sobota, 27. april 2013

2098720 - za zagovornike nazi-interesa v gradbeništvu

[anatine]
Jožek, ti se sigurno ne spominjaš primera, ko so Italijana zmagali na tenderju in potem oddali delo slovenskim gradbincem in tako pokasirali precejšnjo razliko v ceni...in seveda se tudi nisi spomnil na kaj takega, četudi je tako enostavno, da se bo sedaj, ko doma nimamo ene gradbene firme, ki bi lahko šla na tender, to dogajalo kar lepo po vrsti. Gospodje tujci bodo prevzemali dela, mi bomo pa delali. Vi in vam podobni, pa se norca delali iz nas s pisanjem po časopisih, bili pametni za tri, naredili pa nič.

Eni ste enostavno ksenofobni in to vam povsem mrači um.

A se je res težko vprašati par vprašanj in si lepo po vrsti odgovoriti na njih. IN jih potem nikoli več ne vlačiti na mizo, kto bi imeli spomin zlatih ribic. Bi šlo?

Recimo ta vprašanja, ne nujno v tem vrstnem redu:

1) Zakaj bi davkoplačevalec plačal več za manj komurkoli? S poudarkom na "komurkoli"!

2) Mar ni najbolj racionalen (in po zakonu tudi predpisan!) način, da davkoplačevalec pride do optimalnega razmerja cena/performanse, da se posluži tenderja, na katerem v maniri prostega trga in enakih priložnosti za vse tekmece za državne posle, izbere ponudnika, ki najbolje zadostuje kombinaciji kriterijev?

3) Mar ni v zakonu o javnih naročilih povsem vsakomur, ki razpisuje, na voljo inštitut prepovedi glavnemu ponudniku dajanja poslov podizvajalcem? Predvideno za situacije, ko se želi v igro pripustiti le tiste usposobljene igralce, ki so posel sposobni opraviti sami. To sicer nima kakšnega posebje racionalnega smisla, ma eto na voljo je.

4) Mar nam tudi 8 let po vstopu v EU ni jasno, da EU ponudniki niso tujci! Mi bi od Eu želeli imeti samo užitke, da tam po EU prosto ejakuliramo in žremo, drugi pa naj skrbijo za otroke, ki jih pri tem zaplodimo in celo tega nočemo vedeti, da kdor žre tudi srati mora in za drek ustrezno poskrbeti. MI bi od EU imeli samo uživaški del, da nam vsi dajo posle mi pa nikomur. Po domače povedano mi smo kot Fritzl: Na Tajskem jevsako leto redno hodil fukat mlade Tajke, torej hčere nekih drugih mož, doma je pa svojo hčero zaprl v klet, da jo ja ne bi onegavil kdo drug, ampak izključno on. A to smo mi? A to bi radi bili? Fritzleki?

5) Mar bi mi radi izvažali produkte in storitve na skupni EU trg brez omejitev, sami bi pa ksenofobno preprečevali tekmo igralcem iz taiste EU? Mar ne razumemo kaj to je EU?

6) Mar smo res tolikšni idioti, da ne uvidimo, da tam, kjer so kartleno-izolcaionistično-koruotivno-fritzlovsko orgijali NašiSvoji™ ponudniki iz vrst zemonskih klanov, smo mi projekte financirane iz davkoplačevalčevega žepa preplačali za več kot dodatnih 300% nad normalo, torej celih 400%? Preplačali smo to predatorskim lopovskim tolpam, ki so večino denarja pokasiranega nad normalno ceno skanalizirale v namene, ki potem imajo dodatne negativne učinke na narod. Na primer: črni fodni političnih tolp - beri suspenz svobode, prostega trga in demokracije, uničenje vsake možnosti, da se pojavijo nove poslovne inicijative, ker podmizniška kartelna tolpa s to denarno močjo pomori vse okoli sebe in tako dalje v tem stilu.

7) A vam, ki bi na vsak način radi dobili vse posle iz državne blagajne, kdo preprečuje, da vzamete te vaše silne peneze, ki jih domnevno imate od vaših bogatih dedekof in babic, iz rdečega Marsa valda, kajti do včeraj ste bili goloritna socialistična sirotinja in iz svojega garant ne morete imeti takih penezof, pa naredite silno grandiozne firme, polne vrhunskih kadrov in s finančno močjo in močjo eksekucije za v Gartnerjev leader kvadrant, pa se prijavite na vse posle in pometete s to kseno bedo od ogabnih ne-slovenskih podjetij, nečistih gojimov, hehe?

Zakaj tega ne naredite? Izvolite! A jaaaaa, vi nimate denarja, nimate baš niti nekih jakih kadrov, nimate niti ne vem kako odličnega produkta, vi bi pač, da se slovenske hčere zapre v klet v bližino vaših mehkih cur in sprijenih incestnih umov zamejenih vidikov spričo predolgega življenja v podalpskih globelih provinicalnega Slovenistana Komunistostana? Ehhhh!

8) Mar ne razumete, da država Slovenija, vsakomur, ki na njenem ozemlju posluje zaračuna ustrezne davke. In to je to, enako za domača in tuja-ne EU in "tuja"-EU podjetja. Tako, kot podjetjem z domicilom v Sloveniji zaračunajo v preostali EU, ko tam kaj izvozijo. Država Slovenija največ davka pobere iz naslova DDV. In bagatelno malo iz dobička. Ker te naše tolpe, ki nam avtoceste zaračunajo s trikratnikom in de facto ustvarijo superdobičke, po metodi Kovačiča iz Krke, svojim računovodkinjam kar naročijo, da naj dobička ne bo, izguba celo naj bo, hehe.

To naj gre kar v zapisnik, da mi ne boste s tem spet srali čez nekaj časa.

Jebite se fritzleki, če hočete totalno nazi-čistost poslov, potem morate poleg fritzlovskih kleti, v katere bi radi zaprli in zase rezervirali svoje slovenske hčere, da bodo na voljo samo vam, morate okoli hiše zgraditi še šiptarske visoke zidove. In vse skupaj morate imeti v kakšni hudo izolirnai vukojebini oz puščavi. Koder policija nerada zahaja.

Tako, ko ste zdaj sredi EU, pa morate doumeti, da so visoke ograje, fritzlovske kleti in kletna fritzlovanja, ferboten. Ko pa za vse izvedo EU policaji kar vdrejo noter. Hehe, mamico vam v um sjebano press!

Link

Ni komentarjev: