ponedeljek, 4. oktober 2010

944836 - o kredibilnosti đamahirijskih bilanc

Bravo Bisi. Točno to je problem, ki mu v nobeni finančni zadevi v SLO ne uideš, pa četudi sam morda niti ne vidiš povezave. Za "mmm domače", pa tebi in mimoidočemu veri mač gratulujem, ker je genijalna pripomba, ki pove več kot taužent besed y slik bogami tudi.

Ko je Kovačič eldeesofski investitorjem Krke vehementno sporočil, da "dobička je toliko kolikor on svoji računovodkinji naroči da ga naj bo", sem vsem svojim frendom lahko z enim samim kontravprašanjem odgovoril zakaj ne vlagam na slovenski borzi. 

Čarobno vprašanje je bilo "Si slišal Kovačiča?" in priboljšek v nadaljevanju ko je z druge strani v moja ušesa butnila tišina iz široko odprtih ust, ter pogled osla iz široko odprtih zmedenih oči - "Eto zato!". A Krka je, to vsi vemo, zelo dobro podjetje, kanede. Skorajda bi lahko rekli najbolj kredibilen domači papir, hehe. Poteza?! Idi bre kume, ne me zajebavat!

Onemu, ki te je vprašal "kje piramida", pa povem samo to. V netransparentnih pogojih in orto-kleptoidiziranih družbenih relacijah v kakršnih Kranjci trajamo svoje tuzemeljsko trajanje, je čisto vse kar nam v naših bizarnih življenjih dogaja, del, če ne nekih konkretnih, potem pa velike centralne vsedrugoobsegajoče piramidne konstrukcije. 

Na primer, vedno te doleti razvrednotenje naložbe, ni treba ravno, da propadejo nekšne poteze v lasti rdečega mutivodnega Brankota, lahko tudi tako, da država dokapitalizira enelbeje, alpa tak, da v kakšni izmed "reform" predpiše krajši čas izplačevanja in daljši čas kontribuiranja, hehe.

Rešitev je edino Filadelfija. Filadelfiation is our only salvation.

Link


Ni komentarjev: