ponedeljek, 18. oktober 2010

960813 - zakaj, o le zakaj nihče pri zdravi pameti ne bo investiral v Sloveniji

[0219K21]
Eno so argumenti kaj vse manjka, da bi Slovenija bila še bolj zanimiva za tuje vlagatelje.
Drugo pa je naslov, ki odganja še tiste, ki so v Sloveniji.
Če kdo misli, da s takimi naslovi in članki kakorkoli pomaga se zelo moti.

Slovenski komunisti ste res svetsko čudo.
Vi bi, da vse ostane kot je, da pri nas kraljuje mantra maksimalnega davčnega zajedanja ustavarjalcev vseh dobrin in penezof, zajedanje do kosti, na tej premisi pa vseeno pričakujete, da vsi vlagajo pri nas.

Pri tem je vaša argumenatcija zgolj to, da ste vi samooklicali oz. samorazglasili "Zgodbo o uspehu", "Prelepo Slovenijo, kot razlog z vlaganje", "Po Jankovićevo tu ni korupcije", "Formalno je tu prosti trg", "Formalno je tu politični pluralizem", "Formalno je tu načelo enakih priložnosti za vse" in podobne potemkinovskofasadne demagoške slabo zakrinkane podvale.

Pred dvema letoma je par večjih multinacionalk svoje operacije v SLO zaprlo, skoraj vse pa drastično zmanjšale footprint v Slovniji. Razlog povsod isti - Slovenija je zaposlovanju in delu davčno zelo neprijazna dežela. 

Kmalu zatem ste komunisti začeli groziti z obvezno delitvijo dobička "which scared shit out of remaining multinational corporations in SLo", katerih reakcije je bila nadaljno rezanje števila zaposlenih in še večja previdnost.

Zdaj komunisti žlobudrate o UTD in višanju prispevkov in davkov, uvajanju novih razredov, ki praviloma pomenijo da bodo primerjalno glede na SLO okolje pač bolje plačani v multinaiconalkah dobili še nižji neto. 

Ne bom našteval vseh drugih parametorv, ki so praviloma kontra odločitivi multinacionalk za vlaganje tu pri nas, in so v bistvu smerokaz tudi vsem nam, da naj tu ne vlagamo.

Slovenski komunisti ste v interesu vaših rdečih tajkunov davke na prihodke podjetij sicer dali na relativno normalno raven, celo omogočili ste nenormalno nizke efektivne obdavčitve, ma ker multinacionalka na koncu ipak želi lastnikom izplačati dividende, jim na pamet ne pade, da bi dobiček nastal v Sloveniji, ker je za te reči ducat bolj primernih destinacij po svetu, v Evropi so to v glavnem Luxemburg in Irska. Ki so daleč bolj ugodne od Slovenije. Celo tvoj šef, ortokomunajzar to ve, pa je dobičke Ultre raje kanaliziral v Oranje, ker je tam pač bolj ugodno izplačati dobiček, hehe.

V seštevku - za resnično konkurenčnost mora Slovenija najprej normalizirati obdavčitev dela in odpraviti paraobdavčitev dela, istočasno mora slovenski trg zares postati prost, kar je glede na stopnjo kontaminacije s karteli, bratovščinami in devastiranosti od monopolov in oligopolov mission imposible in na koncu seveda mora biti vsaj v spodnji četrtini po dejanski obdavčitvi dobičkov.
Puno posla, ki vse dokler ste komunisti in ćarđ predstavlja ampak res mission imposible.

Link

Ni komentarjev: