petek, 12. november 2010

986878 - Jazbinškov zakon v primerjavi z roparskimi dosežki kleptokamarilje

[posavski]
nikomur ni bilo potrebno zbirati 10000 €, ker bi morali vsa družbena stanovanja registrirati pod stanovanjski sklad, katerega certifikate bi potem razdelili med vse Slovence, tako kot so to storili s podjetji.

Jap drži. Pod določenimi pogoji. :-)
Drži pa tudi:

1) Da so tudi podjetja bila vsa "družbena" in da nobeno ne bi smelo postati državno, ali delno državno. Kar po dekretu politične opcije, ki se zavzema, da je čimveč države in čimveč državnih podjetij in čimmanj zasebne lastnine. Ker so boljševistični fanatiki, ki jim je povšeči sedeti na vrhu močne fašistične boljševistične države. Naj bo jasno, v tem aspektu je bilo zatemnjenih in zamgljenih in naciji odtujenih nekajkrat več penezov, od katerih nacija tudi dnes niam nibene koristi, celo nasprotno ravno zato ej anciaj žrtev kartlenega izkoriščanja in zmeonskih kartelnih klepot klanov. Ne pozabi, tudi SCT in Vegrad in ziljon tkaih so bili in še vedno so v delni državni lasti. Enelbe, ki je nacijo stala ropa 5 milijard po tamalem, je še vendo državni kolhoz. Povsme izvzeta iz "tvojih skaldov za vse". Pa se ti na vse to vidim nič ne kunštvaš. Kako to, jebenti?

2) Kamarilja je tebe in ves SLO folk veliko več oropala z namerno emisijo 40% preveč certifikatov kot je bilo premoženja, ali pa, če se dogovorimo, da je vrednost mase certifikatov bila določena približno pravilno, moramo ugotoviti, da je kamarilja potem dopustila, da se premoženje privatizira po prenizki ceni. Vsekakor so nam toto enačbo zjebali, hehe. Kako to, da te ne slišim o tem govoriti? Tudi tu je nateg nekajkrat večji kot pri stanovanjih.

3) De facto je tudi pri podjetjih bila uveljavljena predkupna "sila", po bistveno bolj znižani ceni. Do določenih blue chip podjetij, na primer Krke in podobnih so najprej dostop dobili rdeči direktorji, notranji zaposleni, pa tovariši politiki, pa kako drugače dobro povezani in umreženi maziljenci in posvečenci, no in na koncu še nekaj najsrečnejših janezof slehernikof. 99+% Slovencev ni imelo šanse priti do menjave certifikata za delnico dobrega podjetja, Krke, recimo. Cena nakupa? Veliko bolj diskontirana, kot pri stanovanjih. Velikost zajeba inu natega? Krat 100 primerjalno s stanovanji! Kako to, da te ne slišim jamrati o tem?

4) Krediti dani za hiše niso bili niti predmet debate. Velikost zajeba v SLO? Poglej si število hiš zgrajenih z đabest krediti in število stanovanj. Kako to da te en slišim jamrati o tem? Kali ne bi po tvoej morlai tudi tiste hiše puknati v nekšen sklad, a?!

5) Veliko ljudi, zlasti onih, ki so do stanovanj prišli v drugi polovici sedmedesetih in v celotnih osemdesetih letih prejšnjega stoletja, je že ob "dodelitivi stanovanjske pravice" moralo vplačati participacijo od 20 - 40 %. Ob nakupu "po znižani ceni" niso vsi imeli rdečega lokalnega boga za botra in "benevolentnega" cenilca, da pomaga. Pa so plačali še 30-50% tržne vrendosti. Poznam osebo, ki je leta 1985 ob dodelitvi vplačala 30% tržne vrednosti, ob Jazbinšku pa še 45%. skratka, stanovanje, katerega tržna cena je takrat bila 60 tisoč dojčmark je ta človek plačal v teh dveh tranšah skoraj 45 tisoč. Še do nedavnega je bil zapufan. Jebiga, tako mu točkovalo. ONO! Vsaj zaradi takšnih, sicer resda morda redkih ekstremov, ne serite kar počez in na pamet.

6) Še enkrat (Najbrž že več kot stotič ponavljam to!), tu se greste preštevanje kateri revež v SLO je bil manj poslijen. Kompartija je vsakemu zaposlenemu prikrito zasegla premoženja za vrednost enega socialističnega bivaka v izmeri 60 kvadratov na vsakih 10 let dela. Ker je plače povsem dekretno zmanipulirala na človeka nevredno garjavo nizko raven. 

Skratka, ni dvoma, da je vsak, ki je po Jazbinšku odkupil svoj realsoc bivak, še vedno v minusu, saj so ga za veliko več oropali, kot je on pridobil s "popustom". 

Ni bilo sploh treba druge reveže, ki takega stanovanja niso prejeli, niti kredita za hišo ali vikend ali nejmit česarkoli takega, pustiti nekompenzirane. Bila ej edinstvena zgodovinska priložnost, da se jih kompenzira. Zgoraj sem opisal kje vse je bilo in še vedno je dovolj prostora, da se te ljudi kompenzira. In ja, tudi tvoj predlog bi bil funkcioniral, če bi čisto vse kar je bilo "družbena lastnina", dali v en veeeeeelik sklad in iz njega dejansko pošteno razdelili, ne certifikate, pač pa kar delnice vsem državljanom po najbolj možnem pravičnem in racionalnem ključu.

A volje za to ni bilo, ker so tovariši hoteli čimveč v svoje žepe žeponatrpati, pa čimveč države obdržati, da bo ja t.i. "socializem", v resnici pa državni kapitalizem ostal čimbolj še naprej v veljavi . Bilo je poslušati debate, češ koji kurac bo nekdo, ki ni delal v Krki dobil delnico, pa saj smo MI Krko gor postavili itd...In koji krac bo moje stanovanje v katerega sem jaz vložil 30% ob pridobitvi, vmes renoviral, pa zato nisem dobil kredita za hišo in zdaj bodo vsi participirali na njemu, itd... vsak je imel svojo logiko.

Običajno ste ravno taki, ki krilite z ročicami, češ ravno bivaki revežev vas motijo, ves čas dvigovali ročice za tovariše ki so vam ukradli preko 800 milijard dolarjev in jih spičkali za podzemne jame in JLA in UDBO in KOS in nejmit kompartijsek režimske svinjarije. Zakaj njih ne pokličete na odgovornost vsaj tako, da jih več ne volite, bogvasnimarad. Ostriti kurca na revežih pa vsi zmorete, pičkice!

Zapomni si, revež, ki je navidezno odkupil realsoc bivak po znižani ceni in navidezno dobil darilo, v bistvu je pa še vedno v minusu, ker so ga dekretno bedno plačevali in izrabljali kot še nihče nikogar v vsej zgodovioni človeštva, razen čistih sužnjev, torej ta in tak revež se ni nič puntal, da oni drugi, ki tega niso mogli biti deležni ne smejo biti drugače kompenzirani, niti je insistrial, da mora certifikat za vse enako biti 300 tisoč SIT. 

In tudi danes nič ne kažejo s prstom na lasntike hiš in lastnike podjetij, kjer se je DRUGE veliko bolj na bogato kompenziralo tudi s predkupnimi fintami in absolutno z veliko večjimi diskonti do realne vrednosti, rdeče barone se je celo orang overkomopenziralo. Sram vas je lahko zaletavanaj v sirotinjo, kajti iza teh vaših lamentov vidim predvsem pohlep, ki se ga sicer prekriva z dobrimi nameni, češ moralo bi v sklad in po polni pravi tržni ceni. Marsikaj bi moralo v sklad in po polni pošteni ceni.

Ja, bili so tudi rdečebaronski jožetibožički, ki so med jazbinškanjem pohopsali po neverjetnih 3, 5, celo 11 stanovanj, a "Jazbinškov zakon", per se, ni kriv za to, kriva je klepto podmizniška narava komunajzarske večne oblasti, ki je NjihovimSvojim pač dopustila pleniti in žepotrpati. Ker so si mislili, bolje da je NašaStran oz. NašiSvoji kapitalsko močni. Oni nas bodo volili in finančno podprli, ne pa OniDrugi.

Link

Ni komentarjev: