četrtek, 11. november 2010

985738 - kaj pravzaprav manjka cestninjenju po nemško

[Vinci]
Ni zastonj kosila v Avstriji ali Nemčiji. Tukaj imaš recimo povezavo do podjetij, ki ponujajo proti plačilu dostop do teh informacija:
www.bmwfj.gv.at/Unte...ister.aspx

To je za Avstrijo. Za Nemčijo pa ne vem na pamet. Ampak tudi ni zastonj. Tam imajo avtoceste zastonj. :)

EDIT: Ah, zamočil sem. Sem površno prebral in dal povezavo do registra podjetij.

Nič, tudi avtoceste, nikjer na svetu ni zastonj.
Le, da so Nemci civlizirana nacija, ki davkov ne pobira na idiotske butalsko-barbarske načine. Čemu, če lahko elegantno v trošarinah in pristojbinah in že obstoječih davkih, ki se pobirajo bodisi namensko, bodisi generalno. Saj niso nekšni kurčevi obskurni podalpski butalci, ki pod kvazi alibijem da se gredo natančno preštevanje fižolčkov kao v imenu pravičnosti, buuuuuhaha, nikakor ne uspejo doumeti, da obstaja elegantnejši način od hajduških barikad na cesti in mazanja šip državljanom z nalepkicami.

P.S. Jebeš nacijo, katere politiki naciji najprej ukradejo 5 miljard pri gradnji kao-AC, potem taiste kao-AC izrabijo za alibi da nacijo jebajo v glavo, češ da morajo nabrati 100 mio letno neto. Da iz žepov državčjanov odplačajo tistih 5 milijard, ki so jih ukradli.

Da o tem, da je država že dala poroštva za 5 let vinjetnega neto prihodka za gradnjo nebuloznega sistema pobiranja davka z imenom cestnina. V sam sistem pa mokro sanjajo da bodo lahko pognli (beri spet kradli) cca 2 milijarde. Ka, a bo toti kurčev sistem narejen v celoti iz platine, al bomo sami izstrelili lastne satelite s temeljnimi razikavami vred, al ka?1 Butalčki, butalčki...

Link


Ni komentarjev: