sreda, 20. oktober 2010

962912 - pravna favela KĐS

[bc123a]
namesto da bi spravili v red zjeban sistem, bomo sprejemali novo, seriatsko regulativo, ali kako?

glup folk pa se vedno ne bo pogruntal, kaj delajo narobe (hint: nacionalni interes, nacionalne banke, nacionalni lastniki...)

podobno je s placilno (ne)disciplino. vsi jokajo, kako bi morala za to poskrbeti drzava, a drzava marsikje za to ne skrbi (tudi v sloveniji so postale izvrsbe hitrejse), problem je predvsem to, da en in isti narocnik komot najde vedno novega dobavitelja, ki ga lahko znova nategne.

ja pizda, kaj so pa mislili gradbeniki, ki so sli v posel "stozice"? A da bi kateri rekel, hej, tega pa se ne grem, saj lahko ob dolocilu pogodbe, ki me zavezuje k tajnosti, sploh nikoli ne dobim placano, to pa ne?

kako je hilda lahko vedno znova nategovala podizvajalce?

sorry, vedno nova in radikalnejsa zakonodaja tega ne bo resila.

potem pa pride en debil z idejo, da bi celo lastniki d.o.o.ja odgovarjali z osebnim premozenjem? Idioti. Zakaj lahko v ZDA celo odpres enoosebno firmo (ekvivalent s.p.) brez locenega racunovodstva BREZ osebne odgovornosti, pa ni problema s placili? Pri nas pa kao to ne deluje niti pri d.o.o.jih.

Bisi, veš kaj mene v vsej sferi politike in skupnega življenja v državni skupnosti najbolj podraži in me iritira še bolj kot smrdljivo dejstvo, da je slovenska t.i. sodnija zgolj en velik kup đabalebaroških, lenih, brezdelnih, impotentnih, inkapacitivnih, insuficientnih pizdekof.

Še bolj kot to me iritira, da ste v Sloveniji intelektualci, ki imate nerazložljivo, a strašno veliko in neustavljivo potrebo do bolečine strpno nemarno relativizirati ziljon zadev našega trajanja, tak da napišete recimo celo to: (tudi v Sloveniji so postale izvrsbe hitrejse).

Kajti, moj kurac so "postale hitrejše"! Še "postale" niso, kaj šele da bi bile "postale hitrejše".

Naša sodnija oz. celoten sistem "vsiljevanja zakonov" in "vsiljevanja sodnih odločitev", znotraj tega tudi "izvršb" je zavožen že na konceptualni ravni, da o povsem diskrecijsko po organih samovoljno uprizorjeni "modus operandi zavoženosti" sploh ne govorimo. 

Kakšna sodna oblast je to, katere sodnih izrekov eksekucijo nihče v tej državi ne garantira, ampak mora vsak slovenski tožnik potem ko sodni primer "dobi", dodatno tožiti da se bi zgodila izvršba sodnega izreka. In potem tudi v zvezi s tem znova in znova dodatno intervenirati.

Če ljubljanski gostilničar plača reket črnogorski skupini viđilantejev in pride kakšen greendrago skinhead s fendi demolirati lokal, bo tatek tega skineheada, tkaoj po intervenci Črnogorcev moral lastniku pritrogati dvojno vrednost škode, alpa bo njegovega sineka, ki od instantnega "ukrepa Črnogorcev" že ščije kri, "pojedel mrak".

Skratka, še črnogorska reketarska banda ima več poslovne kredibilitete in posleovne etike, hehe, kot naša država, pardon naša jebena nategunska đamahirija. Đamahiriji plačamo silne davke in paradavke, Črnogorcem pa samo "smol kontribjušn for pisful bizines & sikjuriti". That workz!

Evo recimo primer one pupike iz Vrhnike, ki ji je nategunski "največji in najboljši" diler Renaulta kratkomalo podtaknil avto, ki ga je sam razbil na lastnem dvorišču, potem prevarantsko zamazal in potem njej uvalil. Njegova motivacija: Par jurčkov dobička več. Prevod: požrešnost!

Deset let sodnega onegavljenja je samo po sebi totalni škandal, adijo pamet, totalna odsotnost pravne zaščite državljanov. 10 let?! Takšen primer se v USA, UK, Nemčiji, Švici reši v koliko že dni, v povprečju? 

Đastis dilejd ikualz đastis dinajd, ju nou z kvout, kanede?

Situacije je danes v tem aspektu samo še slabša in tredn je "Še nikoli ni bilo tako slabo, kot še bo". 

A boš mogoče tudi za to, z neznosno lahkostjo relativiziral, češ "stanje se počasi, a vednarle premika". Auuuuuuuu! Asimptotsko se bodo takšni primeri čez 100 let namesto v desetih letih na slovenski t.i. sodniji zaključevali v treh letih. Grejt sakses f pičko materino. 

Oni nemški maestro je pred pristopanjem EU našemu tovarišu Zalarju zabrusil "ne se mi tu repenčit spaka komunajzarska zblojena, vse kar je več kot 3 mesece je škandalozno, ti se mi pa tu pregovarjaš, al sem korektno prikazal slovenske podatke, ko sem rekel, da je povprečno trajanje primera absurdnih 27 al 28 mesecev. Jaz ti s prstom kažem na krater na Luni, ti pa komentiraš črno za noktom na prstu s katerim ti na toti krater kažem. Sikter!". jaz dodam še - Amen!

Ko je slovensko satanovo gnezdo brezdelnih brezmudnih faliranih nevretenčarjev, to je t.i. sodnija, končno za 10 jurjev eur plačan avto, tožnici v desetletni orgiji povzročila 8 tisoč sodnih stroškov, ki jih pa t.i. sodnija "prizna" zgolj 4 tisoč (V naši đamahiriji je dopustno imeti odvetniški kartel, ki zaračuna 8 tisoč, a sodno priznavanje celotnega stroška ni dopustno. Kako to jebemmumater?), presodila v korist tožnice, je to pomenilo zgolj, da se zadeva šele začenja.

Lopov mirno ni niti s kurcem trznil na sodno odločbo. Sodna veja oblasti in represivni aparat države pa pri nas nista ustrojena tako, da se sama odpravita uveljaviti svoje sodne izreke, ne, to si naj uveljavlja državljan sam, ma ne s flinto, ali plačanimi Črnogorci, bognedaj. 

Črnogorce, pardon krajiške "detektive" iz Domžal, sme pri nas najemati izključno državna in sodna mafija. Sam jebiga, najemajo nekšne fejk brusvilise. 

Pupika iz Vrhnike je morala ponoviti vajo in pred t.i. sodnijo priti z novo tožbo. Zahtevati je morala izvršbo. Buuuuuhahaha! češ, kaj pa vemo, mogoče po desetih letih pupa izvršbo ne bo niti zahtevala. Buuuhaha. Mogoče se ji je šlo zgolj za to da dobi dušno satisfakcijo, hehe. Hibrid teatra absurda in blodnjaka. Neki tacega kot v onem filmu, ko se glavnemu junaku nenehno ponavlja en in isti dan.

A tu se slovenski teater absurda / blodnjak, seveda še ne neha. Ko je tožnica že davno izmozgana, že davno povsem devastiranih živcev, že davno od stresa načetega zdravja, storila še ta zahtevani korak, pošlje naša vrla t.i. sodnija tja nekega kao-izvršitelja, nekšnega krajiškega kmetavzarja, ki je umno konstatiral "kejz klozed, ker tote firme, toženke takorekoč, ni več na tem naslovu". Ni treba reči, da se je tega onegavljenja nabralo že za eno dodatno leto.

Seveda one firme ni več bilo, saj je minilo debelo desetletje, kje si še videl, da barabe eno firmo trajbajo deset let. Ustanoviš, žepotrpaš in varaš par let, ugasneš pa ko se nabere za neto par meljonof ojrof, nekje na razpolovni dobi povprečnega trajanja primera na t.i. slovenski sodniji, torej po petih letih, hehe, začneš vse jovo na novo. 

Ko upniki primer seveda da dobijo na sodniji, jih čaka veselica. Podjetje, ki je priročno že v postopku redne likvidacije, namerno čakajoče na neki točki self-arbitrary-driven , upniki sami s svojimi pravnomočnimi sodbami poženejo v stečaj. Premoženje NULA, sredstva NULA. Sledi mali veselogovor na stečajni seansi in stisek roke lastnika podjetja lopova: "E, pa jarani, evo ruke, zmagali ste na sodišču, čestitam, blagor vam, ma ko razdelimo premoženje firme, dobite vi vsi, čakaj da izračunam, ...jap, natančno po NULA penezof. Hvala vam, ker ste mi pomagali elegantno postečajiti to firmo, a da me nišče ne obtoži namerne povzročitve fejk stečaja, ki se ga sicer teoretično kaznuje z do 5+5 let."

No, potem je bilo še nekaj mesecef onegavljenja, je naša tožnica končala z 2000 EUR v roki. Od prisojenih 14000. In stroških 8000. Torej v totalu skupaj z avtom z izgubo 16 tisoč EUR. In načetim zdravjem. In 10 let starejša, kar pomeni 10 let slabega seksa vmes, hehe. In poslej pridkana in pacificirana ko zobna miška. Državljanski zombi. Doos not exist, for she surrenderred her freedom and soul to Satan.

Ti in tebi podobni slovenski benevolentni intelektualci, lahko v korist satanovega gnezda, (ki mu vi benevolentni in "mentalno široki", kakršni ste, rečete celo "sodnija") relativizirate do nezavesti in nazaj, a tragično dejstvo je, da je naša tožnica od svojega srečanja s t.i. "slovensko sodnijo" imela samo to, da je v eter pognala 16 taužent EUR.

Njeno sporočilo naciji je bilo nekaj najbolj dramatičnega v javnem političnem diskurzu, kar sem kdaj videl na TiVu. Mirno je naciji sporočila: "Če boste kdaj pomislili, da zaradi tega ker so vas prevarali oz. oropali, za, ni važno kolikšen znesek, morate tožiti, prespite še eno noč in naslednji dan ipak ne tožite. Niakr! Od tega ne boste imeli nič drigega kot uničene živce in denarno izgubo. V Sloveniji nič drugega!"

Dramatično sporočilo, morš priznat. Kako in kdaj že davno, so esenco tega sporočila doumeli in v svoje prakse zakodirali slovenski lopovi, kdaj že so oni vedeli to kar državljanka ni uspela izvedeti drugače kot na lastni koži? Sirotica, naivna in nesrečna!

In ti naciji zdaj podtikaš nekaj, kar nacijo opehari še učenja na napakah drugih, pa praviš, ni res, to je izjema, pri nas se premika na bolje, kar zaupajte sodniji. Neodgovorno je to, dragi moj Bisi, neodgovorno in preveč, tudi pod alibijem. Milo rečeno!

Jaz sem kvečjemu potegnil nek drug, s cinizmom močno zavarovan zaključek. Pupika je sokriva, ker bi ipak morala vedeti v kako roparski, divjepredatorki deželi živi, morala bi vedeti, da pravna zaščita in varnost tu ne stanujeta, morala bi vedeti, da je ona sama dolžna detektirati kdo je lopov in od koga se avtov ne kupuje, ker naša država oz. njene inšpekcijske službe ne le niso sposobne, tudi ne poskušajo zagotoviti, da se vsaj poškodovano blago takih vrednosti kot je ta avto, označi in prodaja pod posebnimi pogoji (zakon seveda za to imamo, jasno da ga imamo stjupid), sama si je bila dolžna najeti eksperta in se z inštrumentom za odkrivanje prefarbanja karamboliranih avtomobilov odpravi v trgovino z novimi avtomobili...itd.itd...

Lekcija, ki sem se jo jaz iz tega naučil je, da to, da se Sloveniji ne reče brazilska favela še ne pomeni, da topogledno nismo obična divja brazilska favela. 

Da skrajšam - največja napaka te pupe je, da se ne zaveda, da živi v brezpravni faveli in da v faveli avto kupiš po sistemu "štos vidio tos kupio, jarane". Tako kot bi kupila na ljubljanskem avtosejmu alpa pri divjem popoldanskem šraufarju na Rakovi Jelši. 

Napaka te pupe je v bistvu ista kot standardna napaka, ki jo nenehno uprozarja cela, od socializma v um sjebana Slovenija, boleha od vere v mantro "Država bi mi morala...eee...neki....eee... zagotoviti". 

Pa je topogledno isti kurac, kot oni kupci stanovanj, ki so mislili, da so pravno varni, zgolj na temelju tega, da so neki podpisovali pri notarju kjer se jim je pripetil privid zakonitosti, alpa zato, ker so mislili, da valda je država poskrbela, da če oni deponirajo v banko 100 jurjev, bodo vseh 100 dobili, ko nekšna komunajzer mutivodna SIB banka gre k hudiču. Yeah right!

In ader wordz - ja, pupika bi te lekcije o zgolj garjavih drobnotiskovskih 20 jurjih državne garancije, o tem, da je vobče dolžna sama izbirati sebi varne poslovne partnerje, morala že davno obvladati, takorekoč enako kot oni samorastniki v brazilski faveli, najraje takoj ko prileti vun iz maternice in še preden nošena materničnim pospeškom dotakne roke babice, ma še vedno drži, da pravna varnost v Slovenistanu ne eksistuje, ker sodnije ni in "low enforcement" prav tako ne eksistuje. 

Link


Ni komentarjev: