četrtek, 7. november 2013

2262851 - kako razumeti intervju z direktorjem Celtre

[pomurski]
Nisi na tekočem, poglej si intervju.

Pa kaj tebi ni jasno človek?
Evo:

1. Prej so v USA imeli samo prodajo, produtkni del firme pa v Sloveniji.

Prevod: V Sloveniji se pametno deco za razvoj software dobi da delajo za pest arašidov, ker tovariš Salmonelić poskrbi za mizo socjalni partnjorof, da so plače po kolketivcu zasidrane na človeka nevredni garjavo nizki ravni. Zajeb je le, da Salmonelić skupaj s preostalo kumunajzerfšistično roparsko tolpo, skrbi z davki, da jim od tega bednega bruto ostane še bolj bedni neto. Salmonelići jih usput malo časti s psovko "bogati prešići med delouci, ki jih ni škoda in greh zlorabljati in zajedati, saj so socjalno neobčutljivi na zlorabo". Alpa: "Bogati" razvijalci Seltre v Sloveniji naj nosijo breme krize, ki smo jo s krajo v bankah in na AC križih povzročile komunistične lopovske svinje."

2. Sedaj smo doumeli, oz je to na nek način pričakovanje/zahteva kupcev, da imamo tudi produktni del tu na našem največjem trgu, zato ga selimo....eee...mislem, mi se iz LJubljane ne umikamo, bomo celo še zaposlovali v LJ, saj rasemo 300% letno.

Prevod: Produktni del firme selimo v glavnini v USA, čeprav je delovna sila v SLO v segmentu visokega profila superrazvijalcev nesramno poceni in bi mi raje imeli nižje stroške, zato bomo še naprej zaposlovali poceni delovno silo tudi v SLO. Davke in prispevke sicer imate pošastne, zato naš inženir v SLO ne dobi zgolj 3 krat do 8 krat nižji bruto, ampak je njegov neto 6 krat do 15 krat nižji, ne moremo mu pa niti dati določenih benefitov, ki so v USA davčno ugodni, pa se tudi temu v SLO izogibamo, zato naši zaposleni v SLO ne dobijo številnih ključnih benefitov.
No, ja, ker je poanta tvoje oddaje agitprop o "super idejah Slovencev in hvala slovenskega gocpodarcva, ti ne morem zdaj zjebati šov, zato ti bom modro pozabil omeniti, da bomo veliko več zaposlovali v Beogradu in "regiji" in da v SLO pač bolj iz sentimentalnih razlogov tek toliko en mau oz ne bomo odpustili obstoječih. Pa še to ti bom zamolčal, da že vem, da se bo zdaj večina ključnih ustvarjalcev na produtku izselila v USA.

3. Ne vem, če se bova z ženo kdaj glih vrnili v Ljubljano, v Evropo pa zagotovo.

Prevod: Ne bomo se vrnili v Slovenijo! ....hahahahah... urghurgh... za crknit smešno to vaše vprašanje, eee, oprostite mi ta izpad.

4. V Sloveniji pač posla ne delamo imamo samo "produktni del", ki ga zdaj, kot rečeno, zaradi kupcev selimo v USA, no ja ne umikamo se... blah... blahhh.

Prevod: Slovenija je bolj sjebano okolje saj tam biznisa ni in za naše super-sofisticirane izdelke, ki so izdelki modernega mobilnega oglaševanja in tržnih tehnik, tam v tem pred-modernem in investitorsko-poslovno ksenofobnem gospodarstvu odjemalcev ni, torej nam je ta trg zaenkrat precej nezanimiv in nerelevanten, morda kdj v bodočnosti, ko vaše največje bradne prevzamejo globalni brandi in ko Slovenija morebiti zleze na višjo raven modernega poslovanja, bo pa seveda tudi takrat ta trg za firmo relativno insignifikanten zaradi majhnosti, se ga pa iz sentimentalnih razlogov veselimo ko bo. Ker pa bomo nekoč itak prodani nekemu velikemu brandu, bo ves sentiment izginil in je vprašanje ali bodo sploh želeli biti prosotni v SLO. kar ni nič strašnega in nenavadnega. Etoooo!

Sploh se pa v sedanji situciji pri velikih SLO podjetjih ne mislimo jebati z maziljenimi posvečenimi domačimi dvornimi dobavitelji, ki prčkajo neki svoj software in so do poslov prišli podmizno in mi se s takšnimi praksami pač ne bomo šli jebat, kar sami se pohajte v svojem malem susak-stajl izolacionističnem gnoju.

Tip je zaradi babnce, ki je vse skupaj pozicionirala, kot nekakšno pravljico o slovenski pameti (Kar mu med intervjujem tudi sugestivno agresivno uvaljuje, tip pa vljudno dovrne.... "ja, ja seveda, Seltra je vsa v bistvu človeški talent, to je vse kar mi imamo, a ne, talent tu v Sloveniji in v "regiji", a ne, pač, a ne, pač, bla, bla, bla...:"

Prevod: Talent, ki je bil odločilni za nastanek in uspeh Seltre in nabor veščin, ki je bil ključni in možgani ter sentimenti, ki so vse skupaj začeli in ustvarili, so moji in ženini in so se oblikovali, ter vzcveteli v ZDA, ker pa so slovenski producenti fejst dedi in pupike, pametna deca, ki se jih dobi za arašide, smo mi z veseljem in iskreno oz z iskeno simpatijo produkt ustvarjali v Sloveniji, vendar tehnično gledamo, niti ni baš korektno srati, da je vse skupaj, mislim na cel podjem, posledica "slovenske pameti", saj je ta pamet, kot rečeno v ključnih točkah tega podjema vsa ameriška. Recimo, ameriški so tudi umi, ki so projekt s financam podprli, produkt prepoznali iz posvojili, brez česar ne bi bilo ničesar, itd...

In ader wordz, ja, delovna siila, ki je kodirala in oblikovala produkt je slovenska, ...eee... delno... eeee... čedalje bolj delno, kar ni nič dramatično tragičnega niti apriorno napačnega, saj gre za resnično mednarodno globalno podjetje, ki mu je globalnost nuja in potreba in cilj.

Samo srati ni treba na način realsoc nazisoc izolacionističnih hudokurčenj, ki spadajo v leto 1945 in k paroli "Tuđe nećemo svoje ne damo" in "Mi smo sami sebi dovolJ", in "Amerika i Engkeska biće zemlja proleterska", hehe, in "Mi smo bre najbolji na svetu" in "Naša je armija je treća najveća u Evropi" in to. Šuti in delaj vrhunsko in to bo to!

Po domače povedano, ta baba in njena oddaja so realsocilističn govedarsko-redneckovska provincialna driska nastala na ideji tovariša Turkašenka o "kvoti dobrih novic v medijih", hehe, ki jo je ta dečko is Seltre odtoleriral iz sentimentalnih, vljudnostnih, selfpromotivnih in diplomatskih razlogov, najraje pa te babnce žnjeno osladno oddajo ne bi imel pod nogami, hehe.

Zaključni stejtment: Slovencev bodo oni zaposlovali najverjetneje vedno več. Sam Slovenci bodo z veseljem to počeli iz razvojnih centrov v tujini. Kjer bo njihov neto bistven višji, bodo bližje kupcem in seveda ...eeee.... kako, da kažem... eee... manj obdavčeni in ne bodo satanizirani z nazivi "bogata golazen naj plača več davkov in neokapičene prispevke!". in "plačevali boste, pokojnin pa najbrž ne boste videli in doživeli!". Krasno! Kja pa, če potem ne bi več niti plačevali, bi šlo?! hehe. Kmalu pride razvojni oddelek v Dubaju in podobnih lepih lokacijah, ki bodo slovenski pametni software deci zelo všeč.

Ma, povem ti, mi smo bre "zgodba o uspehu", kurantna pametna deca nam bodo vsa uspela, ker se bodo izselila in tam ustvarila družine in nikoli več nazaj prišla. Kaj češ lepšega?! En sam grejt sakses!

Link

Ni komentarjev: