četrtek, 7. oktober 2010

948910 - kako se pere denar

[Dudek]
> nekdanji hrvaški predsednik Stipe Mesić, sedaj predsednik nadzornega odbora gradbene družbe Ingra . 

Predsednik nadzornega odbora Ingre ? Kaj pa on ve o nadzorovanju takšnega ( in kateregakoli ) podjetja ?

Nič, tako kot Kocijančič Alesmaherski ni nič vedel o številnih industrijah, v katerih je direktoroval po milosti Kompartije.

Ingra je staro udbaško gnezdo, ki je "uspešno sodelovala" z brati komunisti po celem bivšem vzhodnem bloku pri zamračevanju milijard dolarjev. Povezave so vzorno močne in številne tudi s Slovenijo.

Saj ne, da niso tudi veliko projektov in poslov naredili, neki tacega kot naš SCT, ma zadevo se je na zelo zelo bogato izrabilo za marifetluke bratovščine starih rdečkhmerskih prdcev. Zamračevalo in zamegljevalo se je 100 na uro. 

Nekoč, tik po osamosvojitvi, je v SLO bilo podjetje Tehno-moderfucker-something al neki tacega. Ki je bilo prvo v Sloveniji prihvatizirano s pomočjo klasičnega baypass klepto-marifetluka, dolgovi v propadlo podjetje, posle v novo. 

Imađin: Podpiše se posel v Rusiji, v katerem, niti Ingra, niti slovensko podjetje, niti desetine podizvajalcev na Hrvaškem ne dobavijo nič, dobijo pa predujme. Ker? Ker so Rusi, ki so to podpisali, vedeli, da bodo to svoje "podjetje naročnika" takoj po vplačilu "predujmov, ki se jih seveda da ne da povrniti več nazaj v Rusijo", bankrotirali. hehe.

No, potem je pa čez nekaj časa v hrvaškem tisku v svetlo jutro privekala novica: "Ingra plačala srčno operacijo direktorja onega podjetja iz Rusije". Kaj glavnega je potem dogajalo s penezi ruske mafije opranimi v tej operaciji, pa seveda ni nihče potem nič nikoli objavil. Pojedla tma!

Eto, takšnega podjetja nadzornik je udbaški brat srpokladivarjev po bifši Jugi, stokrat preoblečeni, prevrtljivi od amena, zamerljivi, maščevalni, na peneze ipak občutljivi, tovariš Mesić. Po mojem - UDBA nekoč krekala v pržunu, potem je pa bilo - UDBA-ko-sudba, pač do groba! Ampak, kot bi rekli naši sodniki - to je zgolj shamanovo "naziranje", ki seveda nima blage veze z realnostjo, hehe.

Link

Ni komentarjev: