ponedeljek, 18. oktober 2010

960217 - Avstrijci res poznajo slovenistansko stanje duha - in se mu tudi odlično prilagajajo

[0623Knjiz]
Po objavljenem pogovoru z Dimicovo na TV SLO 1 -Pogledi, Uroš Slak, je menda jasno kdo upravlja naš bantustan. Ljudje, ki izčrpavajo našo ali njihobo državo, Avstriji pa plačujejo davke. Dvoličneži, hijene in pohlepneži. Kako je mogoče, da gospa D dobi od banke 350.000 evrov kredita s plačo 2.2000 evrov ? Da ji niso dali Yesovci ?
Ta država ja zgrajena na lažeh in ne bo dolgegag veka. Ali pa gremo v novi plebisict. Kje ste novorevijaši in intelektualci, ki se še niste prodali za Šparovo klobaso ?

Ne delaj usodne napake. Oni se niso prodali za "Šparovo klobaso", oni so se prodali za Murglbabin đabest volivni bograč, ki vsakomur ki ga posreba do konca in ga sreba redno, bojda obeta lagodno in prosperitetno življenje, morda celo naglo bogatenje, tako vsaj šlogajo ciganke iz Prekmurja. 

Sintagma "prodati se za Šparovo klobaso" implicira obstoj očitka "Zakaj ne raje NašaSvoja domaća klobasa?", kar namiguje na drukanje za kao našega poštenega najboljšega soseda. To je povsem zgrešeno, kajti naš najboljši sosed je zlizan s "Šparovo koobaso". Zlizan v bizaren, nenačelen a realen klepto-kartel.

Špar oz. pregovorna "tuga germanizacije", je v tem klepto hepeningu zgolj kolateralna posledica, suhi peneozo-pragmatizem in pomanjkanje domišljije novodobne jare gospode Slovenistana.

P.S.

Vsa leta svojega profesionalnega udejstvovanja, na vsake toliko časa slišim kakšnega Jodlstanca žlobudrati, češ "da Jodlstan je most med Vzhodom in Zahodom, da oni razumejo tako Zahod kot Vzhod", ker so eto del Zahoda, takorekoč postojanka na samem skrajnem vzhodu obzidja Rima in podobna psevdobalkanska nakladanja o "neverjetno ugodnem geostraškem položaju od samega Boga maziljenega izbranega ljucva Jodlstancef". 

Aj em šur, ju nou z dril, saj ista nebulozna sranja poslušamo tu v naših logih že zelo dolgo, praktično odkar vemo zase, kanede.

Vedno so mi takšni butalizmi izzvali mučnino v želodcu pomešano z posmehom in pomilovanjem, ker sem si mislil, evo ga še eden, ki še ni doumel, da je Zemlja okrogla in da čisto vsaka točka na krogli, vsaka jebena dežela lahko reče, da je ravno tam na njihovem nacionalnem gruntu center Sveta [in stičišče vseh pomembnih poti, jebote]. hehe.

Nekega dne je ta moj želodčni problem dobil novo dimenzijo. Ko sem doumel, da Špar v Sloveniji igra nekšno bizarno nenačelno predatorsko-kartelno igro skupaj s Tušem in najboljšim sosedom, sem moral prvič korigirati svojo basen o Jodlstanu in Balkanu.

Rekel sem si - jap, pizdeki imajo prav, oni res razumejo Balkan, glej kako so se fino vklopili v recimo našo famozno slovenistansko "zgodbo o [klepto-predatorskem] uspehu".

Ko je pa bila razkrita afera "Hypo banka" sem imel priložnost narediti še eno tovrstno korekcijo in v samopodobo doriangrejevskega Slovenistana dodati nekaj še veliko hujšega od šparovskega karteliranja s kleptokamariljo balkaniziranega Kleptostana. 

Doumel sem namreč, da je korporativni Jodlstan stopil nazaj na pota stare avstroogrske imperijalistične slave in se eksploatacije Südlandern tritorij lotil temeljito.
Das waren die neue Generation der Herrscher von Imperial Territorien.

Natančno analizirajoč balko-kleptoide, opremljen s kapitalom, si je del korporativnega Jodlstana, naravno iščoč bizines, privoščil temeljito eksploatacijo povzpetniškega momentuma svojih naravnih vazalov, ki je sicer po eni strani star kot človeška civilizacija, po drugi gre za deja vu, saj je v času avstroogrske že enkrat bila na sporedu ista drama klanja bikov zato da si jara balko gospoda speče en obilen zrezek in po tretji potrjuje, da Jodlstanci res poznajo "kaj povzpetniški klepto-roparski tranzicijski balko-rdečibaron, potrebuje". 

Da se razumemo, zelo podobno je Jodlstan igral tudi v tranzicijskih Rusiji, Boglariji, Romuniji, Madžarski, Slovaški, Hrvaški, Bosni, Srbiji, za spoznanje manj pa na Češkem, ker so čehi pač nekoliko bolj pametni od ostalih, hehe. Čeh je najbolj dosledno zaupal v prosti trg, čeprav Madžari tudi so, ma ne tak dosledno.

A se Slovenistan od naštetih ipak usodno razlikuje. Prvič smo tako majhni, da nam je vsaka doza strupa prevelika, drugič pa vse naštete države imajo do kseno igralcev na domačem trgu enak nekarteliziran ne-ksenofoben odnos, pa pri njih o brzdanju predatorstva enih skrbijo preprosto drugi predatorji. 

Rezultat? Totalno kartelizirana in monopolizirana Slovenija. Jodlstanci so igro doumeli in sprejeli in na njej kapitalizirali. Jasno!

Za zlo, ki se godi plebsu naše geografije nikoli niso bili krivi Jodlstnaci alpa kakršnikoli Ksenostanci per se, vedno je to bilo posledica ambicij, aspiracij in moralnohorizontalnosti NašihSvojih, ki so tak radi zahajali v banke na Dunaju polagati doma "priigrane" peneze, ker so domače odkar svet stoji nezanesljive, hehe, tak radi imeli kakšno dajbog rezidenco na Dunaju in silno hrepeneli po tistem famoznem dunajskem VIP tancu, s katerim so se seveda pohvalili na veliko, a bogami so oni tudi radi papcali tafelšpičeka pri Plachutti, česar pa niso nikoli preveč okol razglašali, ker to v njihovem svetu nikoli ni bilo ravno in. Gosposko sicer pripravljena, ma še vedno "zgolj hrana plebs", hehe. Ne morš to, jebenti!

Zadnje poglavje - Pepelpoglaviposipavanje

Upoštevati ipak moramo, da Dunaj tudi sicer je usodno privlačen, najbrž da vsaki naši mitelojropa dušici, a prepričan sem da ne le naši. Pač fpičkomaterino šarmantno mesto, pritrdim brez sramu tudi sam. Nekaj je v tem mestu, kar mi duha do vrha zalije z nekšnim občutkom sproščene urbane domačnosti in me povsem razoroži. Jaz bi tam kar ostal vsakič ko me tja zanese za par ur ali dni, vseeno.

Jebiga, tudi ta moment je bilo nujno omeniti, drugače slika ni realistično naslikana. S femme fatale gremo dedi v posteljo žalibog ne [zgolj] zato ker smo po naravnem dizajnu poligamni kurbirji. 

Link

Ni komentarjev: