petek, 15. november 2013

2269725 - facti bruti glede javnega sektorja

[kirman69]
Javni sektor je sedaj vsekakor treba racionalizirati, to je dejstvo. Vendar ne tako ostro in na pamet, kot vas tu na forumu navija večina.

In zakaj javni sektor v prvem desetletju mlade države nikoli ni bil tako v napoto?

Zato, ker še ni prišlo do masovnega razbitje Sovenske industrije, uničenja gradbeništva, razpada lesarske industrije... in s tem upada prilivov v državne blagajne. Zato, ker se še ni tako nekaznovano kradlo na veliko, kar je zate sicer pljunek v morje (banksterji, tajkuni...).

Leta 1991 je v JS bilo zaposlenih 112 tisoč ljudi, leta 2013 pa 160000. Skoraj 50000 več!

Leta 1991 je ocena števila preveč zaposlenih, nepotrebno in neracionalno zaposlenih v JS bila, guess how much.? Jap - 50000, govorilo se je, da smo te birokracije ogromno podedovali iz "brutalno zbirokratiziranega socjalizma", hehe. Leta 2013 pa se govori in jaz mislim, da cifra 100 jurjev, že temeljem z Lune vidnega prirasta v višini 50 jurjev, tudi očitno ima osnovo. Definitivno pa ni brezvezna cifra, ki jo je izrekel Pahor - 80000 viška.

Leta 1991 je vse funkcioniralo najmanj enako, kot leta 2013, čeprav je tehnološka podpora bila naravnost kamenodobna v primerjavi z letom 2013. Šolstvo? leta 1991 ni bilo nikakršneag sranja z vpisi! Zdravstvo? Leta 1991 ni bilo nikakršnega sranja s čakalnimi vrstami, vsaj ne takega ko danes!

Predstavnik politične sile, ki JS doživlja, kot sebe, svojo bit, svoj klan in svojo plačano volivno bazo, ki se jo ima nežno maziliti, vsa ta baza je pa prav tako, v zameno za nežnost in ljubezen pripadnikov njihovega komutalibanskega klana, po svojem obnašanju in odzivanju na vlade in "politične grupacije, ki so formalno bile na oblastni poziciji" vse od leta 1991 dalje, pokazala, da samo sebe doživlja kot trdno monolitno jedro, skoraj militantno monolitno jedro podpornikov komutalibanske politične grupacije,...

...kakorkoliže, naj jih imenuje, kdor jih kako hoče, predstavnik vsega tega JS-komutalibanskega mambo-đambo bracva, tovariš Borut Pahor, človek, ki je iz pizde naravnost stopil an državni jožek, pritisnjen z zahtevami EU v vlogi premijera, ki jim ni kos, izreče pred svojim semaforjem to in tistega dne tovarišu Murglbabi pokvari prebavo : "Vsaj polovica zaposlenih v Javnem sektorju je odvečna, saj bi lahko shajali s polovico manj ljudi, da o sami DU niti ne govorim.

Pahor gor ali dol, eno je sigurno, najmanj 50000 jih je odveč saj smo dokazano leta 1991 funkcionirali brez njih. Facti Fakin Bruti!

Anything else, tovariš Kirman Pohotni Devetinšestdesetni?

PS

Pa poglejmo malo še tisto tapravo, akr ans tu zanima, jebeš število ljudi, proračunski penezi nas žuljijo, kanede.

Masa neto plač v javnem sektorju leta 1991 je bila 67 milijonov EUR na letni ravni. (povprečna neto plača v nejavnem sektorju je bila borih 43 EUR neto, v JS pa 50 EUR)
Leta 2013 je masa Bruto plač v avgustu bila 3,281 milijarde EUR. (povprečna izplačana bruto plača v JS je bila 1709 EUR)
Masa neto plač v letu 2013, avgust za javni sektor= 1123 * 12* 160000 = 2,16 Milijarde. Neto!

Če se zmenimo, da jih je odveč tretjina, pomeni to na ravni izplačanih plač 1,1 milijarde.
Če jih je pa res kar 2/3 viška dobimo znesek 2,2 miliajrde šenkanih sinekurnih nezasluženih rentic.

Veš koliko je pa znesek nedopustno odvzetih, preveč zaračunanih davkov in neokapičenih prispevkov: cca 500 milijonov preveč zaračunanih davkov in približno toliko tudi prispevkov oz brutalnih reketov, za aktere že po načrtu ne bodo dobili nič v zameno. Skupaj cca 1 miljarda nečastno odvzeta producentom, da se bi jo dalo za JS, ki ga je med 1,1 in 2,2 miljardi odveč.

Zaposleni v JS in rdeča komutalibanska politična tolpa pa rjovejo, da je nujno reketirati in haračiti po žepih producentov v všini tiste milijarde, češ, da se mora, jebiga. In tudi davek na bivak v katerem se živi se zdaj kobaajgi mora vsiliti, da bi ja JS ohranil naprej svoje rentice oz sinekurice. In po številu in po zneskih!

Če komu ni jasno kaj hočem povedati. Evo izrecno: Če bi odpustili samo 50 tisočakov, definitivno in brez vsakega dvoma odvečnih, bi lahko imeli normalne nediskriminatorne davke in okapičene prispevke in še davka na bivake največje sirotinje, ne bi potrebovali. Jasno?! Seveda je jasno! Če pa ne bi preplačevali lekadolov in krkadolov in aspirinov z desetkratnikom, hehe, bigve kam bi prišli z matematiko!

Ob bok tej statistiki povzeti po statističnem uradu RS, naj izpostavim podatek, da je v tej državi povprečna izplačana plača avgusta 2013 v JS 1,7 tisoč v zasebnem sektorju pa 1,3 tisoč. Logično bi bilo pa ravno obratno! V USA se za višjo plačo delat odpraviš v zasebni sektor, za ziheraško, a bistveno nižjo plačo pa v JS. Amen!

No further questions Your Honour. I have no further use of this witness.The defendant, Mr. Kirman may step down.

Link

Ni komentarjev: