ponedeljek, 25. oktober 2010

968142 - zanimiv predlog volilnega sistema

[a2b]
Strinjam se predvsem s predlogom, da bi v Sloveniji uvedli predsedniški sistem. Trenutni sistem, v katerem predsednik države nima nobene prave moči, je potrata denarja in ustvarjanje zmede. Čeprav ima tak sistem še veliko drugih držav v Evropi in po svetu, to še zdaleč ne pomeni, da je dober. Volivcem bi bilo potrebno pustiti, da se lahko posebej odločijo o vodji izvršne oblasti in posebej o sestavi zakonodajalne oblasti. V sedanjem sistemu morajo volivci delati kalkulacije in ubrati neko vmesno pot. Rezultat je "kilavo dete." Dobimo poslance, ki so bili izvoljeni zato, ker je volivec posredno volil predsednika vlade. Nikjer ne piše, da mora vodja izvršne oblasti izvirati iz največje parlamentarne stranke. Lep primer tega so lokalne volitve, na katerih volivci za župana volijo predvsem osebo (ne glede na stranko), v občinski svet pa stranko. In veliko županov ne prihaja iz največje stranke v občinskem svetu. Zakaj ne bi mogli imeti podobnega sistema tudi na državni ravni??? Vprašanje večinskega volilnega sistema je zame drugorazredno. Morda bi ga bilo dobro imeti, a bolj nujno bi bilo imeti predsedniški sistem.

Idealno bi bilo, da bi volili tako, da se vse pizdeke osebno voli tak, da se opredeliš, ali njega želiš v parlamentu, in posebej v vladi ali ne.

Zraven pa še izluščiti krucialne zadeve trajanaj v Slovenistanu tipa flat davek, Fakin no-cap PAY as you fakin Go to hell, pa opredelitev vsakega volivca z da ne.

Do ključnih zadev a la "flat davek na prihodke" in do tega ali konkretni politiki, ki tekmujejo za pisarno ja/ne, bi se moral opredeliti vsak volivec. Če se en, ne bi imel dostopa do storitev države. Če hoče živeti sam izven družbe in ga zatorej ne zanima, naj teh storitev niti ne uporablja, če jih pa hoče uporabljati, naj ostalim pove svoje preference i naj pomaga doseči kakovostno izbiro.

Seveda pa vsak ima pravico da gre živet pod most ali v kočevski rog, ali pa se gre čaščenje no-trespassing mantre na lastnem dvorišču oz. stanovanju.

Glede na dejstvo, da se bi vsak lahko opredelil tudi z ne, (recimo jaz bi ob imenih vseh komunajzarof obkrožil ne, hehe. Valda! Itak, jebote, itak!) se bolečina, ki jo dandanes prestajajo ubogi abstinenti precej zreducira. Orto abstinenti bi pač pri vseh politikih obkrožili ne.

Vrhunec vseh vrhuncev bi bil, če bi uspeli še standardizirati prezentacijo programov in doktrin strank in kandidatov, pa se bi tudi do programa opredelili kot do celote.

In potem iz teh preprostih podatkov, evo primera: Komunajzar Potrč: NE! Klepoto-zločinski program komunajzer stranke SD: NE! Klepto doktrina komunajzer stranke SD: NE! Lopovska ekspropriajcija premoženja preko komuanjzer nasilno uravnilovskih davčnih shem: NE! Neokapičena prisilna PAYGo shema: NE! itd..., bi valda iz preprostega algoritma bilo jasno, da teh pidekof nea hočem videti nikjer blizu oblasti. Nikjer blizu niti zakonodajni niti izvršni niti sodni oblasti! Sikter delat, fukat, športat, sanjat, ma na oblast te ne maramo, ker odkrito praviš in še huej v praksi orgijaš, ko mlademu ustvarjalcu zasegaš na silo, potem pa fukneš peneze v skupnoskledo od tam pa v formi dokapitalizacij državnih kolhozov, ki selijo mladega ustvarjalca peneze NjihovimSvojim, zlorabljaš oblast, državo, nacijo. Skratka odkrito napoveduješ delovanej v korist TvojihSvojih, in kradejo na AC programu in kradejo na sto načinov, in sinekurijo itd.

Glede na to, da imamo internet bi ljudje lahko takoj naslednji dan ko se zaključijo volitve, ter prične mandat, in vse do zadnjega dne mandata izražali in menjali/urejali svoje preference. Pizdek Bajuk se izkaže za uravnilovsko-skupnoskledno zmene, greš na internet in mu pukneš minus. pa naj še naprej fritolezi smuljićevski ulicotatcaški drhali in se pači ter za alibi svoje aspiraciej do prepolne državen blagajne skriva izza izjav tipa: "Flat favlka en be, če ne bo socialno vzdržen" hehe. Njega kao skrbi socialna vzdržnost. Yeah right" Moj kurac socialna vzdržnost - polni blagajni je lažje vladati, eto kaj je to, mamico jim sluzasto!

Imaginirajmo bratje, internetne volitve, pri katerih nastavim default: Vsem komunajzarom iz strank, A,B, C,... klik, klik, klik, kaljektivno podeljujem po defaultu en tak perekrasnij NIET! Pa če se kdaj premislim individulano spremenim, če pa ne, velja moj default dokler sem živ. (Kaj čem recimo ob imenu tovariša Sluzoidoviča spreminjati - NIET do konca časof bi mu pukna, in pustil nedotaknjen dokelr se vsi koledarji teag sveta ne iztečejo, jebenti. A? Nirvana, dedi in pupike moje, volivna nirvana!

E potem pa nekega dne na listi zagledaš deda, ki napove, da bo razčefukal komunajzarstvo na prafaktorje. Pa mu pukneš JA. In opazuješ. In če uresniči, nastaviš DA za default. In opazuješ. To je demokracija, ne pa to, da Sluzoidovič dobi glasove 14% Slovencev in se kurči, kot bi bilo ravno obratno, da ga podpira onih 86%, ki ga ne.

Link

Ni komentarjev: