petek, 15. oktober 2010

957612 - bosanski priseljenec Novalija Muminović svoji lokalni skupnosti doniral most

[peter20]
no - ne vem zakaj naj bi bilo dejanje čefurja Muminovića plemenitejše od dejanja čefurja Anderliča, ki je nedavno Ljubljani daroval most, opremljen z napisom, da je "čefur Anderlič ta most daroval v času županovanja čefurja Jankovića"?
.
kar se mene tiče, čefurjem ni treba darovati mostov. 
nimam pa nič proti, če kak kos infrastrukture, ki je med vrsticami itak del njihovega projekta, demonstrativno 'podarijo'.
jaz denimo mislim, da je most čefurja Anderliča v resnici del (netransparentne) vezane trgovine, ki se ne razteza nujno le do garaž pod tržnico, ampak najbrž vse do Novega Kolizeja (pa i šire), kenede.
enako tudi mislim, da je most čefurja Muminovića v resnici le del, recimo temu, komunalne opreme njegovega naselja (zaenkrat) 6 hiš, v katerih živi 10 družin. kaj jaz vem - 140k ojrof je bilo nekoč takorekoč 300k dojčmark, kar se meni zdi za majhno hišico v neki vukojebini relativno veliko, četudi bi me k nakupu vabili z obljubo o novem mostu, zaradi katerega mi nekoč le ne bo treba v vsako smer 2x čez železniško progo...
.
evo, jaz si celo drznem trditi, da bo most, ki ga je za časa čefurja Jankovića sredi prestolnice daroval čefur Anderlič, polepšal življenja mnogo več "dragim Slovencem" (iz naslova), kot most čefurja Muminovića, za katerega lahko s precejšnjo gotovostjo domnevam, da bo življenja polepšal le 9 družinam "dragih Slovencev" (iz naslova) in eni čefurski (delovodja) ter še šestim lastnikom zemljišč (neznanega porekla).
.
ps.
ko smo že pri podarjanju mostov, khm:
'čefurki' Baronica Kristina Lazarini Stupica in Evgenija Marjeta Lazarini sta "dragim Slovencem" (iz naslova) že leta 2005 podarili tale 60 metrov dolg most:
photos1.blogger.com/...20most.jpg
za razliko od 10 družin čefurja Muminovića - pa njun darovani most služi kakim 59 družinam, za kolikor je bilo načrtovano "Gated Community Naselje Brezovec" (ob golf igrišču Diners, kenede) ;)

Fair enough. Tvoj prispevek mi je simpatičen zato, ker v splošni euforiji premoreš pogumen, drug, alternativni pogled na zadevo.

Zato mi na misel ne pride, da se bi primitivno zaganjal v par tvojih konstatacij, ki so morda, povdarjam da zgolj morda, malce na robu, alpa so nekoliko dalkocepske, če smem biti malo dlakocepski, hehe.

Ja, prav imaš, oba, Amderlič in Muminović sta za pohvaliti, nimaš pa prav, da je mostovoma treba drobnjakarsko očitati, da sta "itak del projekta". Tu si mal pretiral, a ne da si? 

Ne bodimo no tak dlakocepski. Dejstvo je, da ne Muminoviću, ne Anderliču ni bilo obvezno ta mostova zgraditi. Malo sem se obrnil okrog sebe in v Sloveniji našel most, ki je več kot 50 let bil "zožitev na cesti". Trije tamkajšnji lokalni tovarnarji so kot kruh potrebovali, da se ta most razširi in na novo naredi, saj so čez njega letno odposlali na tisoče voženj svojih tovornjakov in tovornjakov njihovih odjemalcev.

Nekoč je nekdo enega od njih vprašal: "Težek si nekaj sto milijonov EUR, kako te ni sram, da usran most od par sto tisoč EUR ne narediš kar sam?" Ko je tovarnar odgovoril z: "V deželi, katere država svoje državljane tako močno obdavči, kateri tudi sam ter moja podjetja kontribuiram goro davkov, nimam namena še javno infrastrukturo gratis graditi. Poleg tega nimaš pojma kako kompleksno je če se lotiš kaj takega darovati skupnosti. Nimam živcev se jebat z vso to aparatčik kamariljo in njihovimi birokratskimi sranji. In še nekaj, če bi že daroval tote peneze, bi raje poiskal 100 najrevnejših SLO družin z veliko otroki in jim vsaki daroval po par taužent EUR. tako jaz vidim prioritete humanitarnega darovanja".

A smemo kaj temu človeku očitati? Ne! Jebiga njegova reakcija ima svoj racio. Takorekoč, tudi njegova je na mestu.

In vendarle, če ga primerjamo z Anderličem in Muminovićem, slednjima vseeno lahko za te dva donirana mostova damo kapo dol.
Jaz na ta Novičin prispevek gledam tako. In ker je Muminović čefur se je Novici storilo malo sevdaha, pa je še to malo poudaril. Sou fakin wot? Kricefiks, takorekoč. Pa kaj če je Novica ob vseh hildah in neplačanih bosanskih delavcih, ki so hitili Slovenijo v zadnje čase, oz so Sloveniji dajali sol na rano, enmau teatralno pudaril zgodbo o priseljencu, ki skupnosti eksemplarično filantropsko daruje. Saj je konec koncev res, Novica se ni nič zlagal.

Nimam težav v glavi z zares pravimi prostovoljnimi donacijami, ki jih posamezniki darujejo skupnosti. Ki za razliko od Blentovih "donacij" niso z reketiranjem izsiljena pozerska pačenja nekih "bizinesmanof". 

In veš kaj, odlično si apostrofiral, da je zadeva seveda veliko bolj kompleksna kot se na površini vidi. Anderlič bojda ni angelček, eee sploh, in se še s samim tovarišem Satanom Satankovićem gre onegavit, da le doseže svoje. Najbrž je taisti Anderlič, ki je vzorno daroval brv/most ni važno kako temu rečemo, že sodeloval v onegavljenju z Blentovimi "donacijami". Morda je celo ta donirana brv, del neke kravje kupčije, Ma vseeno, za ta most mu gre reči - Hvala, gospod Anderlič in ni lepo da krilimo z ročicami in špekuliramo, češ bogve zakaj nam ga je daroval. Darovanemu konju se v zobe ne gleda in basta.

P.S. Še to: Naj bo jasno, da sem opazil Novičino poanto o ceni mostu. Evo dodajam še moj afirmativni dodatni akcent na to Novičino poanto: Tako je bilo, ker je Muminović gradil iz svojega žepa, Blentoventipercento pa iz naših žepov. A še nekaj je moralo biti, da bi tisto, kar se gradi iz naših žepov bilo x krat dražje plačano. Nekdo je moral ravnati lopovsko ali pa negospodarno v najboljšem primeru, tega nikar ne spreglejmo. 

Kdo neki bi lahko bil ta negospodarnež oz. lopov, ki nam gradi tunele dolge 270 metrof z odpadajočimi ometi za 270 milijonov EUR, obnavlja tunel pod Gradom brez razsvetljave in signalizacije za nebulozne zneske, gradi mostove, ki so očitno hudo preplačani, gradi avtoceste po 17 milijonov povprečno in gotove odseke celo po 34 milijonov na km, medtem ko je prva naslednja najdražja tovrstna gradnja na svetu v izrazito alpski Avstriji za 10,4 milijona na km AC, itd, ipd, Pucko jim materino zemonsko kleptomansko kartelno lopovsko? Koliko že mostov nam je doniral zemonski klan? Magari takšnih, ki jih itak rabijo za kakšen svoj projekt takih ali drugačnih "dvorof", hehe.

Link

Ni komentarjev: