petek, 5. november 2010

980122 - kaj bi prinesla EDS

[vuksan]
Moraš pa priznati, da je najmanj zanimivo, da v vseh glavnih zahodnih državah dejansko obstaja progresivna obdavčitev, ki je pač postala nek benchmark. Treba je biti praktičen: kaj bi za doseganje tega kar Slovenci pričakujemo od države, danes pomenila 20 % EDS?

Pomenila bi konec dvajsetletne grobe diskriminacije in aparthaida, ter penaliziranja in demotiviranja ustvarjalcev vsega, ki poteka po intenzitetu top-down, prizadene pa čisto vse ustvarjalce dobrin in keša v državi, ki sodijo v kategorijo prhodujočih iz dela, delno pa tudi nekatere druge dohodninske zavezance. Slednje povečini teoretično.

Seveda bi jo pa bilo potrebno implementirati na normalen nedijaboličen nelopovski način, saj kot sam ugotavljaš progresija obstaja še kje (Dasiravno tam tudi še vedno ima namerno-diskriminatorni karakter) ampak pragi niso naštimani tako, da davke plačujejo že klošarji in da sirotinja z 18 tisoč EUR na leto plačuje drakonskih 60+% davka, ker se jo ima za "najbogatejšo golazen bojda neobčutljivo na diskriminacijo".

In drugje nimajo v kombinaciji z davki eni in isti že-z-davki-diskriminirani skupini davkozavezancev vsiljene še paradavke, ki so kao prispevki. Prav tako drakonske in prav tako navzgor neomejene, oz. kot bi tovariš Gaspari z eno besedo pravilno prevedel iz eskimščine - neokapičeni.

Tvoj poskus, da z nategunstvom motivirano konstatacijo, da tudi drugje, to je v normalnih deželah, imajo progresijo, češ eto mi smo enaki tem državam, je po eni strani patetično beden, po drugi pa jasno nakazuje bodisi tvojo pokvarjenost če veš kako stvari v resnici stojijo, bodisi jajceglavstvo če ne veš, pa vseeno mirno laprdaš, kot bi vedel za kaj gre. Either way the only answer to you would be - let me see...ermm...---Yap - Go home, you commie egghead amateur agitprop creep!

Da ne rečem, da še preden pridemo na raven debate, na kateri figurirajo termini: flat vs. progressive; stopnja; prag najnižje vstopne stopnje; vmesni eventuelni pragi; prag najvišje stopnje, marginalna davčna stopnja, skupna obdavčitev državljana in podobno, smo mi v našem Absurdostanu že zjebani, ker naša potrošnja in namen potrošnje financirane z davki, niso niti urejeni kot v tistih normalnih državah, niti so odmerjeni racionalno in nemaliciozno. 

Ker so včasih čisto neposredno lopovski tranzit denarja iz žepov davkozavezancev v žepe maziljenih, evo na primer Simoni Dimic, alpa zemonskemu klanu, alpa sinekurcem. Oz. ker so vobče boljševistično-komunistični. Upfront in doktrinarno predpisano maksimizirani, ne le na ravni maksimalnega zajedanja do kosti, pač pa celo onkraj te, že zadosti absurdne meje, tako, da se nenehno dojebavamo z višanjem zadolževanja v tujini.

V seštevku: Ne, tovariš vuksan, ne moreš ti nam tu debatirati o Absurdostanu s platforme, da smo normalna država: N I S M O!

Sicer je pa vzpostavitev in meneđiranje platforme za javni proračun in posledično davčne kontribucije za tako mikro vukojebino kot smo mi razmeroma simpl naloga, ki se jo za celo državo z vsemi evidencami dandanašnji da rešiti kar na trivijalno enostavnem računalniku. 

Če volja za pošteno distribucijo davčnega bremena in racionalno javno trošenje za skupne zadeve je.

Poanta, ki jo ti in tebi podobni ne vidite je, da celo to sploh ni važno kateri sistem izberemo, flat ali progresivni. Poanta je, da davčni sistem mora biti nediskriminatoren, politično-doktrinarno nevtralen in fer v smislu obešanja davčnega bremena posameznim tipom davkozavezanca medsebojno primerjano. 

Mi smo pač, žalibog že etablirana in zarostano rigidna superhikovsko-fritzlovka država, ki zelo potentnemu davkozavezancu, recimo podjetju Tuš, ki prihoduje stotine mio in celo milijarde dopušča da 20 let živi z davkom na prihodek, ki se meri v promilih, neprimerljivo manj potentnemu inženirju, ki prejema garjavih 18k pa nabijemo 70%. In se pri tem napačno in neutemeljno pačimo z demagogijo, da Fata Higijenićarević ki prejme še bolj garjavih 9,6k plačuje "samo" 27%. Ker komunisti imajo "veselje do fatastega soc kapitala". Auuuuuu.

In seveda pohitimo za dežurnega, uradno po davčni shemi designiranega bogatega prešiča označiti inženirja. Ne pa bognedaj tovariša Germana Tajkunskega Rdečebaronskega Kleptožepotrpnega alpa Mirkeca Iznajdljivova PenezoSpretnoGrmadoviča. Ki ni nič kriv, da se razumemo. Zgolj izrabil je sistem, ki so ga ONI konstruirali v benefit NjihovimSvojim maziljencem. Mirkoti so se jim pa pač zgodili, jebiga. Ne moreš si organizirati svinger party za izbrance, pa potem žalovati, ker so tudi drugi privilegirani povabljenci namočili kurce.

Problem je da na partije ne vabijo 99% Slovencev in Slovenk, fukajo pa za njihove peneze.

Višina javne potrošnje, (poleg tega, da absolutno mora biti skladna z zmožnostmi oz. kupno močjo skupnosti in da morajo biti vse servisne vsebine skrbno in restriktivno izbrane) je stvar vsedružbenega konsenza. Lahko se dogovorimo karkoli, kar realno zmoremo. To ni sporno. V normalnih deželah! Pri nas pa seveda je, ker komunisti tja noter rinejo vse, da bi, ravno s pomočjo tovrstne distorzije sestave potrošnje in spremljajoče distorzije davčne sheme, ja čimbolj verno podtalno reinkarnirali svoj smazek od boljševiškega sistema, medtem pa vseeno na vsa usta sluzili o grdem kapitalizmu, ki so ga v bistvu s tovrstnimi bajpasi inhibirali, suspendirali, zaobšli in v prid svojemu žepotrpanju zlorabili in do neprepoznavnosti zmaličili, da je videti seveda kot državni kapitalizem, beri t.i. socializem. Zraven se pa še kurčijo s trivijalno prozorno demagogijo, češ hoteli ste prostotržni kapitalizem, ovo vam zdaj. Kao eto to kar imamo mi, je prostotržno in kapitalizem. Moj ukrac kapitalizem in še bolj moj kurac prostotržni.

Za konec ti naj namignem samo še to. Če bi Krka DD in Tuš DD plačala enak procent flat davka na svoje korporativne prihodke kot Krkin oz. TušTelekomov mladi inženir Ljojzk Daljenček, bi lahko pri stopnji EDS bistveno nižji od 20% in pragom najmanj 18k, gladko nabrali efektivno enako davkov kot danes. Štekamo? 

Sploh pa z "izpadom" 500 mio ker ne bi več aparthaidirali mladih inženirjev in hkratni odpravi samo neposrendih kraj vidnih z Lune s prostim očesom, Krki in Tušu sploh ne bi potrebovali višati davkov. Enakih recimo nominalnih 20% EDS za vse s pragom 18k bi rešilo vse probleme.
Zemonske bande bi pa morale nehati pretakati miljarde v svoje in Kompartijine žepe, to pa ja.

Če bi torej iz davčne potrošnje povsem eliminirali milijardne kraje zemonskih klanov, bi se pa zgodilo kaj? Stopnja bi lahko šla dol: Alpa bi lahko stopnjo postavili na superkompetitivno raven do sveta in še vedno več denarja dali v razvoj infrastrukture koristne gospodarstvu.

Boljševiška bagra se pa oklepa uravnilovke plebsa živečega od dela v bedi in distortira davčni sistem in sistem benefitov v korist NjihovihSovjih maziljenih posvečencev, ki denarno podpirajo večno kontinuitetno oblast kompartije, ki pa v zameno za sabo imajo seveda tudi lobije kadar ravno se pokaže potreba, da se še več davka preloži na pleča fukare v tisočerih formah. Tudi za fejk mizo fejk soc partnerstva, za mizo fritzlovske socialne sramote. 

Jel to sad jasno sunce ti žarko, Vuksane?! Ajd sad marš na požarstvo!

A, ja še to: Sistem in javni diskurz o tem sistemu je že tako zmešan in zblojen, da se navzven kadi en sam jebeludzbunjenog, takda ni čudno, da se je tebi, Vuksane moj, tudi kaljektivno zmešalo. Žabo pač ni problem premamiti v vodo.

Link


Ni komentarjev: