sobota, 2. oktober 2010

944121 - zlata vreden priročnik za sveže in bodoče zaposlene

Spričo dramatičnih razmer, spričo fenomenalne zavoženosti Slovenije v sferi vsega kar se dotika dela, trga in tržne cene dela, obdavčitve dela in vseh drugih aspektov povezanih z delom, zavoženosti in distortiranosti, ki je brez pretiravanja bibličnih razsežnosti, vsem mladim dam naslednji skupek nasvetov (priznam, da v zadnje čase niti ne spoštujem več vljudnosti in ne čakam, da me kdo najprej vpraša za nasvet, he,he):

Dragi moj odvisno zaposlen mlad človeček, V Sloveniji ("V Sloveniji" povdarim zato, ker Slovenija ni le popolnoma distortiran trg dela in dijabolična državna ureditev, slovenski trg dela je tudi sicer manjši in revnejši od trga v enem recimo Londonu, pa že zato mora mlad y bogami tudi star človek vedeti, da ima hujši problem kot Londončan) se moraš obnašati tako:

1. Prvo plačo v celoti zagoni, da častiš frende, naredi žgalno in žganjno daritev, hehe, ker si dobil delo. Dvigni roke proti nebesom in se iz srca zahvali za kruh fsakdanji.

2. Od druge plače naprej v imenu lastne neodvisnoti in svobode, disciplinirano šparaj maksimalno, vse dokler si ne našparaš za najmanj 24 neto plač rezerve (V Sloveniji boš za to potreboval zelo, zelo dolgo, saj ti država zaseže preko 60% prihodka, stanovanje, obleka, meso, kruh in mleko so pa med dražjimi v EU, tak da boš z ostankom komaj shajal. Avto pozabi!), ki se jih ne smeš do upokojitve niti dotakniti, razen ko ostaneš brez dela in brez dvoma prej ali slej boš ostal brez dela. Pravljice in basni tvojih staršev, ter ogabno neodgovorna in tvojih staršev nemarno rabo termina "zaposlitev za stalno", moraš povsem odmisliti. Če je v Londonu povprečno dovolj 9 plač rezerve, če je v USA povprečno dovolj 12 plač rezerve, v Sloveniji je 24 komaj zadosti.

3. Ko prestopiš 40.to leto starosti, čimprej dodaj še 12 mesecev rezerve, imej 36 neto plač rezerve vedno pametno razpršenih, del pa tudi hitro likvidnih.

4. Glej da boš vse, kar v življenju moraš zaslužiti, skratka, vred s tistim kar potrebuješ v pokoju, zaslužil najkasneje do svojega 55.ega, še raje pa do 50.ega leta. Temu prilagodi ceno, ki jo za svoje delo zahtevaš.

Vedi, da po tisti starosti v Sloveniji skoraj zagotovo ne boš več dobil dela, ker Slovenci imamo dve lastnosti, ki skoraj v vseh nas delujeta hkrati. Prva je, da se vsi zgražamo, ker 55+letnika nihče ne vzame na delo, druga pa da skoraj noben izmed nas, ki odloča o zaposlovanju, nikoli ne zaposli 55+ let starega. Go figure! he,he.

5. Če le lahko, se maksimalno izogni smrdljivi državnoponzijevski nategunski shemi PAYGo in njeni sestri, prav tako lajdri, v sferi zdravstva. Kako? Zaposli se preko svojega espe, agencije, delaj čudeže, stori nekaj, karkoli, hehe, ipd.

6. Čeprav ne vem kako boš to izpeljal, zavedaj se, da bi bilo idealno, če bi cel svoj vek, tako kot večina slovenskih obrtnikov, delal na črno.

Najbolj idealno bi bilo, da umreš brez enega samega delovnega dne v knjižici.

Ne nasedaj milomudenju nategunske političarske klepto kamarilje, ki ti bo palamudila in na dušico skušala pihljati smrdljive a tople pasate njihovih standardnih prdcev, češ, da zaradi dela na črno nekih tam pizdekof, imajo vsi zaposleni toliko bolj visoke davke. Yeah, right!

To je itak da čista demagogija, kejti oni KKK pizduni, davkov ne določajo znanstveno, tvoji davki bodo maksimalni, torej do kosti, tudi če bo čisto vsak Slovenec delal zgolj uradno in "prijavljeno" in z doslednim izdajanjem računov, skratka, če bo vsak plačal vse davke. Malo drugače povedano, klepto kamarilja tebi odkrito rine prst frit, ti ga daj pa njim, pa pe kovinski naprstek si daj gor.

7. Ne nasedaj in se nič ne pečaj, da bi do starosti, v zakonu označene kot "upokojitvena", imel čimveč let dela.

Ta zabloda je v Sloveniji že davno demistificirana in kot racionalen cilj umsko nemotenih oseb detronizirana, ker to lahko ima smisla samo v ne-bananaripablik normalnih državah.

Klepto komunistična kamarilja bo v naslednjih nekaj iteracijah slovenske pokojnine itak po boljševiško nasilno total uravnala nekam tja dol južno proti minimumu, proti nivoju socailane pomoči, ki so jo deležni tudi klošarji.

Zakaj bi na milost in nemilost klepto-rentarskih komunajzer hord đamahirije Slovenistana po nepotrebnem oddal en sam cent, ki sega čez to socialo. Za tisto sirotinjo jim pa itak preko nenormalno drakonskih davkov in neokapičenih prispevkov, kontribuiraš preveč in to že, če imaš eno samo leto dela vpisano v knjižico.

Tako delajte vsi slovenski starši, meni, svojemu shamanu v spomin, da bo vašim otrokom in vam prizaneseno na zemlji in vam bo olajšana pot v nebesa. Amen! 

Link

Ni komentarjev: