sreda, 13. oktober 2010

955710 - vsaka podobnost med primitivnimi izpadi Jankovića ml. in komunističnimi zločini je zgolj nenaključna

[ollie]
Elikan, si pač provokator, sedaj si pa užaljen. Oboje skupaj ne gre. Razmisli sam.

Ko je nek posiljevalec pred parimi meseci stopil pred sodnika v US of A in mu je med poprej očitno dolgo vadenim nastopom, ter navkljub odvetnikovi inštrukciji, da naj večkrat pudari, da dejanje obažaluje, na koncu, spričo kratke nasilniške pameti, vseeno "malo ušlo", pa je izrekel enako sintagmo kot ti, rekoč neki tacega, češ, da prosi za dodatno benevolenco sodnika in porotnikov, "ker je žrtev posilstva, ne le vedno provokativno oblečena, očitno namerno, izzivalno zibala boke, ko je šla mimo njegove mize v firmi, v kateri sta oba delala, pač pa mu je celo z desno roko, med zibalnim mimohodom izzivalno kazala gesto, ki namiguje, da on ima majhnega", se je končalo tako, da je sodnik temeljem enoglasne odločitve porotnikov, odmeril maksimalno možno kazen ter obrazložil, da gre pri storilcu za klasičnega neciviliziranega nasilnega asocialnega seksualnega predatorja, za katere je značilno, da "izzivalnost in izzivanje", ter celo samo "atraktivnost" žrtve imajo za validno in legitimno opravičilo za svoje nasilno dejanje. Sodnik je med obrazlaganjem sodbe, nenavadno in neznačilno za običajno prakso, dodatno pojasnjevalno, a seveda zgolj retorično vprašal storilca, če se zaveda, da bi žrtev lahko naga špancirala mimo, pa to ne bi pomenilo, da se jo on sme dotakniti.

Podobno temu primitivcu, so razmišljali tudi vsi tisti, ki so leta 1945 izvajali pogrom nad par sto tisoč ljudmi, ki se nam danes pojavljajo izpod ruše v formi okostnjakov, skrbno povezanih z bodečo žico; podobno so razmišljali tisti, ki so pretepli Petka; podobno je razmišljal tisti dedo iz onih slovenskih roft, ki je župnika, ki je posilil deklico opravičeval rekoč: "župnik je dober človek, če se mu je kakšna ponujala, pa ne vem"; podobno je razmišljal Staljin, ko je pobil 13 milijonov ljudi, "ker so izzivali režim", točneje Njega, ko so govorili in mislili Njemu in Kompartiji nevšečno, enako so razmišljali Srbi, ko so morili in posiljevali v Srebrenici, "ker so Turki izzivali z odcepitvijo od Velike Srboslavije", in tako naprej.

Tak da, ko boš drugič bruhal takšne ogabne po forumu, te naj bo vsaj sram.

In še to: Brez dvoma vem, da boste ti in tebi podobni najbolj jokcali, ko bodo fašisti, reketarji, mafija, nasilniki, nejmit... potrkali na vaša vrata, oz. prišli po vas. Kajti v družbi, ki takšen modus operandi tolerira, zadeva rapidno napreduje v stanje, v katerem nihče več ni varen. To smo, v najbolj primitivni formi, že lahko observirali v Rusiji in še marsikje na planetu, v zakrinkani, zaenkrat dokaj brzdani, pa še danes in celo tudi tu pri nas. Zgodovina je pa polna še hujših primerov.

Quo vadis Slovenija danes, temeljem omenjenih incidentov, pač ni težko uganiti, al je?

A je kdo na forumu, ki med našimi zemonskimi ter inimi klani in srbskim zemonskim klanom vidi kakšno razliko, razen tega, da, mimo primera Petek, zemonski klepto-kartelni klan domnevno ni še nikogar fizično eliminiral ali napadel? Zemunski je na koncu dvignil puško tudi na premijerja. Še pomnimo? Kam v tej zgodbi sodi Baričevičeva, pa sam nimam dovolj podatkov, lahka ji naj bo črna zemljica in Bog ji naj bo milosten.

Link

Ni komentarjev: