sreda, 27. oktober 2010

970269 - je Poharjeva tajnica odstopila ali dala odpoved

[EdiSce]
(Noben seveda ne vpraša Borčija, zakaj je kot neposredno nadrejeni državni uslužbenki, he he he Simonca je uslužbenka in ne funkcionarka, dovoli iti na dopust in zakaj je dopustil sporazumno odpoved brez upoštevanja odpovednega roka. Simonca pač, ker je državna uslužbenka, ni mogla odstopiti).

Odličen point Edi.
Če se bi namesto razkritja klepto koruptivne orgije, bilo zgodilo nekaj takega, da bi novinarji pod vprašaj postavili samo vsebino delovnega mesta ali pogodbe premijerjeve osebne tajnice, recimo, zamislimo si, da bi Simonca napredovala za konzula ali veleposlanico, hehe, pa bi preveč časa delala "primopredajo" v Ljubljani, vmes pa še malo kolovratila po Dubaju v "podaljšanih vikendih", hehe.

Borat bi žurnalistom razlagal, da je to sila kompleksno delovno mesto in da to ni neka rola, kjer Simonca lahko kar odkoraka z delovnega mesta, da je veliko tega za primopredati, in to pa to. 

No, kot vidimo, niti malo ni kompleksno in ni potrebna nikakršna primopredaja, kar pomeni, da je Simonca tam delala nekaj, kar duga podobna avša lahko nadaljuje delati brez uvajanja in primopredaje, hehe. Normalno, jebote, to kar je ona Boratu delala, znajo delati vse, ker se s tem rodijo, naturaljni talent, takorekoč.

Še bolj pomembno je, da si izpostavil oni drugi vidik - bejba je "odstopila". To namreč je za eno fino analizo po dobrem psihologu. Ki bi izvedel analizo nad protagonisti tega teatra absurda, nad avšami, ki neki glumijo tam v vladi RS in imajo potrebo biti nekaj kar niso, y bogami tudi nad celo nacijo, ker jebiga, hočeš-nočeš SImonca in Borat sta del te nacije. Pa se eto moramo vprašati zakaj sinovi in hčere te nacije imajo potrebo glumiti stekle gliste oz. čemu glumijo "elito", ker elita seveda niso. Ker je takšna temeljna definicija, stjupid, eto zakaj niso!

Tajnica, navadna zaposlena oseba, je "odstopila". Auuuuuu! In bogtenimarad! In jebotealah! Ka, a zdaj, če si osebni šofer od Pahorja kupi tovornjak in začne voziti na svoje, bo tudi on "odstopil", namesto da preprosto da odpoved?

Nisem enkrat in privič sem že davno konstatiral, da smo kot družba zblojeni ko kurji drek. Še SSKJ so nam zmanipulirali in sjebali, da jim ta njihova potemkinovska fasada štima. 

Če ne verjamete si idite pogledati definicijo "delavca" po SSKJ. Imamo namreč neverjetne težave z uporabo povsem navadnih vsakodnevnih pojmov. Pri nas nič ni to, kar isti pojem označuje v normalnih nezblojenih družbah oz. državah. Evo recimo, tudi "nedavna zgodovina" pri nas ni nedavna, ampak so nam jo spačili v "polpretekla". Kar je oksimoron sloneč na fizikalnem nonsensu in zanikanju zakonov narave in vesolja. 

Ni čuden, ta naša komunajzer kamarilja mora zmanipulirati celo vesolje vred z vidnimi in nevidnimi silami, da jim zadeve doma štimajo in so skladne ž njihovo "resnico".

Zato se ne čudim, da pri nas tajnice namesto, da preprosto dajo odpoved in od delodajalca dobijo odredbo kdaj lahko odidejo, temeljem pogodbe seveda, teatralno odstopajo. Buuuhahaha! Ehhh, Sjebostan moj žalostni, ko te jebe zblojenega!

Link

Ni komentarjev: