nedelja, 17. november 2013

2270951 - SSKJ definicija pi*kic

[tasilo]
> [tk229279]> Oh, ko bi Slovenci le bili pičke! In to dobre! Pička=organ. Pizda=karakter. Slovenci so torej pizde.

Ah, pizda je tudi organ. - Pri takšni debati (in ravni) potem kar recimo, da so Slovenci kurbe, pa bo zadoščeno vsem semantičnim kriterijem pa je.

* Menim, da tako kategorične(!) značajske oznake vedno velja jemati s pridržkom; neglede, ali jih nekdo (kot narod) izraža o drugih ali o sebi.

Tasilo, maestro, poleg tega, da je pohvalno tvoje opozarjanje na semantiko, je pohvalno tudi to kar opozarjaš tam v ozvezdičenem stavku.

P: Slovencem tudi jaz ne bi kolektivno in počez pripisoval, da smo pičke / pizde.

To nea bi bilo fer do onih, ki to absolutno niso in takšnih je ipak velika večina: Daleč, daleč prevladujoča!

Da o angleskih bitjih nedolžnih otrok in naših večinsko takisto angelskih pupik, niti nea govorimo. Kako bi človek lahko tem angelom tak počez kolektivno in neselektivno opalil etiketo pička/pizda, kot bi vsi bili Tone Rop, Meta Župevc, tovariš Tonin Murglorski, alpa Jože Pirjevec, jebenti? Absolutno nesprejemljivo!

Bi pa jaz slovenskemu kolektivitetu (Kvečjemu! Če sploh!) upal pripisati sramotno nerazumno strahopetno večinsko kolektivno pohlevniziranost, čemur Eskimi potem med stereotipnim pripisovanjem enobesednih karakternih lastnosti, običajno na kratko rečejo pičkice. Semantika? Po mojem to več ni semantika. Kaj praviš?

Vadimo, bratje in sestre. Tvorimo stavke:

Primer A: Sramotno pookvarjene pičke/pizde so Slovenci, ki podmuklo in oportunistično, računajoč na delež naropanega plena volijo komunistične tolpe.

Prmer B: Sramotno pohlevne pičkice so Slovenci, ki komunistično oblast ne vržejo, temeljito, enkrat za vselej, v violentnih protestih magari, ne dopuščjajoč jim več preoblačenj in sprenevedanja o sestopih in samopoimenovanj s psihodeličnimi imeni, in pri tem gredo, akoravno jih tolpa v to prisili, do konca in naprej.

Primer rabe v narodno-osvobodilnih pesmih:

Narodno-osvobodilna klanoljubna junaška epska pesem Viol, z libretom sposojenim iz zakladnice južnih eskimskih plemen, prepevana ponavadi, ko v Mariboru gostuje Olimpija:

"Malo vas, malo vas je piiiiič-kiiii-ceeee! Malo vas, malo vas je piiiiič-kiiii-ceeee! Malo vas, malo vas je piiiiič-kiiii-ceeee! Malo vas, malo vas je piiiiič-kiiii-ceeee! Malo vas, malo vas je piiiiič-kiiii-ceeee!"

in refren:

"Malo vas, malo vas je piiiiič-kiiii-ceeee! Malo vas, malo vas je piiiiič-kiiii-ceeee!"

Link

Ni komentarjev: