petek, 15. oktober 2010

957520 - nagrado tistemu, ki najde slovensko desnico

[zajko]
No no, saj gre v pravi smeri. Sam, da ne bo desnica v luft skočila, kajti dodatna obdavčitev praznih in drugih, tretjih nepremičnin bo ravno Ljubljani naredila največjo uslugo, tam je pa zlodej Janković!

Desnica?

Pišek moj, v Sloveniji večino nepremičnin imajo v rokah oni, ki jih ti percipiraš za "levico".
Ko boš zapopadel to, nadaljuj takole:

1) Vzemi britanski politični prostor, k njemu priključi švicarskega pa potem še nemškega in avstrijskega.

2) na temelju tako nastalega politprostora, opazujoč izključno kriterij politične prakse (in ne parol in samopoimenovanj ter samouvrstitev!) določi orijentir kdo so politična sredina, kdo desnica in kdo levica.

3) na tej točki si natoči konjak in se vprašaj kako se je tebi velikemu strokovnjaku za polit-orijentacijo, hehe, zgodilo, da ne detektuješ, haha, da so konzervativci v Britaniji rojalisti oz. domnevna desnica, pri nas pa komunisti oz. domnevna levica. Dost logično sicer, status quo vedno hočejo konzervirati oni, ki so v sedlu, ne pa oni drugi ki zraven peš capljajo.

4) Vprašaj se kdo je fašist v Sloveniji in kdo v Avstriji in Nemčiji. Natoči si še en konjak in se vprašaj kako to da prej nisi opazil, da so fašisti v Nemčiji ultra-desne politične provinijence, pri nas pa komunajzarske oz. domnevne leve-na-sredini, v bistvu pa kvečjemu ekstremne ultra-leve.

5) Vprašaj se katera vrsta nalaganja denarja je bila najbolj priljubljena med tovariši komunističnimi moguli, raznoraznimi jožetibožički, ki so ob velikem poku t.i. tranzicije zameglili in zatemnili tudi po 10 nepremičnin in več? Če bo odgovor, da je večina vlagala v nepremičnine si natoči še en konjak, da lažje dižestiraš, ker domnevam, da boš ob teh spoznanjih že fasal resno motnjo dihanja, ki ima vse znake KOPB.

6) Čisto mimogrede, ko vse naše frakcije vmestiš pravilno med one GB, CH, D, A stranke, se vprašaj, kako to da nisi prej opazil, da Slovenija desnice sploh nima:

Domnevna desnica SDS se je med svojim edinim mandatom v politpraksi izkazala kot dosledno skupnoskledarska stranka, ki se ni niti dotaknila komunajzer boljševiške nasilno-uravnilovske skupnoskledarske ultra-etato beštije, ki živi v SLO zakonih.

Domnevna desnica NSi isto.

Govora komunista Turka, domnevno levičarja in nadškofa RKC, domnevnega desničarja, hehe, za nek nedavni praznik se niti za milimeter ne razlikujeta. Oba žlobudrala utopistični egalitarizem in klicala da naj država zagotovi prisilno uravnilovko, kot bi poslušal nekšen abotno beden reperski remiks Jezusa in Marxa. 

Sicer pa pri nas vsi politiki in javne osebnosti žlobudrajo o socializmu, egalitarizmu in podobnih karantanskih matrijarhatskih jajcih, kalimerofsko utopijo od večnega tlačanstva in nikoli prekinjenega fevdalizma večno zafrustrirane in zavrte nacije.
Celo BlentoVentipercento začenaj svoje govore na Rožniku z: "Zelo preprosto, (hehe, njemu je sve zelo preprosto), jaz cenim, aneane... samo meneđere, aneane... ki ...jaz sem vedno v Mercatorju, aneane...jaz imam veselje do socialnega kapitala". 

Ultratajkun in kapitalist, ki v srčku nosi izključno "veselje do socialnega kapitala". Ts.ts.ts. Pa mi tu v Sloveniji smo bre svetsko čudo, ko oni babilonski stolp, majke mu ga spalim. Vsi enaki vsi poklicni levičarji!

Kdo je tu desnica, jebenti? 

Jankovići, ki imajo za dva bataljona in sedem divizij domnevnih redneckovskih desničarjev nepremičnin, hehe? A oni so desničarji, al kak? A oni da bodo veseli višje obdavčitve 2+te nepremičnine, al kak?

P: Po tvoje sodim jaz brez dvoma med desničarje. Kakorkoliže, evo jaz ti sam razodenem, da definitivno sodim med ne-leve, ker bi raje seksal z žvepleno kislino, kot bil slovenski levičar, ma na tvojo žalost, jaz rezolutno sem za davčno vzpodbujanje dajanja vseh nepremičnin v funkcijo, vred z investicijsko nakupljenimi nepremičninami. 

Skratka, človek naj v nepremičnini bodisi živi, bodisi opravlja gospodarsko dejavnost oz. jo oddaja v najem. Če ne, naj bo davčno penaliziran, če si privošči prazno nepremičnino, ali pa 5000 kvadratov vrta sredi Rožne doline, fajn naj se fino ima in za nadstandardno veliko parcelo pač plača primerno visok davek. Jebiga, kdor ima peneze naj uživa. 

Vsakomur je enostavno sprejeti, da tisto nepremičnino, v kateri živimo, do nekega primerno visokega standarda ne smemo obdavčevati, zato je ključno kako je določen ta "primerno visok standard". Ki upam, da ne bo tak kot pri dohodnini, kjer je prag obdavčitve tako sramotno nizek, da so obdavčeni že klošarji. Skandinavija 18 tisoč mi 2,8. In naši komunisteki, ki so to smislili pojejo odo radosti Skandinaviji. hehe. Sikter, bre!

To z levičarstvom in desničarstvom nima blage veze.

Obstajata pa pri nas najmanj dva dodatna problema, ki ju v Nemčiji, Avstriji, Britnaiji ni. 

Prvi je, da smo mi nacija nebulozno previsoko/preobilno obdavčenih ljudi. Točno določenega tipa ljudi. Onih, ki za življenje služijo z delom. Kar uvajanje kakršnihkoli novih davkov naredi za nekredibilno dejanje in še en prispevek k slovenski davčni blaznosti. Naša preobdavčitev od nekajkrat do nekajstokrat presega davčni iztržek iz nepremičnin. Skratka, ja uvedimo nepremičninski davek, predtem, ali takoj za tem pa za 500 milijonov znižajmo davek na prihodke iz dela. Kako? Z uvedbo primerno nizkega flat davka na delo in dvigom praga na vsaj 12 če ne 15 ali 18 tužent. 

Pustimo tem 99% Slovencem teh dodatnih 500 milijonov, da v gospodarske žile nacije poženejo novo kri in v duha nacije novo upanje in energijo.

Še en problem je, ki ga drugje ni. Mi smo najprej nagrmadili 6 milijonov nepremičnin, potem smo pa šli določati pogoje obdavčitve in uvesti davek. 

Za vse nepremičnine, ki si jih bodo ljudje gradili, ali nakupovali, od dneva uveljavitve zakona, kateri bi bilo fino, da se ne menja vsak ponedeljek, bodo ljudje vedeli, da jih čaka X EUR letnega davka. 

In to zagotovo bo brzdalo neracionalno zastavljene apetite in nikdar več si, recimo en prodajalec iz trgovine Slovenijalesa, ki ima komaj za burek, ne bo na elitni lokaciji v Ljubljani zgradil bajturino 700 kvadratov neto površine. Ker nima za davek, čeprav si bi z žrtvovanjem 20 let življenja bajturino lahko celo sam zgradil,..eee, morda, sort of, ker so ti časi davno mimo. hehe. Etooooooo!

Reči hočem, da bi v tej deželi bilo fino enkrat kakšen zakon narediti tako, da se ga da zabetonirati vsaj za 100 let, jebenti. Ne pa vsakih 20 let vse jovo na novo.

Link

Ni komentarjev: