ponedeljek, 15. april 2013

2086249 - recenzija članka "Najhujša kriza od osamosvojitve" Janeza Šušteršiča

Toda žal je stopnja recikliranja oseb in vzorcev političnega delovanja danes višja, kot je bila v času razpada socialističnega sistema in uvajanja demokracije.

Wrong! Napačna izhodišča trditev, na kateri sloni cel članek! Časa razpada socializma in uvajanja demokracije v Sloveniji ni bilo. In v tem tudi je problem. Kar pove tudi sam avtor tu:

Toda ne gre samo za to, da sta krizi podobno hudi. Z zdajšnjo se tako težko spopadamo prav zaradi zadev, ki jih pri reševanju prejšnje nismo naredili do konca.

Kar nedvoumno razkriva, da je ultra-zmeden tudi Šuško, saj je kontradiktoren sam s seboj.

Slednje je sicer značilno za slovenske izobražence/razumnike. Ne vedo kaj imamo, ne vedo, da imamo kontinuiteto nazisocializma-fašizma pajdaškega podmizno aranžiranega kapitalizma in gagajo o prostotržnem kapitalizmu, pluralnosti-parlamentarizmu in demokraciji...

Vse to zgolj na temelju potemkinovskih pročelij, ki jim jih je pred nos dvignila in nastavila centralna prelatura manipulatorjev iz Murglorja.

Murglorja, ki je s tem, ko je 64% gospodarstva države zabetoniral v državni nazisoc "planski" kapitalizem s slabim planom pod komando rdeče nomenklature. Zacementiral v kontinuiteto enakega zla, kakršnega smo imeli med letom 1945 in 1991. De facto! De fakin facto!

Slovenski razumniki a la Šuško povsem nekritično benevolentno sledijo samopimenovalnim deklarativnim kvalifikacijam stanj, ki jih proliferirajo veliki rdeči manipulatorji.

Slednji so se med kobjagi iskreno in dejansko pretvorbo planskega državnega kapitalizma, a.k.a. "socializma" v kobajagi prostotržni kapitalizem domislili genijalne prevare pa potom lastniške strukture v državi, 70% "družbene" lastnine namenili državi, ostalo pa privatnikom, s tem, da so tudi "privatnike" skrbno izbrali tak, da je nadaljnih 25% kapitala končalo v rokah kompartijske nomenklature, ki je lojalna Murglorju. Na tak način je 95% gospodarstva de facto nadaljevalo funkcionirati zgolj z novo nalepko, na enak način in v enakih rokah, kot prej - kot podmizno dogovarjan (po pajdaški tovarišiji "plansko usmerjan") nazisoc kapitalizem v rokah in pod taktirko iste kompartijske nomenklature.

In enako se je zgodilo glede pluralizma, ter posledično tudi parlamentarizma in demokracije. Kompartija se je reciklirala v množico frakcij umsko v enako smer namagnetenih osebkov, ki so bile na isti strani in nadaljevale ščititi, ter vzakonjati komunistične t.i. "tekovine", predvsem boljševiške nasilne uravnilovke večine plebsa v enaki bedi.

Potom edinega razpoložljivega orodja v nominalno novem sistemu - davkov in neokapičenih prispevkov so za 99% aktivne raje, ki živi od prihodkov iz dela, kakor tudi za vso rajo, ki ni več aktivna in živi od pokojnine po delu, dosegli totalno nasilno uravnilovko v enaki bedi. Skratka, dosegli so nadaljevanje t.i. "socializma". Vsa čast genijalnosti umov teh manipulatorjev! Oni so svojo nalogo opravili briljantno in s tem dokazali, da so volkovi, šuškoti pa so kontra temu pač ofce.

Slovenski razumniki se vedejo kot bedaki, ki na leseni ograji ob grčni luknji vidijo s sprejem narisano pičko in napisano deklarativno trditev "Tu je pička" in brez pomisleka gredo kurca poriniti v tisto luknjo. In te ljudje so, tak, kot Šuško, včasih celo doktorji znanosti! Pa kako jih ni sram?! Kako jih ni sram glumiti nore gobe in se imeti za izobražence in razumnike?!

Novinarji gagajo o demokraciji, o "levih" in "desnih" in v veliki vsenacionalni komediji absurda proliferirajo lindasindromsko zanikalno bedo, aludirajoč, da smo mi ena normalna država, ki res ima prave leve in prave desne in pravo politično strpno liberalno sredino in vse prvine, ki izhajajo iz tega, kot so pluralnost, demokracija, pravna država, ekonomija prostotržnega svobodnega kapitalizma ipd.

Medtem pa istočasno v ozadju te domnevni medsebojno se domnevno boreči "levi", "liberalni" in "desni", v resnici pa reciklirani, prefarbani in zdravljeni komunisti, vred s Šuškotom, družno sprejmejo še bolj komunistični antinarodni pokojninski režim, ki zagotovi nadaljnih nekaj desetletij komunistične kontinuitete nasilne uravnilovke, državnega reketa, komunistične ekspropriacije, skratka t.i. "socializma".

Za šuškote Slovenistana, če so sploh iskreni glede lastnih zablod o sebi, da so nekaj drugega, kot "levi" alpa "desni", lahko rečemo, da gre za čisti "jebe-lud-zbunjenog".

In za vse to pravijo te naši "razumniki", da imajo alibi, češ, da gre za nazi interes, da se je moralo narod še bolj brutalno oropati, mu za dodatnih 5 let prepovedati dostop do prihrankov in de facto zmanjšati rento, medtem ga pa izsiliti za še več kontribucije, skratka prevarati ga in brutalno oropati. Moralo se kobajagi odvisno zaposlene še bolj ropati in nasilno v še bolj enaki bedi uravnavati, saj naziinteres to kobajagi narekuje.

Nazisocialistična kontinuiteta velike lože glavnih manipulatorjev iz Murglorja to potrebuje, kot temelj svojega nazisoc režima, ne more pa to nikoli biti resnični interes te ropane in zlorabljane nacije.

Kje še na svetu je nacionalni interes, da se narod oropa za dodatnih povprečnih 100k po glavi in da se ga uravna v še bolj nizki in enaki bedi prisilno in nasilno?

Kje še na svetu te v gostilni pri plačevanju računa dodatno oropajo za polovico realne tržne vrednosti kosila in ti pri tem rečejo, da je njihov alibi to, da so hoteli zagotoviti, da jim njihova prčvarnica ne propade, češ, da to mora biti tudi tvoj interes.

Pa naj propade, seme satansko roparsko, naj kar razpade in zgnije že enkrat ta temelj kontinuitete komunističnega zla!

Skratka, to je bila in ostaja nočna mora Murglorja, da mu bo skrahiral kapitalski temelj uravnilovskega nazisoclailizma-fašizma, ne pa nočna mora naroda, narodu bi v primeru kraha tega zla oz lopovskega setupa bilo veliko bolje.

Spričo tega izpade vsak članek v medijih a la ta Šuškotov, vred z avtorjem, patetičen spomenik človeški umski bedi slovenskega intelektualca. Življenje v takšni zmedeni deželi, kjer nič ni to za kar se skuša prodati da je pa življenje v coni somraka in umske bede. Rdečega somraka in rdeče umske bede!

Link

Ni komentarjev: