ponedeljek, 8. november 2010

982247 - kako bi se "neoliberalno" reformirana obdavčitev poznala na primeru državljanke Fate

[shabbe]
Pa vendar je Fata tiho in razume, toti ~pizdeki pa se jezijo in renčijo.

Tudi Kubanci so tiho. Kar naj bi po tvoje pomenilo, da imajo razumevanej za vse to akr jim El Comandante in komunajzer klepto kamarilja počne. (Auuuuuu!) . Nekega dne, ko bodo svobodni, bodo še bolj "razumeli". Tako, kot bi Fata še raje "razumela", ko bi ji liberali vsilili 0 davčnega bremena. Veliko raje bi "razumela" to, kaj se ti ne zdi? Al ti resno misliš, da Fata raje vidi da dela za manjši neto?

Da boš lažje in z več kolorita doumel kako sprijen najmanj pa zblojen je toti tvoj um, ti bom nekoliko izostril barve: Rekel si tole: "Fati komunisti vsak mesec pridejo zarezati 3000 ran na vratu. Ma Fata do tega ima razumevanje; Veliko raje ima tota naša Fata Hipotetićković , da ji komunistični sadisti zarežejo 3000 ran, kot pa da ji liberali nobene. Ker ona dobro ve kak zelo v veselje je to komunističnim fritzlovskim sadistom." 

A ja, tega mi nisi pojasnil, v imenu česa že Fata raje vidi da jo komunistični sadisti 3000 krat porežejo, kot pa, da jo liberalci ne porežejo? 
Ne mi samo prehitro razodeti, dovoli da uganem, prosim. Zato, da ne bo revolucije. Pa da jo ne bi potem med revolucijo kar posilili. Kdo? Jahh, komunisti vendar. Aneda bi vi naredili revolucijo, če Fata ne bi kar sama benevolentno bojda gojila vse to razumevanje do vaših sadističnih užitkov.

(Hint: Vprašanje vekčrat preberi, da se prepričaš, da si dobro doumel kaj sprašujem. Demagoških odgovorov tipa - "v ozadju je širša slika...eee.. in kohezija...in..eee, to pa to", ne kupim, ker po mojem širša slika ravno tako funkcionira, če Fato ne porežejo. Kohezijo si pa boljševiki nekam zatlačite)

Fata je tudi razočarana, pravi da je bilo pred 30 leti boljše. Pred 30 leti si je Fata lahko zgradila hišo, šla na dopust, imela fičota novega, dva otroka na univerzi, zagarantirano službo in penzijo.

Preden se vrnemo nazaj anglosaški modrosti o [napačnih] percepcijah [iz neznanja], želim pudariti, da vi, ki vam Fata in "mali človeček" zgolj služita za alibi, nimate pojma kaj Fata misli, govori in ali je razočarana.

Fata, oz. "mali človečki" vobče, v bistvu veliko bolje razumejo in sprejemajo kapitalizem, kot si vi đabalebaroške rentice iščoči poklicni levakarji med svojimi demagoškim alibi-retoričnimi akrobacijami prizadevate svetu podtakniti. 

Ali ste kdaj Fato vprašali, ali si ona te vaše "pomoči" in "protekcije" sploh želi? Vprašanje je seveda zgolj retorično, saj Fato, kot vidimo iz faktov, anus fino boli od vaše "pomoči". Za 3000 pik bolečine. Fata si vaše zaščite v zameno za 3000 EUR mesečnega reketa plus neznano visok znesek, ki ji ga nevidno ukradete že za mizo socialnih partnerjev, želi naravnost toliko, kot ljubljanski gostilničar zaščite neke druge reketarske skupine iz Fužina. Alapa toliko kolikor si kdorkoli izmed nas za ženo želi imeti žvepleno kislino.

Če vi komunajzari ne bi bili in-ćarđ in ji ne bi "pomagali" s 3000 EUR davkoparadavčne eksproprijacije vsiljene na njeno sirotinjo od 9,6 garjavih tisočakov bedne, človeka nevredne mezde , ki je takšna tudi zato, ker se trije komunisti pačijo in izživljajo za t.i. mizo soc. partnerjev, (to bojda pride v paketu, ko jim vladajo takšni kot si ti), v resnici pa manipulatorsko mizo socialne sramote; skratka, če ji vi ne bi "pomagali" bi ona pod liberali, ki nad vse postavljajo njeno osebno svobodo in fer tržno igro za vse in civiliziranost družbe, spričo svoje ekstremne deprivilegiranosti bila davčnega bremena docela prosta. 

Tvoja percepcija o tem kaj je Fata lahko naredila pred 30-imi leti je tvoja ideološko močno pogojena, napačna kakopak percepcija, močno podprta z misinterpretacijo resnice in ideološko kontaminacijo. Zgolj to! Fumis vaginalis!

Pred tridesetimi leti, ko se kompartiji še ni bilo treba pačiti in organizirati nekšne mize socialnih kao fakin partnerjev, je Fatina, takrat še bolj bedna neto mezda bila kot solza čisti destilat nastal temeljem recikliranja produktov mentalnih hlapov iz gnojnega uma kompartijskega politkomisarja. Fatina bedna mezda je bila kolk že? 300 dojčmark? Cca 150 ojrotof?

Vi, ki ste bili v prvi, drugi, tretji in tako vse do 12 vrste ob koritu ste se nekako prigrebli do realsocialističnega bivaka, alpa do kredita za bajturino, ki ste jo potem kot svojo lastno piramido gradili 20-30 let tako da "na šihtu" niste delali nič, da ste okoli telefonarili kje se dobi cement in da ste materijal šli s služebnim kombijem dopeljati na vaše zasebno gradbišče na Škofljici, recimo.

Vi tega sicer niste opazili, a Fata, ki je bila v trinajsti vsti po oddaljenosit od korita, nekšen trinajsti prešiček ob komunistični prasici ki, tako kot vse prasice sveta, ima pač omejeno število seskov, ki je eto tudi v tem primeru pregovornih 12, hehe, ni dobila ne bivaka v ogabnem sicer realsoc bloku sredi travnika v predmestju, niti je zmogla dobiti dovolj kredita za bajto, pač pa sta s Suljotom sprva stanovala v kakem pol-kletnem po možnosti podnajemniškem stanovanju pri kakšnem tovarišu komunističnemu nomenklaturniku , ki jih je imel dva, tri, hehe, potem sta pa na divjaka začela graditi ob poti na Rakovo jelšo. Kot bi bila dol v svojem selu Krčevine pri Derventi.

Tudi danes 35 let od začetku gradnje je njun bivak nedokončan, brez fasade. Je pa res, da v zadnjih deset let gradnja hitreje napreduje, pa pohištvo so uspeli vso kupiti, ko se je komunistični režim malo omilil, ker so plače višje in bi še bolj napredovali, če ne bi bili tako visoki davki, in če materijal in zlasti trajne dobrine v SLO ne bi bil dražje, kot v Avstriji in Nemčiji, ker jih na trg plasirajo maziljeni kompartijini karteli.

In ader wordz, tvoja demagogija, da je vsaka Fata dobila od najboljšega režima na svetu stanovanje ali hišo, je navaden komunajzarski urbani mit. Kajti Fata je dobila kurac od ofce. 

Celo več, glede na to, da je Fatina sestra Emira slučajno namesto do Ljubljane, s svojim Safetom potegnila do Dunaja, kjer ji je plačo krojil neusmiljen neo-kakopak-liberalni umazani kapitalistični trg, pa ni bila v bednem znesku določena po dimenzijah gnilega uma kompartijskega politkomisarja, je Fata na Dunaju sprva stanovala v starih, a povsem uporabnih stanovanjih v drugem becirku v centru (olalalaaaa!), šparala, Safet je sprva delal dva šihta nekaj časa in si že po desetletju (Veliko prej preden ste vi zgradili svoje ogabne realsoc piramide, pardon, bajturine) kupila svojih 64 kvadratov v delavskem naselju v 22. becirku. 

Reklo se jim je neprofitna stanovanja grajena s čistimi računi brez nepovratnih državnih dotacij, investicija zgolj s pozitovno ničlo, investicija od mesta samega. Nekšne vrste za mesto finančno nevtralna investicija v infrastrukturo. Cena kvadrata: neverjetnih 20 tisoč šilingov plus merverštojer. Go figure! 

Na Dunaju vse tržno, nič popačeno, dasiravno včasih namerno neprofitno, Emira v lastnem, povsem solidnem, človeka dostojnem bivaku že po desetletju garanja, ves čas stanujoč v sicer starem, a zelo lepem stanovnaju v centru mesta po normalni ceni, najemnine od katere ji je stari židovski lastnik prijazno odštel vse investicije v rekonstrukcijo oken, tlakov in parketov. Ker čovek pač neo-liberalna buržoazna svinja.

V Ljubljani vse distortirano, vse po dekretu, vse zblojeno in zlagano, vse fejk, Fata najprej dolgo v podnajemu pri gnjidi, ki jo je jebala v glavo na vsakem koraku (Ker je razumevajoč komunistični tovariš, hehe), potem pa mrš na Rakovo Jelšo v barako za 30 let, ob baraki pa gradbišče, za katerega ji ves čas grozijo, da bo zdaj zdaj porušeno, ker ni legalno, jebiga. Nekšna komunistična favela.

Kaj je Fata zdej? Nič, zadnji nepomembni faktor. Kaj ima Fata zdej? Kurac ima, pa ne zaradi prispevkov in davkov države, temveč zaradi takih ~pizdekov, ki ji stalno govorijo "Ej Fato, predraga si za nas ja, bomo šli drugam", pa ne zaradi prispevkov, ne ne, zaradi profita, samo zato.

Fata je ves čas to kar je vedno bila - odvisno zaposlena oseba, po domaće delavka, bolj ali manj izpolnjujoč kriterije da se ji reče "proles".
Fatin skill set je kakršne je in si ona dobiva delo, bolj ali manj skladno njenemu skill setu. Fata sicer ima vso pravico iti v večernjo šolo, da si dogradi skill set, tak kot one fate iz Južne Koreje, a Fati se to po enii strani ne da, po drugi pa bi veliko lažje šla, če ji komunistične klepto beštije od njene sirotinje ne bi zasegle kar 3000 EUR drakonskega reketarskega harača.

Fata nikoli ni bila nič drugega, v kurčevem državnem kapitalizmu, ki mu ti rečeš "socializem" je pa imela kot sem opisal še bistveno bolj jeben lajf. To sem zgoraj podrobno elaboriral. Tisto kar bi ti rad podtaknil, češ, da je Fata nekoč bila car, ni v resnici naša resnična Fata, ampak zgolj Fata-morgana v tvojem komunajzarskem umu.

Fati ne govorim jaz, da je predraga, ampak komunjzarski trio fantastikus: Rop, Čuk in Semullici. Oni so se usedli za mizo socialne sramote in za Fato zakoličili človeka nevredne mezde. Potem so se na to sidro pohiteli privezati vsi rdeči tajkuni in tajkunčiči, s čimer so de facto "kreirali tržni nivo plačila za vse fate". 

Jaz nikoli nisem nobene Fate zaposlil, plačujem pa servis čiščenja nekemu maziljenemu pizdeku. Če bi mene eksplicite vprašali, bi jaz bil zato, da ima Fata človeka vredno mezdo. Kar sem ves čas prakticiral recimo pri asistentkah v podjetjih koder sem jaz odločal in določal: Moje asistentke so imele štart 32 tisoč EUR in življenjsko varčevalno zavarovanje 200 EUR na mesec in uporabo službenega avtomobila: Skupaj pekiđ 40 taužent. Dražava jim je prijazno pobrala 20 taužent. Hvala komunistični državi, ker jim ni vzela 30000.

Je pa res, da v SLO nismo odprli nekaterih delovnih mest, ker bi zaradi nebulozno visoke obdavčitve (60%) to za korporacijo bilo pri enakem bruto, veliko dražje kot v številnih drugih državah. Pa smo imeli te ljudi v Dubaju in Švici in celo na Hrvaškem. na Hrvaškem smo imeli field inženirje, ki jim je pot v SLO krajša kot onim pizdekom ki so sedeli v Londonu in so pokrivali še Manchester. Pri Dubaju in Švici je pa šlo za vrhunske finančne kontrolerje in ne za kitajske sestavljalce telefonskih vrvic.

Zame je rdečetajkunski kleptotovariš prvi v liniji za odstrel, saj je še hujši od tradicionalne buržujše kapitalistične svinje.

Kako se ga misliš losat, če pa agitiraš za one, ki so skupaj žnjim v istem bracvu, v istih kartelnih klepto orgijah in ga mazilijo on jim pa rihta finančno podstat za podmizno financiranje večne kontinuitete praetorijanstva komaprtije.

Slog sicer imaš, takšen Valvazorijanski, baročno bebast, poln okrasnih pridevnikov, pretiravanj in hudih posploševanj. Odličen okras foruma si, ni kaj.

Tudi jaz tebe imam zelo rad, druže Šabane.

Link

Ni komentarjev: