ponedeljek, 1. november 2010

975532 - še malo o obdavčitvi

[Maj]
Pa ne mi s takimi, da najbogatejšim niso znižali obdavčitve.

So jo in to z 50% na 41% pri dohodkih ter sploh drastično pri kapitalskih dobičkih s 50% na 20%-najrevnejšim jih pa zvišali iz 0% na 20%.

Pa, če bi to naredili samo za naprej bi bilo še ok-da so pa to naredili z veljavnostjo tudi za nazaj je pa svinjarija brez primere!

Vse je jasno. Dokler je tebi odvisno zaposleni "najbogatejši", je vsaka debata med nama nemogoča. Nisva kompatibilna na ravni temeljnih pojmov.

Da niti ne omenjam tragedije, da ti verjameš, da če nekdo drug plača več davkov, boš ti manj. V Komunistični Đamahiriji Slovenistan?!! Halooooooo!

To v tej đamahirji nikdar ni bilo in nikdar ne bo. Komunistična đamahirja zasleduje cilj - maksimizacije davkov onim, ki se ne morejo izmakniti izpod kapi in hkrati maksimizacije potrošnje daleč čez meje nabranih davkov, tak da je povsem irelevantno ali bogati prešič med med delouci plačuje 50% ali 41%, revni prešič bo plačeval 16% že nad 2,6k in kamarilja nas bo v tujini vsako leto zadolžila za najmanj trikratnik od plebsa pobranih davkov. Slednje zabije kazalec v poden že samo po sebi in ostali faktorji sploh niso na inštrumentu zaznani.

Ta logika, da če nek tip davkozavezanca plača manj, plača drugi več, funkcionira v državah kot je Nova Zelandija. Kjer se zasleduje mantro minimizacije in nenehne optimiziranosti davka na najnižjo raven in je davek flat in enakega procenta za vse. Tam bi manipuliranje praga, ali pa recimo občutno znižanje osnove enim, povzročilo selitev bremena k drugim, ker je poraba optimizirano nizka in se jo nižati praktično ne da. Pa vseeno v NZ politiki raje premaknejo kak javni projekt v naslednje fiskalno leto, kot pa da zagrešijo greh dviga davka, ker jih to na volitvah pokoplje. Naši kao-levi-na-sredini, a bogami tudi "obtoženo desni", tekmujejo kdo bo bolj dvignil davke in kdo bo uvedel več novih.

Ne pa tu v Đamahiriji, kjer so od leta 1992 proračunsko porabo praktično potrojili brez vsake podlage in rezona. In v istem obdobju samo na AC ukradli uradno 2,2+ milijarde, po mojem pa najmanj 5. Pri tem pa nenehno srali, češ "ne da se znižati davka na prihodke iz dela, kajti kje naj vzamemo?". Pa, jarani, vzeli bi zemonskem kartelnemu klanu, na primer. Ali pa Simonicam. Štekamo?

Če se bi naša potrošnja vrnila nazaj na 4,5 milijard recimo in bi to krili z EDS 20% in pragom 12 tisoč EUR, bi ob eventuelnem padcu vsote iz DDV nabranih sredstev, zardi krize recimo, ostali tipi davčnih kontributorjev morali plačati več. 

Govoriti o tem, ko je nekdo s pomočjo posojil zadeve napihnil na 12,5 milijard, davčno shemo pa totalno zmešal ko kurji drek in jo podredil žepotrpnemu plenjenju, kjer eni kontribuirajo 60% svojega prihodka, drugi pa promile, je seveda navaden komunistično-boljševistično "jebe-lud-zbunjenog-hepening", rezultat katerega je, da se penezi iz žepa inženirja Poldeta ki kontribuira 60% plus neokapičene paradavke, preko skupnosklede in državnih bančnih ter drugih kolhozov preselijo v žepe simon in raznoraznih zemonskih kartelov. In sinekurcef.

Link

Ni komentarjev: