nedelja, 31. oktober 2010

974939 - razredi, razredi

[Aleister]
Davka na plačno listo reveži slovenski niso videli nikjer, zato za njih ni obstajal konkretno. Ostalih pet davčnih razredov se je razporedilo v tri davčne razrede in vsak državljan je naenkrat pasal v višjega, čeprav je res, da se je neobdavčena osnova povečala. To, da je padel v višji davčni razred, ne da bi se mu povečal dohodek, je pa opazil vsak državljan, ki plačuje davke.
Padli v višji razred? Višji od česa? Primerjano s čim? Prej je bilo 5 razredov s konkrentimi petimi pragi in se je zgodilo kaj? Nekdo je v sistemu granulacije petih razredov v novi granulaciji padel iz najvišjega 5-ega, in ne-najvišjega 4-ega v najvišjega 3-ega, a to je zdaj problem al kako?

In plačal manj!

Potem so nekateri, ki so prej bili v tretjem, ki ni bil najvišji padli v trejtega, ki je zdaj najvišji, al kaj. In zaradi vstopnega praga, ki ipak zelo vpliva na konkretno zasežene peneze, tudi oni plačali manj. Ker, tega ne smeš pozabiti, vsi so poslej plačevali manj. Ker davčni razredi funkcionirajo tako, da od prvih X penezof plačaš najnižjo, od naslendjih Y srednjo in od preostalih Z najvišjo stopnjo. Zato je vstopni prag tako pomemben, kot so tudi pomembni vsi naslednji pragi. Ki so večino teh tvojih kao višjerazrednikov ravno zaradi višine praga obšli, ker je njihova plača nižja pod tega novega praga.

Za ilustracijo, če je najvišja plača v državi fiksno+varijabilno recimo miljon EUR, bi se slovenskim odvisno zaposlenim gladko jebalo, če bi država za plače nad 20 milijonov letno definirala sicer absurdnih 98% najvišjo davčno stopnjo. Ker bi bila fungovala kot zgolj teoretična, ker tam v tem razredu ne bi bilo nikogar.

Če pa tako kot komunisti definiraš 50% stopnjo za vse plače nad 13200 EUR letno pa se tam najde kar nekaj deset tisoč ljudi. Pragi so komunistom omogočili nateg dveh tisočletij. Ko so pozornost usmerjali na sicer najvišje stopnje na svetu, a kao eto ne preveč višje od opevane Skandinavije, hehe in govorili, da smo zelo podobni Skandinaviji. Yeah right, hehe. 

Le da je v eni tam konkrenti "skandinaviji" izmed vseh skandinavij, hehe, vstopni prag 18 tisoč, najvišja stopnja pa vseka nad 250 tisoč. Pa bi večina Slovencev plačala nula davkov če bi mi res bili "podobni" skandinaviji, onih par pa 39%. Od penezov nad 250 tisoč. Skupno torej manj kot 25%. Kar je čisto drugače kot 70%. Skandinavija za večino 0% vs. Slovenija za večino 30+%. Razlika? Drastična, kume, drastična!

Da je to kar izpostavljaš totalna budalaština, se bi najbolje videlo, če bi Bajuk uvedel EDS na ravni drakonskih 20%, ma bi naredil vstopni prag 18 tisoč EUR.

99% delovno aktivnih bi plačalo 0 EUR davka, ma ti in tebi podobni bi šli na ceste in bi Janšo na volitvah "kaznovali", ker vas je iz prejšnjega najnižjega razreda, zabrisal v najvišjega in edinega, katerega procenti so bistveno višji od onega v katerem ste prej bili. In vam kao ne bi bilo nič pomenilo, da poslej davka na vaših recimo 16 tisoč EUR prihodka sploh več ne plačujete, kako le bi, če pa tudi oni z 18 tisočaki, ki so jim prej zasegli 50% plače ne plačajo nič EUR davka.

A zdaj se bomo vsi državljani Slovenije sekirali zaradi tega ker eni pač ne razumejo shemo, ker so opravilno nesposobni. Plačajo manj penezof, ma jamrajo "nad razredi", ker ne štekajo, da plačujejo manj. Ostane jim v žepu več penezof, ma njih motijo procenti in opisni vrstni red razreda v katerem so, ki je žalibog po novem "najvišji". Kot bi njihovi otroci jedli procente in ne kruh, ki se ga kupi z več penezof, ki so jim ostali v denarnici.

Sekirajmo se mi raje zato, ker vsi plačamo skupaj za 500 miljonov preveč davkov na slovenske sirotinjske prihodke iz dela, te pa potem romajo v žepe kleptokamarilje, ki se kartelno v Zemonu dogovori da nas ocuri za nekaj miljard več, alpa v žepe simonic in hildic ko država sanira enelbejevske kolhoze, ki so simonice in hildice nerezonsko kreditirali, ne pa zato, ker nekdo, ki poslej plača manj, zgolj "misli da se mu je položaj poslabšal."

Link

Ni komentarjev: