sobota, 2. november 2013

2259249 - purinoli s primeri uspešnih neoliberalnih in obenem socialnih držav

[mataj]
> [janezpizdek]
> Kako krasna država smo mi.

Uspelo nam je skombinirati skupaj vse najslabše od neoliberalne in socialne države.

Že kar nekaj časa iščem kako tehnično oprijemljivo definicijo "neo" komunizma in liberalizma. Kar sem našel, je kravji drek. Imamo komunizem, dispergiran širom in počez EU, liberalizma pa s svečo ne najdeš, če izzvzamem Švico. Imamo pa tudi kar nekaj liberalnih držav, žal pa ne v EU.

HongKong, Singapur, J.Koreja, Taiwan in še katera spadajo v to kategorijo. Idealnne seveda ni, ampak če bi ostali samo malo in narahlo preštudirali vzroke, zakaj so se naštete države iz globoke revščine prebile v vrh svetovnih bogatih držav, kjer sociala pomeni, da imajo ljudje z dna več, kot pa južni Evropejci iz zgornje sredine, bi glede na zgodovinske danosti lahko ciljali na neslutene vrhove.

Komunalci imajo pač bolne ideje, da je nagrada za delo, razmišljanje, rezultate.... samo funkcija obsega njihovih želodcev. Meni taka miselnost obrača želodec. Enakost v revščini je ultimativni Cilj vseh socialistov, nacistov, komunistov in ostalih istov.

Pokaži mi uspešno soc državo, kjer so "revni" bogatejši od srednjega sloja v Španiji, Sloveniji..... pa bom razmislil o svojih trduitvah.

Link

Ni komentarjev: