ponedeljek, 1. november 2010

975208 - davčni teater absurda

[Maj]
Država je vedno bolj požrešna in če se najbogatejšim davek zniža, tudi najbolj zaplankana ovca ve, da bo morala zato ona plačati več.

Zaradi tega sem sam pri kapitalskem dobičku iz 0% obdavčen 20% in kar je najhuje, zato, da se je obdarilo najbogatejše so kapitalske dobičke obdavčili tudi za nazaj-torej namesto, da bi zaradi treh let imetništva bil še naprej oproščen davka-so mi enostavno obdavčitev spremenili na dvajset let-kar je svinjarija brez primere.

Ker bogataši raje potujejo po svetu in uživajo življenje-reveži pa v glavnem samo ždijo doma in vlagajo v edino veselje-torej svojo hišo-bodo zaradi znižanja obdavčenja najbogatejšim sedaj tudi sami obdavčeni,...

Sprejeli so tudi osebni stečaj, kar pomeni, da država lopove podpira, poštene pa kaznuje,...

Razen odprave registracijkih nalepk ta lopov, ki smo ga imeli štiri leta na oblasti ni naredil niti ene koristne stvari, za srednji in nižji sloj.

Višji sloj in pa najvišji(tajkuni) so pa res imeli skoraj raj in čeprav danes nižji in srednji sloj ne živita nič bolje, je vsaj zelo lepo videti, da se po novem enako kot reveže je-be tudi tajkune.

Če Janše ne bi bilo v kadru, se bi tebi najbrž hitreje odprlo in bi razumel kaj je kaj v slovenistanskemu davčnemu teatru absurda. Al ne bi?
Če bi namesto SDS in NSi vlogo strašne slovenske "ultra desnice" in oponenta centralni frakciji KPS, SD-u, žalibog imeli LDS in ZARES poštenjaki, ker ničesar drugega ne bi bilo moč najti uradno desno od SD-ja, oz. ker bi eto "slovenski liberalci" bili pač relativno desno od domnevne Leve-na-bojda-sredini, bi ti tovariša Staljina, katerega komunajzerizem se vidi iz Lune s prostim očesom, proglasil za "neo-liberalbega", hehe, kar v SLO korespindira z "ultradesno". Ma, po mojem bi pa silom prilik bolje štekal kaj je kaj v SLO davčni kloaki.

Al kak? Al se jaz motim in ti res ne štekaš, da odvisno zaposleni z 18k letne bruto mezde ne more biti "najbogatejši"?

"By tax system offcially designated riches", po naše skrajšano "najbogatejši", so v vsaki [normalni] državi tisti davkozavezanci, ki sodijo v kategorijo ki jo zakoličuje širši pomen sintagme "imetniki kapitalskih dobičkov".

A seveda, kakor je to v matematiki in logiki pogosto, to pravilo logike ni reverzibilno veljavno, zaradi česar logično ne pomeni nujno, da so vsi "imetniki kapitalskih dobičkov hkrati tudi v kategoriji najbogatejši". 

Recimo, vsaka slovenistanska ofca, ki je kupila par TLSG delnic in jih takrat ko so bile 500 ni prodala, češ, brez premije in cene 600 ne dam, buuuuuuuuhaha, pač ne sodi v razred "najbogatejši", če ne zaradi drugega pa zato, ker ji je njena požrešnost preprečila kapitalizirati oz. uvideti, da ta netransparentna komunajzerkolhozniška kloaka ni realno vredna niti 200, ter, da utegne ob kakšni večji gospodarski depresiji, hehe, zdrkniti tudi pod 50, ..eee...kakodakažem...vsaj. Vsaka sirotica, ki ima za tri delnice prihrankov, pač ni najbogatejša. Normalno, Hvala bogu, da je tako.

Velja pa kot pribito, da se z Bajukovo intervenco, ravno tovrstnim "najbogatejšim", kot pravilno ugotavljaš, davki niso znižali ampak povišali. Kajti imetnikom kapitalskih dobičkov, ki so zares najbogatejši, think BIll Gates to avoid missconception and missunderstanding, davkov ne moreš povišati, ne da bi vsem imetnikom kapitalskih dobičkov davke povišal. Vred s 3delnice ofčicam. Logično, kanede? Tako je v normalnih državah.

Slednje dokazuje, da problem Bajukove kozmetične davčne intervence ni bil to, da se bi najbogatejšim davki znižali, ker se jim niso in to prvič v zgodovini slovenske, na debelo komunajzerizirane države, pač pa je problem to, da se odvisno zaposlenim oz. prihodujočim iz dela, torej v vseh [normalnih] državah kategoriji ne-bogatih, definitivno pa ne-najbogatejših, davki še vedno niso normalizirali, pa so ravno oni - The Underpriviledged ostali še naprej najbolj obdavčeni. 

Njihovi davki niso niti pod Janšo/Bajukom postali flat ko vsi ostali in se jim drakonske stopnje davka niso znižale niti pod raven davkov, ki so jih uživali zares najbogatejši, katerih davki so vedno bili in ostali flat in daleč pod 60%, kolikor so še naprej znašale marginalne stopnje obdavčitve+paraobdavčitve ne-najbogatejših, beri delovne fukare. Pravzaprav je recimo ravno naš uradno najbogatejši Mirko Tuš dokaz, da se davki najbogatejšega v državi merijo v efektivnih promilih, davkoparadavki najbolj deprivilegiranih pa so že bili tudi blizu 70%. Že od plače garjavih 18k letno naprej.

Odvisno zaposleni, če nisi vedel, v celem svetu veljajo za kategorijo, ki niti teoretično ne morejo postati niti bogati, kaj šele najbogatejši. Vred s colariči, kadar jim je edini prihodek plača! Aaaaaaameeeeeeeeeeeeeen!

Da v zvezi žnjim ameriški IRS ne bi imel dilem, si Steve Jobs, da izplačati plačo v višini 1 USD. Ker je normalen in on in USA davčni sistem. On je imetnik kapitala, ki plačuje davek na kapitalske prihodke in dobičke. Tako, po tej poti, on davčno kontribuira. Stevan Radić Jabuković bi za Bajukove davke na kapitalske dobičke, že takšne surove in nedodelano domnevno sila slabe, svojega Busha in Obamo frit kušna. Ti se pa puntaš!

Če ti nekoga, ki prejema usranih 800 EUR bruto plače imenuješ "najbogatejši", kajti že tako globoko deprivilegirani mezdni delavec v SLO plačuje na svojo garjavo mezdo davek, ki je višji od davka vsiljenega lastniku stotin milijonov EUR Herr Germanu Rigelniku Rotersternu, potem ti ni pomoči, nisi pa tudi ne vreden nikakršne debate. Ker debatiraš na skrajnno biassed sebičen način.

Odločil si se pač nerezonsko in nenačelno sluziti, kot zgolj isprijen sebičen dijabolik, produkt komunajzarskega zblojenega sistema žepotrpanja, ki je ustoličil sistem, ki v imenu svete boljševiške nasilne uravnilovke plebsa v enaki bedi ter restavracije boljševiškega sistema iz časa socailizma verzije 1.0, edino iz dela prihodujočim, baš njim, hehe, vsiljuje progresivne davke drakonskih stopenj. 

Dočim pravim kandidatom za bogate in najbogatejše, (če ta naša vukojebina sploh premore signifikantno število zares bogatih, po recimo merilih EU trga na katerem mi trajamo), torej na primer prihvatizacijskim rdečim tajkunom in drugim, povsem normalnim neproblematičnim lastnikom kapitala, ki običajno imajo za glavni vir prihodka raznorazne oblike kapitalskih dobičkov, dobičkov iz poslovanja svojih podjetij in rent, pa so naši komunisteki darovali flat davke z osnovami, ki tendirajo pasti proti ničli in seveda jih ravno zato spremlja tudi milost bagatelnih efektivnih stopenj, a tudi same nominalne stopnje so bistveno nižje od onih na prihodke iz dela. Grejt sakses! 

Razlog? Motivacija? 

Jahh, komunajzari so (1)hoteli rapidno ustvariti sloj NjihovihSvojih premožnežev, ki so denarna/kapitalska podstat za vzdrževanje večne oblasti kompartije. In seveda, še bolj kot to,(2) želeli so se polastiti prejšnjega "družbenega premoženja", da ostane še naprej pod palcem rdečekhmerske nomenklature, saj je v penezih moč, tudi oz. zlasti v komunističnih đamahirijah, pa seveda, še bolj kot poprej omenjena dva motiva,(3) hoteli so predvsem preprečiti, da moč bognedaj pride v roke koga, ki kompartije ne bi hotel finančno podpirati in čislati, ali bi jo bogvaruj navalil celo detronizirati. Toti NenjihoviNesvoji beli črnuharji, alpa črni beluharji, recimo! Alpa kseno investitorji, ki se jih ne bi bilo dalo od kompartije krmiliti, maybe?!

Pravilno bi seveda bilo, da bi davki bili vsaj po stopnji enaki in flat na davčno osnovo, za oboje, prihodujoče iz dela in lastnike kapitala in, da bi vedno bili čimbolj minimalni. Ne zaradi lepote slovenske pokrajine, trdih zizik naših osemnajsteletnic, in podobnih lepot, pač pa zavoljo konkurenčnosti in zavoljo racia kupne moči nacije tak malo vobče.

A mi nismo te sreče. 

Ker je naša đamahirija fritzlovska in superhikovska.

Superhikovska država, superhikovski, boljševistični, diskriminatorni, aparthaidski klepto-kamariljni davčni sistem, superhikovsko-fritzlovski fašistični pravnovarsteveni režim in superhikovske prokomunajzer ravnajoče sirote, ki so v tem teatru absurda plavale z rdečim tokom in nekako prišle v posest po par garjavih delnic na netransparentnem delniškem trgu, pa so se počutile naciljane od Bajuka, ko jim je eto uvedel oz. povišal sicer primerjalno z zaposlenimi, s prihodujočim iz dela, flat davke in v normalnih procentih.

Druga zgodba je, da je davek na kapitalske dobičke, tako kot vse ostalo v slovenskem davčnem teatru absurda, pač, žalibog, še ena slaba rešitev oz. iregularnost oz. še en prispevek k blaznosti slovenskega davčnega boljševistično-etato-roparsko-lopovskega teatra absurda. 

Ma, drži kot pribito, da višanje davka na kapitalske dobičke po svojem koloritu in aromi, sodi v arsenal višanja davka bogatejšim (bolje stoječim, ki jim je uspelo ustvariti prihranke za pridobitev kapitala, ki je prerekvizit za kapitalske dobičke, kanede), nižanje davka na prihodke iz dela pa v arsenal nižanja davka ne-bogatim (deprivilegiranim, ki prihrankov spričo življenjskega stila, t.i. "iz-rok-v-usta veselica", povečini ne uspejo ustvariti. V naši Đamahirji niti teoretično ne, saj jim zasežejo 60+% prihodka, hehe). 

Da ne bo pomote, jaz se zavzemam da bi bili vsi davki nizki in nenehno minimizirani, tudi na kapitalske dobičke. In da se bi obdavčevalo bolj na strani potrošnje, kot na strani ustvarjanja dobrin in keša.

To dokazuje, da sta Janša in Bajuk delovala bolj civilizirano oz. davčno bolj fer od komunajzer kamarilje, ki zdaj, ko je spet v sedlu, znova, nadaljujoč svojo standardno superhikovsko prakso, viša davke ne-bogatim (Rimember stjupid, to so vsi, ki prihodujejo iz dela, vred s colariči-direkorji in zdravniki-bojda dobro plačanimi) ter najavlja še več, še višjih stopenj na prihodke iz dela, ter tudi paradavčni rop milenija - eksproprijacijo 100 milijard pokojninskih kontribucij. Višanje pispevka(beri paradavka) in nižanje outputa/benefita, beri - neposredna eksproprijacija premoženja kar nenehno med hojo, akr bo ostalo za dolgo v bodočnosti zacementirano. Ultimativna najvišja stopnja komunistične prikrite eksproprijacije premoženja ter prefinjena sofistikacija boljševiške total uravnilovke plebsa v bedi par excellence.

Kar v seštevku pomeni, da so tvoje dijagnoze povsem zgrešene, saj si, če odmislimo vse strokovne in matematične hibe in zablode, milo rečeno tragikomično farbenblind! Vernik brez omejitev.

Reagiraš in ravnaš kot povprečna slovenska ofca, ki ji nikakor ne uspe pravilno ugotoviti kdo ji ga rine frit brez vazeljin, čeprav je povsem jasno, da ji za hrbtom ves čas s trdim dildom ruske sibirske izdelave narejenim iz ruske berijozke, hehe, v roki stoji večni komunistični vladar ter, da zraven njega ni videti nikogar drugega, hehe. Ofčica tega ne uspe videti zato, ker je ves čas zasanjano zazrta v svetlo bodočnost slovenistanske komunistične fantomske "Zgodbe o uspehu". 

Slovenistanska ofca pač ni slovenistanski bullmastif, pa se eto, ne le pohlevno pusti dildoizirati že tventietfortifajv, pač pa celo srdito oz. tečno bleja na vse okrog sebe, češ, da ona sicer nea ve kdo ji ga frit tišči, je pa to zagotovo fantomski virtualni slovenski desničar. Ker tovariši iz bratovščine "levo-bojda-na-sredini", pa ja imajo veselje do socialnega kapitala, torej ovac, točneje ovčjih anusov.

P.S.

Hint: Če nisi uspel detektovati, za prijatelje sirotinje sta se izkazala, domnevna ortodesničarska default dežurna sovražnika prolesa, Janša in Bajuk. Toliko, da ti bo jasno koga bi ti moral voliti, ker ti bojda voliš one, ki ljubijo proles, ki ne favorizirajo "najbogatejše", torej po tvoje so to Pahorjevi, a v resnici, temeljem corpus delicti davčnega modusa operandi, kot sam vidiš iz dejstev, in zakonov tudi, so to Janševi? Wota mistejka tu mejka! hehe.

Link

Ni komentarjev: