torek, 23. november 2010

998427 - kleptoidenje v narodovih genih

[290350]
Pri nas pa je vseeno ali je podjetje v drzavni lasti ali privatni. Na zalost vsi kradejo in ker nimamo dobrih managerjev vecina podjetij pristane v bankrotu.
Tako ne delajmo si iluzij. 
Slovenijo resujejo samo dokaj pridni in vestni delavci. Slovenski um in znanje pa je ze zdavnaj pobegnil v tujino. V Sloveniji so v vecini ostali samo delitantje in korupcionerji in to se vidi na nasi ekonomiji.

Ni vseeno. In seveda tudi ne drži povsem kar trdiš.

Ja, kleptoidnost članov družbe se ne neha na vhodu v zasebno podjetje, zgolj zato ker je v zasebni lasti.Kdor je kleptoiden, kogar doma niso vzgojili, da spoštuje nedotakljivost lastnine drugih, vključno z lastnino države/davkozavezancev, se ne bo odrekel klepto-aspiracijam zgolj na temelju spoznanja, da dela v zasebnem podjetju.

Takšna mala, umazana karakterna hiba "malih dušic" se mi je razodela pred leti, na začetku moje karijere v zasebnem slovenistanskem podjetju. Direktorja smo sicer imeli ne bognedaj kakega super-vrhunskega, bil je pa dovolj "vuhrn", da je paranoično oprezal, da mu nea bi kdo kaj ukradel. Slednjega mu, navkljub obskurnosti paranoidnega garda, v celoti nea gre zameriti, ker konec koncev onkraj paranoje je ipak dosegel, da se lastnina zasebnih investitorjev zaščiti pred krajo. Kar je njegova dolžnost tudi po zakonu in ne le do lastnika po pogodbi.

Nekega dne nam je na sestanku vodstva razodel, da bo čez vikend brez pompa in potihem dal namestiti kamere na ključnih pozicijah v podjetju. Razlog: Na vseh ravneh, od papirja in pisal, do materijala na skladišču in v proizvodnji in predvsem orodja, se je njemu zdelo, da "trošimo" odločno preveč, da se njemu zdi, da to ne more biti za službene namene. Vodja pravne ga je pohitel opozoriti na kodeks in kako da je treba s tem biti sila previden in preudaren, da ljudje morajo jasno vedeti, da so pod video nadzorom in da se posnetke sme pregledovati strogo na določen način in pod določenimi pogoji in zgolj pooblaščene osebe, itd.... 

Čeprav ne ravno perla, je toti direktor naredil svoj najboljši sestanek v moji celotni interakciji žnjim.

Najprej je svojo idejo, da bi sistem nekaj časa deloval incognito, da "pofata lopove" opustil in oznanil, da se je ravno zato želel konzultirati z vsemi, preden požene stroj. Potem je pa, kontra svoji navadi, poslušal vsakogar in to kot obseden skoncentrirano. Vsaj enkrat!

Ko je slišal vse, je pri priči potegnil ven očitno poprej pripravljene različne varijante, izbral tisto, ki je "pasala" na ravnokar zaključeno debato in najavil: Kamere bodo tu, tu, tu,....in tu. Napisi-opozorila, da je vse pod video nadzorom bodo povsod začenši z vhodom v podjetje. Kamer ne sme biti tu, tu, tu....in tu. V prostorih za razgovore s kupci in še teh pa teh, ne sme biti kamer. 

Ne le jaz tudi drugi so ves čas imeli slab okus v ustih. Meni recimo niti do zadnjega dne v tistem podjetju ni sedlo, da se mora standard poštenega odnosa do lastnine, ki ni njihova, ljudem vsiliti na tako drastičen poniževalen v bistvu način. 

No, izkazalo se je, na žalost, da je tipo imel prav glede obstoja kraj. Prvič, rezultati "prišparanega" so bili na ravni "drastično, kume moj!". Še celih 18 mesecev smo se navajali na recimo gromozansko znižanje porabe papirja in pisal, hehe. Ni da je nek strošek, ma tajnice niso dohajale, da ne potrebujemo več niti približno toliko, kolikor smo prej naročali. 

Naš paranoiko je celo "posumil", da je prej nekdo jemal pa prodajal, hehe. Zelo veliko malih dušic v podjetju je kradlo kot srake, navkljub nameščenim kameram. Go figure!

Če ne bi bilo odurno in patetično bi bilo smešno in pomilovanaj vredno do amena, kako si najmanjši umi predstavljajo zadeve. In najmanjši umi niso bili med najslabše plačanimi, da ser azumemo. 

Rekordno najmanjši um je v tej akciji bil izpadel direktor servisa, ki je brez slabe vesti, kameram navkljub, materijal in orodje firme odnašal neznanokam, a se niso več nazaj pojavili, hehe. 

Z ideo nadzorom ni imelo nikakršne zveze, a nekaj kasneje se je za absolutnega šampiona med vsemi najmnajšimi malimi umi in drobnimi dušicami izkazal šef financ, ki ga je naš paranoico dobil, da ne tanka samo v svoj služben avto na službeno kartico, ampak cela familija tanka. Avto mu je bojda imel porabo 150 litrov na 100km. In je trošil celo kurilno olje in čokolade in čigumije in pivo in nejmit karkoli pač je Petrol imel v trgovini. Jeboteeee, šta sve pička rodi! Kaj je ta mali kleptoidni um razmišljal, ve samo Allah. Ki seveda ni nek običen Allah, pač pa Allahu Akhbar.

Drugo takšno področje, veliko bolj singifikantno, kakopak, je "štimanje" poslov oz. po domače negospodarno nakupovanje od prijateljev - dvornih maziljencev in potencialno tudi zadaj stoječa korupcija. Jap, vse to se lahko zgodi tudi v zasebnih podjetjih.

A navkljub vsemu te želim opomniti na nekaj. Zasebni lastnik si bo naštimal bodisi takšnega paranoida, bodisi kako drugače zaščitil svojo lastnino. V to ne rabiš dvomiti, ta refleks in tak gard ima vsak zasebni lastnik po temeljnem dizajnu v sebi.

Druga takšna zadeva na katero te želim opomniti je, da vse kraje v zasebnih podjetjih ne odtehtajo niti promila kraj iz državnih kašč. "Če kradeš, ne kradi zasebnikom, to je hitro osebno in zato nevarno, kradi državi". Sounds familiar?

Tretja takšna zadeva je, da zasebni lastnik, ki ni občutljiv na, oz. nima refleksa za zaščito svoje lastnine, bodisi sodi med, s svojimi penezi nemarno gemblajoče amaterje/naivneže/retardote, ki so v bizines zašli po naključju in tam ne bodo trajali, ali se je modrec preprosto odločil, da se na tak način gre tiho humanitarno dejavnost, hehe, skratka tolerira drobne kraje, ker vse skupaj ni prevelikega, njemu nesprejemljivega obsega. 

Poleg tega, mimo policistov oz. "organof" in poslovodij v zasebnih podjetij, ki so dolžni varovati zasebno lastnino, širšo družbo to nič kaj preveč ne tangira.

Ameri recimo imajo takoimenovani Anti-corruption Act, ki gospodarstvenikom in zaposlenim eksplicitno prepoveduje dejanja korumpiranja državnih uslužbencev. Zanimivo, ta regulativa se ne ukvarja, niti z eno črko ne, s korupcijo v zvezi s krajo iz žepov lastnikov zasebnih podjetij. 

Nikjer ni niti besede o tem, da je prepovedano sodelovati v koruptivnih zarotah proti zasebnim lastnikom podjetij. Veš zakaj? Zato, ker za to ima poskrbeti lastnik sam, ki pa seveda, tako kot vsaka pravna in zasebna oseba še vedno ima na voljo splošni sistem pravne zaščite, ki pa tako ali tako kriminalizira vsako krajo. 

Ameri se celo eksplicitno borijo proti kraji drugim državam, vključno s Slovenistanom v FCPA (Foreign Corrupt Practices Act). hehe. Jap, uslužbenci multinacionalk z domicilom v USA lahko končajo v zaporu tudi če recimo s ciljem "lobiranja" sebi na škodo tretjih ugodnejših pogojev za posel, ono našo Jelušičevo peljejo na večerjo v zafnanega As-a. (No, Jaz bi tak in tak zaprl vsakeag deda, ki rAvno njo pelje na večerjo, hehe, medtem ko recimo ni niti poskusil pri Katji alpa pri Manci Financovi, a to je druga zgodba, kanede?).

V Slovenistanu se je spričo "nadaljevanja socializma z drugimi sredstvi", moralni razkroj vzdolž vektorja "ako je državno, potem to ni greh pokrasti", nadaljeval in za sabo pustil nekaj plenilskih pohodov bibličnih razsežnosti.

Problem je, da niti "organi", ki lamentirajo, češ, "jebiga, kradli so zakonito, saj vsaka svinjarija ni kaznivo dejanje", niti politiki, niti večina prebivalstva, ne vidi v kraji iz državne kašče in rabutanju z državnega trsa nič spornega. Celo več, Ivek Čistokisični nam je oni dan v kamere razodel, da si zemonskega sestanka in načrta delitve roparskega plena ni omislil oz izmislil on, pač pa država sama. Reči je hotel, da so to storili pizdeki politiki, in pizdeki aparatčiki, ki delajo v državnih "organih" in plačo prejemajo iz davkozavezančevega žepa. Pizdeki lomastijo, ker je to njim pač "Alajbegova slama" oz. "državno", toej ni greh odtujiti. Zlasti ob alibiju, da gre za "nazi interes".

Komentar tipa "Jah, seveda da kradejo zdaj ko so pri koritu, saj so se zato borili za oblast, kaj, a ti ne bi kradel, če bi bil pri koritu" so bolj pogosti, kot sončni dnevi v Sahari. Predvsem to, a nikakor ne samo to, tudi ono krajo zasebnikom, je nam "naša" borba za tekovine dala! 

A te kraje, čeprav med njih uvrstimo tudi vse prihvatizacijske in vse zemonsko-kartelne, niso niti za mišji kurac v primerjavi s krajam, ki nam jih uprizarjajo naši komunistični rulerji. Ki so nam v inkarnaciji prvi uzurpirali/pokradli stotine milijard narodovih rezultatov dela in jih bodisi vtaknili v privilegije nomenklature, bodisi na zasebne račune na Cipru oz. v kufre, ki so jih tirnai prenašali okli s seboj, hehe, da se nađe, bodisi pa preprosto pognala po straniščnem odtoku v kloako abotnih komunajzarskih idej tipa gromozansko velike UDBE, JLA in podzemnih jam, komada 12+, model-tipski, cena tipska:15 mlrd USD.

V inkarnaciji drugi so nam pa nadaljevali krasti na vse poprej izumljene načine, zdaj pa dodajajo v portfolio krajo vseh kraj - PAYGo krajo 100 meljard na vsakih 40 let. Programirano zajedanje nacije, programirano betoniranje nacije v rolo kanonfutr tlačanskega mesa, ki se rodi, gre skozi efdevejevsko lobotomijo, desetletje ali več ubija samozavest vegetirajoč brez dela pri starših, ker komunajzarski neofevdalci silijo zrajbane delati s pleničkami do par dni do smrti, potem pa na bedni, človeka nevredni dekretno zmanipulirani mezdi vegetira do 65-ega leta, ko preide v svoj zadnji programirani asignment - kandidat za krsto. 

Marš na bedno in prav tako dekretno omejeno človeka nevredno kao-pokojnino in da mi ne svetiš tu na tem svetu predolgo, najraje pa - sikter v grob, da ti niti ene pokojnine ne izplačamo. Ker nam "blagajna ni vzdržna", hehe, ker vse sproti ukrademo in ali po amatersko-butalsko nemarno slabo investiramo.

Kako smo topogledno sjebana družba, sem dojel, ko sem nekoč zaposlil 52-letnika, ki je že 3 leta iskal službo, povsem so mu že ubili samozavest, potem se je pa kmalu, med vsemi mojimi pojektnimi vodji zavihtel na prav najvišje mesto. Ded je bil izkušen, organiziran, sposoben, maestralen v komunikaciji z ljudmi, najboljši hendler zajebanih situacij, skratka bilo ga je ena sama veličastna ogrlica odličnosti, en sam biser do dijamanta.

Kako je živel tri leta prej? Bil je v peklu satansko morlano razkkrojene družbe, grobe sprdačine od turbo-klepto-predatorskega-kratelnega-kao-kapitali stičnega gnoja na način recimo manipulacij komunistične mize socialne sramote in seveda na način ultraškega žepotrpnega grabeža, ki se ne meni za nikogar razen za polnjenje gromozanske črne luknje v duši včerjašnjih rdečekhmerskih nastavljencev podmiznikov-nomenklaturnikov, danes podmizno-kartelno maziljenih turboplenilcev. 

V prejšnji službi ga je odpustil nek nov MBA direktorček (Kot recimo oni Marko D Najslavnejši) in mu odkrito povedal, da on verjame izključno v kadre mlajše od 40 let, najraje bi jih pa poteral že po 35 letu.

Ko je, z nejevero v to kar se mu godi panično iskal službo, in je hotel konkurirati za kako delovna mesta, je velikokrat na kncu oglasa prebral "Starost do 35 leta". Btw, ne vem ali je to tudi pri nas končno postalo že nezakonito, ma videti je da takšnih oglasov že nekaj časa ni več v javnih medijih. Kar seveda ne pomeni, da pizdeki še vedno ne razmišljajo in ravnajo enako. "Don't call us, we will call you". "Kontaktirali bomo samo izbrane kandidate", je najbolj slaven slovenistanski pizdekofski disklejmer.

Zanimivo je, da se te mladi šolani pizdeki, ki so sami prav tako žrtve številnih mobingov, diskriminacij in recimo davčnega aparthaida s strani družbe, skoraj praviloma zatekajo v takšna dejanja ali pa jih vsaj gušta ta greh. Tako kot na ravni družine - oni, ki zlorabi svojega otroka, je v mladosti, v veliko primerov, bil tudi sam zlorabljen.

Namig mojega najboljšega prodajalca, starega 34 let je ob zaposlitvi tega človeka bil - "A moramo ravno mi zaposliti starčka?". "Starček" jim vsem od takrat naprej rešuje njihove pizdarije, zagotavlja zaslužke, nagrade in ključno produkcijo. (Moj najboljši prodajalec je 6 let kot polživ polčlovek vegetiral doma in čakal na prvo zaposlitev. In gladko pozabil svojo izkušnjo, ko je laprdal o drugem človeku v stiski zgolj zato, ker je družba moralno zblojena in ima merila fpičkomaterino sjebana)

Skratka, jaz še naprej insistiram, vse te mroalne distorzije, ves ta klepto in grabež na pijedestal postavljajoči moralni razkorj, je posledica dejstva, da imamo komunajzare na oblasti in komunajzerizem v zakonih in seveda ono najhujše - spremljajoče mehke kategorije temne nevidne snovi moralnega razkroja. Zato - Dobro jutro in na zdravje Kleptostan. Dobro jutro in na zdravje Absurdistan, mamico ti zblojeno klepto-komunajzarsko!

Link

Ni komentarjev: