sreda, 3. november 2010

977025 - poleg vseh nadlog se obeta še nepremičninskodavčni zaseg

Če bi hkrati sez tem davkom uvedli tudi flat davek na prihodke iz dela v višini maksimalno 20% in z vstopnim pragom obdavčitve minimalno 12 tisoč EUR, s čimer bi prihodujoče iz dela, oz. živeče od lastnega dela razbremenili za cca 500 miljonov EUR letno, 170 milijonov EUR povišanja obdavčitve slovenskih državljanov in gospodarskih družb ne bi na ravni nacije in države bilo imelo karakter poglabljanja davčnega absurda.

Če se hkrati odpravijo tudi prisilni neokapičeni paradavki(prispevki), bo to novo breme še lažje prenesti. 

Nacija pa bo počasi a zanesljivo krenila na pot preobrazbe iz bizarno neracionalnih lastnikov odvečnih in ali prevelikih bajturin, ekvivalentov kešu v štumfu, v bolj smotrni modus vivedni in operandi, v katerem Slovenci imamo bolj normalno razmerje med lastništvom in najemom nepremičnin z več operativnega likvidnega keša in več nepremičnin v gospodarski funkciji, več nepremičnin na voljo za najem in dvojnim delovanjem škarij v korist mladih. Po eni strani se jim bo spričo višjega neto prihodka izboljšala kupna moč, po drugi pa se bodo nepremičnine pocenile, najemi pa ne le pocenili, pač pa tudi izboljšala ponudba.

Skratka, prestrukturiranje davka iz odavčevanja na strani prihodovanja na stran potrošnje in posedovanja je vsekakor v redu, absolutno je pa perverzno in neapetitlih, y bogami tudi nesprejemljivo, da se že tako absurdno visoko obdavčene državljane Slovenije dodatno obdavči za 170 miljonov EUR.

Če se ne delamo mone in če pragmatično, v preprostem kmečkem jeziku kvalificiramo ta hepening, pomeni to v bistvu (v povprečju na ravni kolektiviteta nacije) cca 20% dvig obdavčitve prihodkov iz dela. Saj je žalostno dejstvo, da 99% Slovencev živi od dela, kar je OK, v statusu iz-rok-v-usta vegetirajočega odvisno zaposlenega mezdnega delavca (ker ni v redu, ker bi bilo bolje, da bi bili hibridi s prihranki/kapitalom) in v proračun kontribuira cca 900 milijonov EUR davka na prihodke iz dela (Btw, po moji oceni je to za 500 mio preveč, kar preprečuje akumulacijo preko varčevanja, in posledično tudi investiranje novih slovenskih entrepreneurjev). 

170 milijonov dodatno, pomeni pač žalibog ekvivalent 20% tega zneska več. Ki nima iz česa drugega priti kot iz preostalega neto prejemka, ki, kot rečeno pri 99% Slovencih izvira pač iz dela. Iz česa drugega pa bi?!

Če je pred uvedbo tega davka povprečna obdavčitev bila 36%, Slovencem poslej v žepih ostane še cca 7% bruto prihodka manj v denarnicah.

Kaj to pomeni se da ilustriati tako: Zamislite si, da bi tovariš Borat stopil pred TiVu kamere v prajmtajm terminu in naciji zagrozil: "Ta vlada bo vsem prihodujočim iz dela, ki so itak že najbolj obdavčeni na celem svetu nabila še za 7% več davka in to samo iz naslova nepremičnin: Najnižja stopnja bo poslej 23%, naslednja 34% in najvišja 48%. (Ki so spričo paradavkov-kao-prispevkov v resnici 30%, 41% in 55%). O tem se ne bomo pogajali, četudi greste vsi na ulice."

"Sou vot, če boste poslej še bolj najbolj obdavčeni na celem svetu, krucefiks in porkamadona! od "reform" ne odstopim niti za ceno, da me ONO zamenja in da ONO postavi koga drugega"

Vsi bi pizdili, če bi jim Borat tako na eksplicite nalil čistega vinčka! A ker je on zvit in ni blesaf, stari prdci izza potemkinove kulise pa še manj, je to lepo skril v toti novi davek, drugih jim pa ni znižal, pa mu bodo naše pohlevne ofčice spet ploskale, ker je končno obdavčil sosedove prešiče, ki imajo 750 kvadratov bajturino, ki je od naše, ki je zgolj 350 kv. metrof, pač vidno večja.

Potem bo Herr Finančni spet uvedel novo lestvico s stopnjami 16, 27, 41, 45 in 50 odstotkov. Ki so v resnici zaradi paradavkov/kaoprispevkov 23, 34, 48, 52, in 57. A bodo spričo nepremičninskega davka v resnici 30, 41, 55, 59 in 64%.

Potem bodo Herr zdravstevni od Herr Finančnega zahtevali še višjo stopnjo neokapičenega paradavka za kao-zdravstvo. "Drgač se nam bo sesulo!". Itak! Pa bomo že na 33, 44, 58, 62, in 67%.

Potem nam bodo v enem cugu ukradli 100 miljard na PAYGo. Da se nam kao "ne bi sesulo".

In najbrž kar v istem cugu, jahajoč na istem valu "Bogate prešiče med delouci bomo še bolj zatrli", takoj v isti zakon vkomponirali, čimbolj prikrito, kakopak, da se ima izplačila pokojnin programirno nižati in stopnjo neokapičenega kaoprispevka prav tako postopoma dvigniti za 5%, pa bomo že na 38, 49, 63, 67, 72%.

Potem bo raja ostala s tako nizkim neto prihodkom ( eni recimo s samo še 28%), da bo raja oni garjavi ostanek iz denarnice itak morala iz-rok-v-usta potrošiti sproti, številni pa še stopiti na Karitas, pa bomo preko DDV vse skupaj sterali na ultimaitvnih 51,5%, 59,2%, 70,4%, 73,6% in 77,6%. Tako bomo končno edina dežela na svetu, v kateri že klošarji, ki prejmejo 2,8 kEUR letno v resnici obdavčeni 51,5%. A niti to ni še konec, kajti k tem stopnjam, tovariši najbrže ne bodo zdržali skušnjave in se bodo poleg trošarin in cestnin in tvnaročnin, malo poigrali tudi s pragi davčne sheme samimi. Topo-gledno so svetovni majstri nategunstva. Spodnjega bodo malo dvignili, da zamažejo oči, how about zvočnih 3000 namesto 2800. Vse druge bodo pa seveda spustili. Pa bo oni ki ima recimo 9600 bruto letno (800 EUR na mesec) poslej že v najvišjem razredu. 77,6%. Grejt sakses! Na zdravje davčni Absurdostan!

Če bi pa šli računati kumulativo obdavčitve zneskov vloženih v nepremičnine, bi cifre bile tako absurdno strašne, da bi vsakemu, ki si bi jih ogledal od groze tri generacije za njim bile umsko motene, tri bi bile impotentne, pa se bi plodili preko epruvete, najmanj osem generacij bi jeclalo, deset dodatnih generacij bi pa imelo težave z nespečnostjo in kroničnimi migrenami, hehe. To ti je kot ona zgodba iz Talmuda o direktnem pogledu v zlato sveto judovsko skrinjo, &hehe išo raz.

Slovenska davčna blaznost eskalira naprej. Nič jih nea bo ustavilo.

CIlj: Komunistični finančni perpetum fakin utopični superhikovsko fritzlovski mobile: "Zgolj s pomočjo redistribucijskega davčnega hokus-pokus redistribuiranja oz. kupčkanja, ustvariti blagostanje...eee...kako, da kažem, eee... samo za nekatere...eee...samo za NašeSvoje maziljence."

A še en cilj je. Obstoječa zasebna nemazijena neposvečena podjetja bodo počasi cepnila, Slovenci ne bodo več imeli iz česa nabildati kapitalsko akumulacijo za štart novih zasebnih poslovnih podjemov, ki po relevantnosti segajo onkraj krošnjarskega štanda na govejih sejmih, tujci se bodo pa tako absurdni davčno-banana-ripablik deželi, a v veliko veselje slovenistanskih boljševikov, seveda da v širokem loku ognili. Rezultat: Ostali bodo samo še državni kolhozi, paradržavni kolhozi in kolhozi NjihovihSvojih maziljenih nomenklaturnikof, ki se jih poslej nea bo smelo več ozmerjati s tajkuni, ker bodo de facto rešitelji nacije.

Sounds familiar? E, pa za to se ONI in ONO konec koncef tudi borijo, kanede. In ONI so ONO, mi smo pa mi, kenede narode moj. Hehe.

Če se iz povprečnega rvatistanskega Zagorca delajo norca pripisujoč mu dinaroidno mantro "Fse vas bum tužil!", potem se bi iz Slovenistancef morali z "Fse vas bom do kosti obdavčil!" & "Fse vas bom [z davki na nivo enake bede] uravnal".

Link

Ni komentarjev: