ponedeljek, 8. november 2010

981357 - kako pregovorna fovšija zagovarja sedanje davčno reketiranje

[shabbe]
Ne, nisem za enotno stopnjo. Proporcionalno oz. progresivno se mi zdi boljše.

Tistim z več več vzet. Tistim z manj več pustit. Simple. :)

Ko Fati liberalci, takorekoč mladoekonomisti zasežejo 0 EUR od 9600, inženirju Ljojzku 7200 od 36000, direktorju prodaje 20000 od 100000, Colariču pa 120000 od 600000, se meni zdi, da je 7200 fakin več od 0, 20000 fakin fakin več od 0, 120000 pa fakin fakin fakin fpičkomaterino več od 0. Ko te znesek narišeš na dijagram gre krivulja zelo strmo nekam gor v nebesa.

Naj gre v zapisnik, da od komunistov zaščitena Fata plača danes, ko jo še "ne izkoriščajo neo-liberalne desničarske zveri" namesto liberalnih 0, kar 3000 od svoje sirotinje, Colarič pa v imenu boljševističnega projekta socializma na matriki kapitalizma, absurdnih 360000. ( In ker je tudi sam član bracva, drži linijo in se kao ne punta, ter si svoj položaj rešuje "drugače". Vse v imenu Cose Nostre). Kar je meni bolj videti kot: Posiljujejo komunisti tako Fato kot Colariča oz. colariče, le da njega bolj in brez vazeljin. Fati pa komunisti nudijo satisfakcijo v formi tolažbe - evo Fata, Colariča posiljujemo še bolj kot tebe. Ona bi pa kao naj živela od tega užitka, da je na svetu še najmanj ena bolj posiljevana oseba kot Fata Higijenićarević.

V tako absurdnih razmerah se jaz vam (pro)komunistom čudim. Čemu so/ste se ustavili pri "zgolj" 60%? Zakaj ne kar 95%, ki je prav tako enako utemeljiva kto onih 60%. Temeljem česa so ugotovili, da je ravno ta "več naj plača" nivo pravi? V anus katerega komunističnega politkomisarja so vtaknili prsteka, ki so ga potem pokazali vetru, da so določili procent v višini ravno 60% mejnega bremena za vse katerih mezda na letni ravni znese garjavih 18+k EUR?

In tako mi tu na forumu imamo opravka s kleptoidnimi spakami, ki kot papige ponavljate "bogati zaposleni prešič naj plača več", in seveda vsak ima svojo idejo koliko je tisti "več". In brez skrbi, da so tudi takšni, ki bi najraje videli da je davčna progresija takšna da se direktorju prodaje od njegovih 100000 zaseže 93400, da mu ostane natančno enako kot Fati. Saj poznamo tisot o želodcih. Kar se bi štelo celo za nedopustno degresivni davek, saj Fata, ki se je malo poredila sirotica odkar je v klimakteriju, ima večji želodec od tiste grinte direktorske, ki vsako soboto prevozi 120km na kolesu. hehe.

A to, da tisti resnični premožni v SLO, rdečetajkunski klepto tovariš German v tem teatru absurda na svoje prihodke plačuje promile davka, je seveda tem pro-komunističnim teletom povsem ušlo. Ker on je vendarle njihov svoj in ima veselje do socialnega kapitala in malih človečkov. Tudi to jim je ušlo, da zelo potenten davkozavezanec Krka (Lek, Petrol, Mercator, Tuš, SCT, Nejmit...) plačuje efektivno enomestni procent davka, včasih oz. eni kar promile, zaposleni inženirji v taisti Krki pa 60% na svoj prihodek, kar je nikomur potreben in z ničemer upravičljiv absurd nad absurdi.

Skratka, mene iritira, ker te beboti uporablja(jo)te termin "bogati" in "več", a ne le, da ne zmore(jo)te opredeliti in utemeljiti nobenega izmed teh dveh pojmov, še lastne ritne luknje ne zna(jo)te razlikovati od kanalizacijskega jaška v asfaltu. Najbolj aburdni dim se pa začne valiti ko v svoj šporget naloži(jo)te še malo "skandinavije", ki jim/vam je bojda vzor, a ga, to je razvidno iz Lune s prostim očesom, garant ne šteka(jo)te.

Link

Ni komentarjev: