četrtek, 7. oktober 2010

948785 - kleptorabote Simone Dimic kot miniatura dosti večjega sranja

[0128PLAST3]
Kaj pomaga članek če se nič ne spremeni ? Me prav zanima, če bi meni na NLB tudi dali za 250k € posojila pri nekaj čez 2.000 neto na mesec s smešno obrestno mero na 3o let ??? Se še kdo čudi da jo bo potrebno dokapitalizirati ??

Mi smo pravna država petih hitrosti. Pri takih kot je dimičeva je hitrost enaka 0.

Sir Winston je med WW2 govoreč o vlogi vsakega Britanca v obrambi, poleg znamenitega stavka " "Mi se ne bomo nikoli predali", rekel še neki tacega: Eni bodo na fronti po nacistih streljali, eni bodo za borce štrikali tople nogavice, eni pa eee...kako da kažem...pisali članke, da se ve in izve.. Hehe, sort of skoraj natančno tak je rekel.

Glede "pravne države petih hitrosti", kot dijagnoze detektiranega stanja, menim, da nisi uporabil najboljše prispodobe. 

To, kar si uvodoma opisal je kot solza čisto pretakanje denarja iz žepov davkoplačevalcev v žepe lopovske zalege, s skupnim imenom "bratovščine srpokladifca". Pri čemer je jasno razvidno kdo je tu Golum, kdo je Sauron, kdo plenilski Nazguli, le tega še ne vemo kdo je naš epski junak Janez Frodo Rešiteljski, kod se potika in kako naj jebeno satanovo srpokladifce fukne v pekel za vedno, če se še prikaže ne, itd...

Termin "pretakanje denarja" seveda nima nič opraviti s kakšno romantično antično figuro prelepe Afrodite, ki napol obnažena toči čisto izvorsko vodo na obronkih Olimpa, gre za esencialno čisto krajo, le da ta lopovska zalega misli, da nam ofcam zadošča, da nam na TiVu pošljejo ono afeže kacet paznici podobno baburo, kao nekšno "ugledno pravnico", produkt bovconske partizansko-rdečekhmerske "šole prava", da nas poduči, da pri nas tovariši seveda so poskrbeli, da imamo tak, da "vsaka svinjarija ni kaznivo dejanje", pa da nam gospod Čeferin razloži, da itak, da so lopovi poskrbeli, da se jim ne da dokazati, da je glavni lopov "javna oseba", skratka, da so rabote "skladne s predpisi klepto đamahirije". Vemo, jap, vemo, ne potrebujete razlagati. Itak!

Kot bi mi, davkoplačevalci, želeli ali potrebovali debato o teh pikantnih podrobnostih klepto-orgije. 

Mi, v bistvu, ravno nasprotno, vemo, da nas boli kurac za podrobnosti. 

Nas v bistvu muči samo eno: Nekdo nam letno zasega (eksproprijacija premoženja par excellence!) 500 miljonov preveč zaseženih davkov in še nekajsto milijonov preveč zaseženih paradavkov, ker je edino nam kamarilja nabila progresivne in neokapičene harače v nekajkrat višjih procentih od najvišjega naslednjega v sistemu, kateri je seveda flat in celo cedularen, za razliko od našega superprogresivnega, potem je pa te peneze dal v državni kolhoz z imenom Enelbe (tretja sanacija!) in v podmizni-klepto-koruptivni pajplajn, da so ga takšni lopovi in raznorazni zemonski klani "zakonito požepotrpali". In pri tem seveda da je bilo "pola pije pola kapees bratovščini daje". 

Semantika tipa kao dileme "svinjarija" ali "kaznivo dejanje", nam v bistvu dol bngla, kanede. To ni naša igra, to je orgija med čeferini in lopovi. Mi bi s svoje strani njim za partnerje najraje dali dobro trenirane policiste, efbiaje, tožilstvo in sodnijo. Če bi jih premogli, seveda. A smo žal sirote in vsega tega nimamo. Torej nam ostaja le, da kleptokamarilji in Čeferinom rečemo - pa dobro, jebajte se sami, mi bomo svoje povedali na volitvah.

Lopovska kamarilja je čisto vse kraje od največjih privatizacijskih, preko zelo velikih kot je tista zemonskoklanska AC kraja, do teh drobnih vaškokokošarskih, izvedla na isti način, sledeč isti logiki sprijenih umov, isti logiki lopovluka "na način slovenskih sprenevedavih roparjev" - vse vzdolž vektorja: "Naredimo tak, da je na zunaj videti neprotizakonito in ofce, ki jim krademo neposredno iz žepov, nam nič ne bodo mogle". 

Tudi novonačrtovani rop bibličnih razsežnosti - "pokojninska reforma", kjer so se namenili kontributorjem zamegliti/ukrasti 100 milijard EUR in to potem nekajkrat ponoviti v prihajajočih desetletjih in stoletjih, poteka po isti logiki.

Btw, kako velik in močan denarni potok, bolje rečeno denarno reko, ta naša klepto kamarilja potrebuje za svoje žepotrpanje, se vidi tudi iz dejstva, da so ob zaključku velike AC kraje, že poskrbeli za državno poroštvo nebuloznemu projektu povsem nepotrebnega "cestninjenja" in že najavili ŽARS, ki naj prevzame rolo njihovega bankomata namesto DARS. 

Trikrat lahko ugibamo koliko dražje bodo naše železnice od prve naslednje najdražje na svetu in kakšno rolo bodo v tem imeli bratje iz zemonskega klana. 

In, v tem kontekstu, na koliko načinov bo smrdljiva roparska zalega znala izgovoriti stavek "Davek na prihodke iz dela mora ostati 60%, mora celo narasti in ostati edini superprogresiven, prag mora biti klošarsko nizek, 'prispevki' ostati prisilni in neokapičeni ter seveda - morajo biti še višji". Štekamo?

Allahu Akhbar! 

Zakaj? Zato, ker Bog za eno zadevo vendarle uzorno skrbi: Vsakič ko veliki stvaritvi Boga, tovarišici Naravi, dizajn nekoliko spodleti, pa sledom tega nastane moten lopovski um, doumemo, da je Bog ipak poskrbel, da lopovski um ne vsebuje preveč pameti, da je pamet lopova "primerno kratka". 

Tudi naši lopovi so v bistvu zgolj demonstracija trivijalno primitivno kratke pameti vaških kurjih tatov. Vsak pošten in oropan državljan, ki hoče videti, ki ne tišči glave v pesek, jasno vidi kaj in kako to naši lopovčki počnejo. 

Za "videti" oz. detektirati njihove lopovluke, zadošča že policijski IQ. Normalno! Konec koncev policaji zato tudi so namenjeni. In še nekaj - Bog je, dedi moji in pupike moje drage.

To da Hrvati svoje, stranko in oblastovanje iz žepov davkoplačevalca financirajoče sanaderje že imajo v pajplajnu, njihove consigliereje in praetorijance - protagoniste lopovluka pa celo že v pržunu, mi pa še ne, niti enega, je posledica "okoliščin" in razlike v karakterjih dveh plemen, hrvaškega in slovenskega, nikakor pa ne razlike med lopovi samimi, absolutno pa ni mesta zablodi, češ da se ima smisla vprašati, ali naši so ali niso še daleč, daleč večji lopovi. So, brez dvoma so, le da so bolj hinavski od balko-bolj-primitivnih klepto-herceg-rodijakov na Hrvaškem, ki so si domišljali, da je odkrito krasti za ta namen čisto v redu. A se tudi lopovska natura in dejanja naših čisto razvidno s prostim očesom vidi iz Lune. Follow the fakin money, dude, and you will get rid of all doubts!

Link


Ni komentarjev: