torek, 5. oktober 2010

946260 - eni palamudijo o silicijevih dolinah, medtem nas celo Balkan prehiteva po levi in desni

[Inside]
Komu je sploh potrebno tako pojasnilo?
V Sloveniji ima sedež katera poznana firma? Silicijeva dolina za balkan kvečjemu, if...
Razvito področje nastane ker ga drugi potrebuje točno tam in točno takega ne pa plansko.

Ma kje za Balkan. Srbi so kupili Hermes Softlab in ne obratno, še pomniš?
Adria je kupila Kompas in ne obratno, pomniš?
Dogodek z Drogo, čeprav navidezno nima veze s silicijem, je indikativen glede vprašanja kdo bo komu prej postal silicijeva dolina. Tedeschija sem prvič srečal v zanikrnem skladišču v zagrebški industrijski coni, Rigelnika in Mermala pa v pisarni s chesterfieldom snežno bele barve. Drogo nista kupila ne trgovec Rigelnik ne trgovec Mermal, ampak jo je kupil Tedeschi, ki ima idejo kako kapitalizirati blagovne znamke Droge in Kolinske. Ima vizijo in energijo in voljo. Onadva sta pa topogledno mrtveca.

Ko se je Siemens odločil formirati "razmeroma večji softwareski kompetenčni center z bazenom nekaj sto inženirjev, je to storil v Beogradu. In ne v Sloveniji. Comprende?

Slovenija je svoj civilizacijski in gospodarski in vobče razvojni naskok, vred z naskokom v GDP, realizirala s pomočjo pozitivnih tipično-slovenskih prvin, ki jih opazijo, čislajo, pohvalijo tudi Balkanci sami.

Vrednote, prakse in prvine, ki jih je potem med 45 let padlage in 20 let prihvatizacije, slovenska družba s svojimi neodgovornimi dejanji na volitvah poteptala, dala v nič, se od trdega dela ter inovativnosti zatekla izključno v prerazdeljevanje s pomočjo državnega reketarjenja, ter v tange-frange špekulativno mutivodenje, strogo fokusirano na ksenofobno preprečitev vstopa tujim investitorjem in eliminacijo prostega trga, ki seveda lahko osreči in socialno reši tistih 30 tisoč Murglbabinih razbojnikov benefitorjev orgije, ne more pa biti podstat za dolgoročno stabilno prosperiteto družbe. Pri čemer sploh ne problematiziram niti tega da bi teh 30 tisoč postalo recimo še 100 krat bolj premožno. 

Osebno sem prepričan, da ni enako, če 30 tisoč Nemcem ali Švicarjem dovoliš pokrasti takšno premoženje vs. 30 tisoč komunističnim direktorjem. Naši ziheraški in z Balkanom ter KPS netegunjenjem dovolj kontaminirani sebični, predatorsko žepotrpni konkretni Murglbabini klepto-Slovenceljni, so zadeve pretopili v njim osebno zadostno socialno varnost in jim je za ekonomijo skupnosti Slovenija, ki temelji na inovativnosti, povečini dol viselo, razen morda par častnih izjem. 

Točneje, tudi v eni Krki ima načelo brezpogojnega drmanja s strani kompartije, prednost pred inovativnostjo, Kovačičevo drmanje pred transparenco. In če je v Krki tako, potem se o preostalih državnih kolhozih in poprihvatiziranih podjejtih ne rabimo niti pogovarjati. Zares nedržavni, mlad in še nebogljen od bratovščine nemaziljeni zasebni sektor, ki je nastal brez roparskega pohoda nad "družbeno premoženje" je pa logično da predroben, da bi bil dovolj dobra slamica za rešitev cele Slovenije.

Greh, dedi moji, veliki greh je bil storjen, naglavni greh, ki se še dela in to celo čedalje bolj. 

Kdor se nad sirotinjo dano mu v varovanje seksulano izživlja, ga bog kaznuje s tresočimi rokami in zmedenim umom, tak verjamejo Eskimi z Balkana recimo, hehe. 

Slovenska oblast, slovenski moguli, vrh slovenske družbene piramide, so naše slovenske sirote, ki jih imajo v varovanju neusmiljeno posiljevali in jih še posiljujejo. 

Za zidovi naše nacionalne družine poteka huda incestuozna zloraba. Ki mogulom in oblasti Slovenije seveda ni v čast, pa še zločin je!

Nikoli ne bom pozabil niti ene izmed številnih zgodb, ki sem jim pričal, ko so slovenska podjetja imela učinkovit, a navidezno trivijalen kruh&puter bizines, katerega poslovni model je plehki jari gospodi nenadoma bil postal trivijalno primitiven, pa so namesto inoviranja in optimiranja hiteli "sofisticirati z diversifikacijskim dodajanjem tange-frange komponent" tujih vsemu kar nas je v preteklosti eleviralo nad zaostala okolja. Ki jih niso bili vešči, le požrešni so bili dovolj za te svinjarije.

Potem, ko so še zelo dolgo živeč od onega kao primitivnega, v podjetja navlekli nekšne zvezde, ki jih seveda niso znali konvertirati v povečan prihodek, so praviloma bodisi podjetja pahnili v bankrot, ki njim osebno niso ravno povzročili osebne traegdije, hehe, bodisi padli nižje kot na štartu, ker niso več znali furati onega dobrega starega simpl poslovnega modela.

Slovenija si je dopustila, da s penaliziranjem ustvarjanja in ustvarjalnosti, ob hkratnem preferenčnem položaju in nagrajevanju klepto-rentarstva ter družbenomrežnih klepto-koruptivnih kartelov presuši reko notranje energije in temeljne kulture "dela kotsezagre" nacije, ki je napajala slovenski razvojni naskok pred, recimo preostalim Balkanom, v zadnjih 100 letih.

Po 65 letih incestnega nečastovanja in posiljevanja, ki je kulminiralo v 20 letni violentni klepto-incestni orgiji, je logično, da so se nam sledom incesta rodili Susak-stajl spački, ki ne le niso sposobni prevzeti skrb za družino, celo več, sami rabijo oskrbo.

Igrali smo se s strupenimi gobami, češ saj niso strupene, ko jih naši vrli komunajzer socialni inženirji "pravilno" pripravijo, hehe, zdaj imamo pa hud problem, ker se nam je, med drugim, zjebal živčni sistem, pa imamo težave z orijentacijo. 

Ja itak, da pri nas đabalebaroški komunajzerizem ni strupen, je strupen samo v preostalem svetu! Valda! 

Sicer pa, po tako bizarnem vedenju volivnega telesa, se lahko vprašamo - kaj smo pa pričakovali?! Silicijevo dolino, ki nam jo bo na straneh svojega komunističnega manifesta razodel tovariš Keber?!

Čimhitreje delu, ustvarjalnosti, prostemu trgu, davčni nediskriminaciji, svobodi in kar je takih dejavnikov zdravega trajanja Kranjcev kakor Kranjci trajamo v svojih domovih recimo, damo prosto pot in čast, prej bomo začeli bežati stran od nevarnega živega peska đabalebaroškega zajedalstva in prerazdeljevalne komunistične klepto orgije na račun najbolj deprivilegiranih v tej družbi, ki pa, tak kot drugje po svetu, ustvarijo vse kar imamo. 

Ustvarjajo tiho in brez štrajkanja ter ulicotacanja, oni drugi, ki ustvarjalce vseh dobrin zajedajo, pa štrajkajo, ulicotacajo, grozijo, izsiljujejo, se pačijo, glumijo, obstruirajo ustvarjanje onih, ki jih hranijo, ker bi naši sine-kurci radi še bolj zajedali, ker se s še večjimi predatorji na oblasti, ki so njihovi, ne zmorejo zmeniti.

Če jim v državnih službah ni dobro, fajn, vzamemo v vednost in ravnanje, ajde sikter ven, odpoved naj dajo in gredo v realni sektor recimo, saj jih več kot polovice sploh nadomestili ne bomo, ker so itak odvečni. Logično, katere sinkure pa niso.

Če cel parlament, vsa vlada, vsi občinski funkcionarji in 60% onih, ki plače dobijo iz državne balagajne odkorakajo s svojih položajev, sinekur, delovnih mest, ter se zaposli v realnem sektorju, bo Slovenija v trenutku ozdravljena. A to seveda nam lahko da samo dobra vila.

Link


Ni komentarjev: