ponedeljek, 22. november 2010

996531 - dalač je še t.i. "skandinavski model"

[jani639]
jah,z posiljevanje skandinavskega modela imamo skandinavsko obdavčitev,hja,plače pa..nekoč bojo iste,menda..pa ne ker bi naše tako hudo zrastle,ampak ker bojo skandinavske tako zelo padle..

zdarvstveno varstvo pa si zasluži vsak državljan,v nasproten primeru lahko začnemo evtanazijo še bolj aktivno izvajat že pri dojenčkih in pri 40 letnikih,ka bojo oni obremenjeval blagajno,kali?

še hijene skrbijo za ranjene sovrstnike,sem gledal na kolor(hvala in večna slava partiji za ta dosežek) tv...

Ehh, Jani, Jani!

Prvič ti zelo zamerim, da "skandinavski model" omenjaš na način, da aludiraš, češ "...čuj, mi imamo toti skandinavski model, le plače nam še niso skandinavske".

Nimamo mi nikaršnega fakin "skandinavskega modela". Omenjanje "skandinavije" v povezavi z našim fašisto-boljševiškim režimom je zgolj agitpropovska demagogija na ravni, ki lahko zapelje zgolj najbolj naivne gimnazijske brucke, ki jim je moč prodati demagogijo tipa- "Od trdega kurca se lahko faše raka na materničnem vratu".

Ko jaz izberem državo tam gori v Skandinaviji, vidim naslednje:

- Cene dobrin enake in celo nižje kot tu. Nekatere celo ključne dobrine. Oni dan smo videli, da so celo mleko, meso, kruh in zelenjava dražji v Sloveniji kot v Skandinaviji. Najboljši sosed in karteli press.

- Iz davkov je izvzeto prvih 18 tisoč EUR prihodka na leto. Jebiga, v Skandinaviji ni boljševiških motenih fanatikov, da bi po deželi vandrali govoreč "...bogata sodrga, ki prejema nad 13200 EUR na leto, naj za zneske nad to mejo plačuje najvišje davke, predvidene za res zelo bogate prešiče med delouci. Puk 41%. Skandinavija tam an teh zneskih 0%. Buuuuhaha!
- Davki so v Skandinaviji sicer progresivni, ma tam nad 18 tisoč se dogaja naslednje: šele nekje nad 250 tisoč useka davek v višni 39%. Ni 41% ampak 39%. Skandianvija,kume. Jes ladno, al standard bre. A tek Slovneija! hehe.
- PAYGo okapičen. In iz njega niso nič pokradli. Nič k zemonskim klanom prelili.
- Zdravstvo v obveznem delu logično da okapičeno, tako kto v celem svetu, razen pri nas in na Slovaškem. In se deli na obvezni in prostovljni del.

Če bi mi imeli "skandinavski model, bi glede na dejstvo, da smo na skupnem EU trgu, ki ima cca za vse krucialne dobrine nižje cene kot v Sloveniji, da o trajnih dobrinah niti ne govorimo, mi imeli z našimi plačami pač 95% neobdavčenih ljudi, ker so de facto sirotinja merjeno po "skandinavskem modelu" in trgu in skupnosti v kateri živimo. Toliko o davkih.

- Kako to, da nismo kopirali skandinavski model, pa smo "POZABILI" okapičiti pokojninski harač takrat, ko smo ne le "okapičili" PAYGo benefite, pač pa jih celo programirali da se avtomatično stalno nižajo. Tudi slednjega "skandinavski model" ne pozna. Da o disruptivnih občasnih plenilskih pohodih, kot je ta, ki se zdaj pripravlja ko bodo Slovencem ukradli na vsakih 40 let 100 milijard EUR, niti ne govorimo. Nije bre ni slično Skandinaviji niti "skandinaviji", kume moj Jani, bi rekli Eskimi in rahmetli Boris Dvornik.

- Kako to, da smo zdravstvene benefite uspeli limitirati na sto načinov, harača pa nikakor ne uspemo okapičiti. Pa imamo ljudi, ki plačujejo po 300 osnovnih enot harača, ki mu komunisti maskirno za alibi rečejo "prispevek". "Skandinavki model" ne pozna takšne plenilske prakse.

Skratka, razlika med Skandinavijo in Absurdistanom je po eni strani drastična, po drugi pa paradokslano v eni sami stvari: V obstoju plenilske prakse v Absurdistanu in hkratnem neobstoju iste v Skandinaviji. Ki distortira vse. Poleg seveda najvišje stopnje davke, ki je v absurdistanu 41% tam kjer je v Skandinaviji še vedno 0%. 

____________Zdravstvo______

Ja, vsak naj ima zdravstveno zavarovanje, a sem jaz kje napisal da ga ne sme? 

V Švici za 140 EUR na mesec imaš v primeru bolezni bolnišnični standard na ravni hotela s 4 zvezdicami. Pri nas že fate higijenićarke malo nad minimlacom plačujejo toliko harača. Colariči pa 6000+ EUR na mesec. A to si mislil ko si rekel, da vsi morajo imeti zdravstvo. Da Colarič plača še 300tim? Obstaja pa v Švici še cenejša raven seveda. Ki gre iz obveznega zavarovanja. Ki je dovolj solidarno že s tem ko vsi plačajo enak procent do nekega limita. T.i. "kapice", ki loči normalnost od absurda.

Jaz sem za švicarski model, pri čemer vsi, ki imajo delo sami plačajo zdravstveno varstvo v obveznem delu in nad tem po lastnih željah podobno kot Kasko pri avtih.

Ja, brezdomec ko vkoraka v KC Ljubljana naj dobi od države iz sociale (Iz davkov!) plačano kritje tretmaja. Amen!

Meni se zdi nedopustno, da mi to boljševiki rinejo v zdravstveno zavarovanje češ ti bodi solidaren in plačuj 4000 EUR mesečno, colariči 6000, če tako nanese tudo 10000+ in še več, ker v Absurdistnau noben znesek ni dovolj absurden, davkozavezanec, ki ni iz kategorije "zaposleni - prihodki iz dela" pa ni dolžan biti solidaren v tej državi. 

Davčno breme vsem enako procentualno, (kar pomeni v penezih seveda, da to ni nič fakin enako), EDS X% delavcu in podjetju na davčno osnovo, prag vsem enako 18, 24, 32 tisoč EUR, podjetjem in delavcem, ni važno, zdravstveni prispevki in pokojnine pa nimajo veze s solidarnostjo. Solidarnost naj bo iz davkov in drugih prihodkov proračuna. Comprende?

Da bomo končno nehali izvajati davčni aparthaid nad ustvarjalci dobrin in keša, ki nas vse hranijo. In to bolj je produktiven bolj ga ta fašistoidna država penalizira in ga bolj podvrže eksproprijaciji premoženja. Za koji kurac in za čigavo zdravje? 

Da lahko nek drug, od države maziljen davkozavezanec, član zemonskega kartela, ukrade očitno velike viške z davki in neokapičenimi prispevki nagrabljenega, pa še on sam plača davke v promilih, merjeno seveda na prihodek, na enak način kot pri davkozavezancu ki prejema prihodke iz dela. 

Ker je sistem pač aparthaidski izključno do slednjega. Država, ki aparthaidsko diskriminira ter penalizira svoje top ustvarjalce, zraven pa še manipulira in podžiga najbolj primitivne patološke fovšijske čustvene odzive pri luzerjih, je satanovo kraljestvo. Kar za komunistično đamahirijo pač ni nič čudnega.

A brez skrbi, se že rapidno dogaja. Se že sesuva. Sami krilijo z ročicami češ, da se jim sesuva, ker so hudo kradli, kar so nagrabili. 

Sesuva se, ker je folk pogruntal in jim je čedalje manj za "klasično redno zaposlitev s polnim prikazom prihodkov kot prihodek iz dela". Čedalje več jih je, ki se zaposlijo kot espeji in preko agencij in pogodb in alternativnih načinov kompenzacije, ki zaobidejo fašisto-boljševiški aparthaid. 

Folk se seli med kategorije davkozaevzancev, "ki jim ni vsiljena kvazi mudološka kao solidarnost". haha. Folk si takorekoč sam ukinja aparthaid. Podtalno, tiho, brez pompa. Ko se z referendumom in propadom PAYGo poskusa kraje dveh tisočletij, pomembno dodatno sesuje komunistični satanski sistem, pa v tej deželi bo čedalje bolj lepo živeti, bodo pa seveda tudi posledice. Delodajalci bodo "prišli na okus" in ne bodo več nikogar in nikdar hoteli zaposliti" po klasični poti. Iz previdnosti. Normalno! hehe. Grejt sakses.

A če je to cena, da se lopovom onemogoči zločinski načrt in pobirnaje sadov iz satanskega sistema, sem jaz seveda za. Dasiravno bi za seriozno družbo in državo bilo bolj normalno nehati se pačiti, pa tudi uradno ukiniti komunistični fašistični aparthaid, ki sedaj ni nič drugega kot ovira okrog katere folk vozi slalom.

Link

Ni komentarjev: