četrtek, 25. november 2010

1002408 - "prednosti" državnega zadolževanja napram osebnemu

[asimov]
Res je, prepovedat zadolževanje držav, ukinit davke in potem na smetišče zgodovine vreči še fractional reserve banking. S tem bi rešili vse težave sodobne družbe, konec koncev si neandertalci z njo nikoli niso imeli kaj početi :D

Sem že strašno preplašen, da bomo v primeru, da se država ne bi zadolževala, ampak se bi namesto države zadolževali zasebni investitorji pri istih kreditorjih, naglo zdrsnili na raven neandertalcev.

Jasno je zakaj tu gre, ven dobro mona, hehe. 

Pizdeki, ki posojajo peneze se pač lepše počutijo če se zadolžujejo cele države namesto fizičnih oseb in zasebnih podjetij. Lakše prođe. haha.

E pa i tata bi sinko.

Ker se rulja pač ni sposobna zavedati, da živi dolžna, Pozna se ji sicer na vsemu, začenši pri davkih oz. mizeriji od neto ostanka v žepu, do številnih drugih tenđibl in krucialnih zadev v žlivljenju, a rulja baš niti ne vidi, da je to od dolga države, hehe.

Komunisti Đugozlavistana in poslej tudi Slovenistana so že davno izumili zadolževalni perpetum mobile. Zadolženi do grla, davke na maksimum vseh maksimumov, plače na minimum vseh minimumov, vse zrežirano in podmizno predaranžirano, nič prostega trga ...pa piči. Enim, maloštevilnim, maziljenim obkoritnikom takorkeoč je fino, drugi so pa itak kurčeva rulja, kanede. Đentileji, takorekoč. Ko jih jebe, bi rekli Eskimi, kanede.

P.S. Men so pa izmed sveh Đentijelev najbolj štosni oni modeli, ki se radi pretvarjajo, da razumejo in da obstaja sajentifik eksplanejšn za recimo naše etato-boljševistično onegavljenje. Včasih tak dobro oponašajo ljudi, da jih je kar lušn opazovati kako se pačijo. Če je nepazljiv, človeka lahko celo pretentajo, da gre res za opičnjakom podobne inteligentne primate.

Mićo jim je rekel "navihani občani", Nimda pa "maymooni obični". Enfrice je pa neki najavljal češ da takim modelom bog namenoma ni dal vratu, al neki tacega, pa da niti ravni redneckof nea morjo doseči. Kako boš redneck, če ap niti necka nimaš, logično bre ko diskoton. Skratka, cela veselica, jebote.

Link

Ni komentarjev: