torek, 2. april 2013

2070918 - recenzija kolumne "Pijani od oblasti" Dejana Steinbucha

Je zdaj bolj jasno, za kaj v resnici gre?! Za državljanski nadzor nad delom politike, ki ga - ker javnost sama tega pač ne more opravljati - izvajajo novinarji, fotografi, fotoreporterji in drugi ustvarjalci medijskih vsebin.

Ko govoriš o reakciji Jakiča, ti dam prav.
Ko generalno ugotavljaš, da niti Janša, niti noben drug politik, nikdar ne bi smel tožiti nobenega novinarja, ti prav tako dam prav. Brezrezervno! Brez debate! Brez izjem! Brez sprenevedanja!

Izvoljen predstavnik ljudstva mora imeti toliko duhovitosti, duha in duhovne veličine v sebi, da se do novinarja postavi duhovito, očetovsko prizanesljivo, nežno, pokroviteljsko, pomilovalno tudi, in ga ipak ne toži, pa če magari gre za malega pisunskega karbara, ki se gre svoje pobalinske sociopatske, s talibansko versko blaznostjo in sovraštvom motivirane karbarizme in to na zelo maliciozen karbarski način.

Izvoljen predstvnik ljudstva, mora v rezervi, na poslednjem horizontu duha in duhovitosti razumnikov, imeti stališče, da so vsi novinarji, ko gre za njihovo razmerje do vladarja hkrati tudi dvorni norčki. 

Ne v negativističnem smislu, seveda, temveč v smislu, da je njim dopustno govoriti resnico, tudi takrat, ko je neprijetna, da se jim je v njihovih percepcijah dopustno tudi motiti, tudi norčevati se jim je dopustno, konec koncev so ipak samo dvorni norčki.

E, ko pa govoriš na način, da proliferiraš zmoto oz lindasindromsko kolektivno-psihotično zanikalno olepševanje, da je Slovenija normalna kot recimo Švedska ali Nemčija, da so naši novinarji to, kar sem zgoraj citiral, pa midva nisva več skupaj, kajti naši t.i. "novinarji" so talibani. 

Rdeči talibani povečini! Navijaški rdeči talibani, ki so nenehno v svetem đihadu proti vsem, ki niso za NjihoveSvoje™, kobajagi za "taleve". Green Dragonsom in Violam se reče navijaški skupini. Zakaj se slovenski karbarskim wanabe novinarčkom ne reče navijači oz. partijski agitprop navijaški jastrebi?! Zgolj retorično vprašam, seveda.

Takšni novinarji ne zaslužijo nikakršnega spoštovanja niti celo novinarskega statusa in zaščite. Takšni novinarji sploh novinarji niso, temveč so nekakšna falanga plačanih in bogamy po mojem mnenju kar v večini prostovoljno iz čiste navijaške pripadnosti za reketarsko-rentarkso mafijo gagajočih agitpropovcev.

Ne rečem, da to karkoli menja glede tožb politikov, recimo Janše proti karbarom novinarskim, a v zapisnik ipak, zaradi mentalne higijene, naj gre, da to sploh niso novinarji in da jim ne gre nikakršno spoštovanje in, da nas bralce podcenjuješ in žališ, ko nam skušaš podtakniti laž, da oni so novinarji in da mi smo normalna država primerljiva z Nemčijo in tako dalje v tem stilu.

O teh zadevah je bolje, da si tiho Dejan, ker si rušiš kredibiliteto in ugled razumnika. Če nimaš jajc novinarju reči navijač, bodi raje modro tiho vse dokler mi zares ne postanemo podobni civiliziranim družbam oz državam in deželam in nacijam, vse dokler tudi mi ne dobimo novinarje, ki so častni ljudje, ki resnico ločijo od laži in potvorjenih agitpropovskih imidžov, od potemkinovskih fasadnih imidžov političnih srnak in skupin in ki so resnico prirpravljeni posredovati brez popačenja, ki ga delajo običajno v korist lastnih zblojenih prepričanj oz navijaških sentimentov, talibanskih prepričanj in nekakšnih oportunističlnih nečastnih interesov.

Janša je resda ravnal nedržavniško, ko je tožil novinarje - domnevne civiliste, a jebiga, tudi karbarski žurnalisti iz falange N571-H572 niso niti malo novinarji temveč so eskadroni za gnojničenje, ki odkrito drukajo in udrihajo po vsakomur, ki si drzne biti odkrit oponent NjihovimSvojim™. 

In ader wordz, Janša v obrambi od napada druge mafijske skupine, v resnici ni upucal civilista - žurnalista - benignega dvornega norčka - žurnalista - kronista, temveč je upucal vojaka na zadatku, prostovoljne miličnike navijaških milic, ki so se zgolj preoblekli v novinarje oz si nadeli fejk napis Press, pa potem potegnili big gunz in že 25 let iz vseh orožij udrihajo po Janši, ker ga percipirajo za svoji mafiji za teritorij tekmujočega mafioza.

In še to. Oni dan sem za ilustracijo navedel, da se v teniškem svetu lepo vidi kakšni smo ljudje, mislem vsi mi, homosapinesi rdeči pod kožo. Ko zmagujemo in nam vobče vse v življenju gre kot po maslu, ni težko biti velik človek, karizmatičen, veličastnen, velikodušen, galanten in kar je še tovrstnih moralnovertiklani drži lastnih karakteristik.

Ko pa v tenisu izgubljamo in nam nič ne uspeva, pred tenisom nam pa še kje drugje tisti dan nič ni uspevalo, takrat se pa vidi, kdo je res gentlemen, velik človek, pravi ded in to.

Lahko je Drnovšku bilo glumiti Dalaj lamo, če so ga rdeče falange karbarističnih rdečetalibanskih kabalistov v medijih nenehno povzdigovale in glorificirale, kot eno samo sredinsko umirjenost, vtelešeno modrost vesolja, blagost in tudi vtelešeno intelektualnost, lagali so se celo, da govori "nekaj jezikov", ko sem ga pa slišal kako govori angleško sem si mislil, da če tako govori ostale, je pač bolj težko poliglot.

Lahko je Kučanu bilo glumit demokratično umirjeno tolerantno središče vesolja in očeta, ma kaj očeta, prapradedka nacije, ko so ga pa rdeče falange karbarističnih rdečetalibanskih kabalistov povzdigovale in glorificirale, kot bi bil papež, Jezus, mati Tereza in Dalaj lama v enem. A ta sprijeni komunističnofašistični miđet je kot vsi vemo obična talibanska špetirmaherska spaka, ki brez trohice slabe vesti poveličuje pomore stotine tisočev ljudi in zadolžuje svoje in naše praprapravnuke in nasilno v enaki bedi po fritzlovsko uravnava nacijo, itd.

Lahko je Bratuškovi in drugim rdečatalibanskim nastavljencem glumiti do socialnih "partnerjev" strpnega in uvidevnega Ghandija, ko pa rdečtalibanski sindikalistični lordi ulicotacanja ukažejo drhali, da ima da so pridni in tiho ko zobne miške, zdaj ko so NjihoviSvoji spet na oblastni poziciji.

Rad bi jaz tega Kučana videl kakšen je, ko ga 25 let pod baražnim ognjem drži vsa zaripla rdečetalobanska falanga N581-H572™, ki v tujino odpošilja dramatična S.O.S. sprenevedava pisma, češ, da so žrtve nasilja nad mediji, ko so pa na poziciji komunisti, je ena sama demokracija, kamor se obrnejo, hehe, pa da ga gnojničijo vsak dan, pa da mu otroka proglašajo za motenega, da njega proglašajo za poblaznelega, in tako dalje.

In vendarle, čeprav bi o Kučanu dovolj neprijetna bila že samo resnica in se izmišljevati sploh ne bi bilo treba, tega v tej deželi noben toti tvoj "novinar" ne stori, a ti tam gori gagaš o tem, da so naši novinarji nekšni strastni razodevalci resnice in nadzorniki oblastnikov. A Kučan na apanaži iz naših žepov! Gimme a break, dude!

Link

Ni komentarjev: