj, ko pa končno gre, mu podeli revščino in ne njegovih kontribucij. A to je tebi normalna država? Ki naj bi sledila načelu, ki ga opisuješ.

Ergo, to pomeni, da so naše minimalne plače, ki so obdavčene z "najnižjo" stopnjo, ki je še vedno takšna po kakšni v USA obdavčijo raketnega znanstvenika in možganskega kirurga, če ta služi do 350k letno, neskončno bolj obdavčene, kot norveške, nemške, avstrijske...
Skratka, lupetaš, da bi utemeljil še eno tovjo zablodo, ki je, da so "visoke slovenske plače" previsoko obdavčene zato, da bi najnižje lahko bile nenormalno nizko obdavčene.

Ne eno ne drugo ne drži.

Logika komunajzer zakonodajalca je bila, da se vse, total sirotinjo in malo manjšo sirotinjo po merilih skupnega EU trga, ki živi od svojega dela, skratka in male in največje plače obdavči progresivno do kosti, da bi jih ja čimblj medsebojno uravnal v enaki bedi in super revni prešiči med delouci nimajo nič koristi od tega, da so "tabogati prešiči med delouci" obdavčeni še bolj brutalno in absurdno visoko.
Četudi bi komunjare jutri "tabogatim delouskim prešičem" dvignili davke na 90% jih tarevnim prešičem ne bodo ukinili na način ene Norveške.
Zakaj?
Zato, ker Norveška sledi civiliziranemu načelu, sa naj reveži, to so pa vsi, ki živijo od svojega dela, za prvih 18 tioč letnega prihodka ne plačajo davka. Da bi lahko živeli.

Naša komunistična tolpa, pa zasleduje povsem drugo načelo. Za vsako ceno vse one, ki prihodujejo iz dela, to pa je 99% aktivnih Slovencev in za njimi ležečih, od njih odvisnih članov družin, uravnati v enaki bedi. Tako razmišljajo top banditi iz komunajzer tolpe - ki v tolpi imajo status fritzlov motencev - manipulatorjev. Obenem se preostala množica rdečih talibanov bebci-sledilci na vse to kurijo še ideološko, češ, usi enaki in to. Ker se brez uspešne ekonomije oz po kompartijskem dekretu in s pisanjem zakonov ne da ukazati "Vsi enaki v bogatstvu", se pač komunajzarji tega sveta gredo svoj fašistični "Vsi enaki v bedi".

In ader wordz, ne laskaj jim, njihova davčna logika ni enaka nemški in skandinavski, ki gre takole: Najprej poglejmo koliko sploh lahko potrošimo glede na BDP. Zdaj pa določimo koliko maksimalno davkov bomo pobrali. Zdaj pa dajmo najrevnejše v celoti oz za 8 do 18 tsoč letno povsem oprostiti davka. Zdaj pa, ko smo ta del izključili poglejmo kako v državibpoberemo vse vrste davkov, koliko iz potrošnje, koliko iz dohodkov. No zdaj pa še poglejmo kako bi šibkejši plačali manjši procent svojega dohodka, kot močnejši, pri redistribuiranju pa ostanimo normalni in zmerni, da ne sprožimo nezadovoljstva ustvarjalcev-kontributorjev in da ne sprožimo bognedaj celo odhoda kontributorjev in biznisov iz države.

Pri nas je to vse tako zelo distortirano in reketarsko lopovsko postavljeno, da takšni, kakršen si ti delate veliko napako in veliko škodo družbi, ko jim s tem, da njihov satanski sistem enačite z normalnimi, pripisujoč jim obstoj normalnih mehanizmov in motivov in ciljev, dajate legitimiteto. Ni tega v nas, ni, face it.

Pri nas gre za sistem "kontinuiteta kumunajzerizma za vsako ceno", skratka davki o kosti, reket in nailna uravnilovka povsod in vedno. Samo in izključno to, drugo jih ne zanima. In drugih zgodb pri nas ni!

Link

Ni komentarjev: