petek, 26. april 2013

2097945 - Miran77 o dejstvih, proti komu so se komunisti pred 72 leti pravzaprav uprli

Osrednje glasilo KPS-ja, Slovenski poročevalec, je 1. maja 1941 krivdo za vojno pripisalo prav tistim, ki so se tedaj zoper Hitlerja resnično borili, zahodnim zaveznikom. Takole: "In kdo je kriv? Kriv je imperializem, nosilec in vir imperialističnih vojn, imperializem, ubijalec žensk in nedolžnih otrok, imperializem, uničevalec kulture in najbolj brutalna stopnja kapitalizma in izkoriščanja človeka po človeku. Krivi so angleški in ameriški imperialisti, ki zaradi ohranitve lastne nadvlade brez skrupul žrtvujejo druge narode" (Slovenski poročevalec, 1. maj 1941).

Tako so komunisti razmišljali 1. maja 1941. Nekaj tednov po hitlerjanski okupaciji Slovenije, nekaj tednov po tem, ko so se na Štajerskem, Gorenjskem in Koroškem že izvajale masovne deportacije Slovencev, duhovnikov, podjetnikov, učiteljev, kmetov, intelektualcev. Komunisti so takrat še mirno sedeli z rokami pod ritjo in se škodoželjno režali trpljenju večine slovenskega naroda.

Ko je bilo trpljenje Slovencev največje, so ga komunisti zlorabljali za ščuvanje proti Zahodnim Zaveznikom, proti parlamentarnim demokracijam, proti tržnemu kapitalizmu. Tako vedno delajo. Tudi danes.

Pazite se komunistov v ovčjih preoblakah.

Link

1 komentar:

Anonimni pravi ...

zastrupite komuniste kot podgane....