torek, 19. oktober 2010

962043 - za učinkovitejše ločevanje odpadkov

Ali Slovenija in EU imata namen uvesti konkretne proaktivne ukrepe in jih vsiliti proizvajalcem s ciljem omejevanja smetenja že na ravni embaliranja izdelkov? Že na izviru problema!

Ali res vsak izdelek mora/sme biti tako neodgovorno, malomarno, idiotsko megalomansko na bogato ovit v plastiko/papir/kovino/steklo. 

Evo recimo, če državljan Slovenije in EU gre v trgovino, kupi 25 dek kozjega sira ima posledično doma ne le povsem zadostno posodico, pač pa zraven čisto nepotrebno še kup kartona. Zakaj jim to dovolite, bogvasnimarad?

Od vlade RS in EU terjam takojšnje ukrepe, ki so nujni in obetajo premik bibličnih razsežnosti, hehe, na področju sortiranja in upravljanja s smetmi, saj sem prepričan, da lahko količino smeti zmanjšamo za polovico, kar bi bil brez dvoma večji dosežek, kot vsi sedanji ukrepi, ki niso proaktivni, pač pa so čisto vsi post mortem značaja.

Ajde gospodje, marš delat, zato vas plačujemo, bogvasnimarad.

Ne bom elaboriral podrobnosti, vprašal bom le, zakaj vsaj ne poskusite predpisati, da mora embalaža biti narejena iz samo enega tipa materijala, ki se da lažje reciklirati. Da lažje ločujemo stjupid!

Žarnić, čitaš li ti išta, jarane?

P.S. Oni dan sem si skoraj odrezal prst, ko sem hotel iz embalaže vzeti USB ključek, ki so ga zaprli v takšno goro embalaže v nekakšni bullet-proof plastiki, očitno predvideni, da prestane neposredno izstrelitev v medplanetarni prostor. Zamislite se gospodje! Zamislite se v čigavo že korist bi to naj bilo. V čigavo škodo je, pa itak že vemo.

LP shaman l.r., IP naslov, MAC naslov in tako naprej, je poznano uredništvu Financ. Če pa uredništvo česa od naštetega ne evidentira in zato nima, pa SOVA zagotovo ima. Ajt!

Link

Ni komentarjev: