ponedeljek, 4. oktober 2010

944886 - je Jankovićgrad umestno nazivati z "malo Prago"?

Zakaj je Praga boljša?

V Pragi, mestu z 1,2 milijona prebivalcev, je bilo v istem obdobju prodanih in oddanih 250 tisoč kvadratnih metrov pisarn. Mesto, ki je kar štirikrat večje od Ljubljane, je imelo torej desetkrat več transakcij. Zakaj tolikšna razlika?
....mednarodna podjetja pa so večinoma nastanjena v novozgrajenih poslovnih stavbah.

Ehhhh, kaj pa če je problem precej povezan tudi s tem, da v Ljubljani mednarodnih podjetij praktično ni, v Pragi so pa prisotne bržkone vse muktinacionalke med Global top 1000.

Dell 4000 delovnih mest samo v klicnem centru. IBM še veliko več, Microsoft podobno, itd...
Ko vam slovenski serviser Toshibe popravi računalnik, vas iz Prage pokliče pupa in vas vpraša, če ste zadovoljni. Normalno, pa ne bo vas valda klicala iz Ljubljane, hehe!

Kaj pa če je razlika tudi v tem, da je prvi češki prezident po padcu komunizma na Češkem bil od komunistov preganjani Vaclav, prvi slovenski pa komunistični diktator, ki je preganjal slovenske vaclave?

Kaj pa še ta majčkena razlika, da v Sloveniji padca komunizma nismo videli...eee.. mislim, kako da kažem eee... sploh? Pa se nas eto veliki mednarodni investitorji in korporacije izogibajo, kot križ hudiča, hehe.

P.S.

Tujcem ne pustimo, sami pa nimamo dovolj velikega in trdega, hehe. Rezultat - nedojebanost razsaja.

P.P.S. Kje je zdaj ona pupa, ki je tu na forumu pisunila, da raje vidi, da jo domaći slovenski prašič, pardon, nekšnemu šrotu podobna svojat natepava v anus brez vazeljin, kot pa tuja neo-kakopak-liberalna svinja v vađajno, hehe.

P.P.P.S. Bog je! Tovarišija, večni uničevalci parketa v vladnih sobanah, sobanah države in parlamenta vobče y bogami y šire, so svoje prihvatizacijsko podmizno-koruptivne in sinekurne "pridobitve" povečini imeli naložene v nepremičninah, tak se jim začelo po Jazbinšku, pa se navadili, hehe. Niso ravno glupi, kanede. In vodili politiko "Kseno investitorji raus!" Grejt sakses!

Link


Ni komentarjev: