četrtek, 28. november 2013

2279860 - kakšno stranko voliti

[INAZ]
Vsi vi nasprotniki vlade med letoma 2004 in 2008 premislite o tem, kdo je uvedel tople malice za dijake, kdo je drugemu otroku omogočil zastojn vrtec, kdo je znižal davek na plače, kdo je odpravil butaste nalepke za avtomobile in tako dalje.

Osebno me sploh ne zanima, kdo je levi in kdo desni, kdo je komunajzer in kdo ni.
Zanima me le, kdo mi več denarja pobere iz žepa in to je nesporno in vedno znova levica. To je tudi edini razlog, da volim desnico.
Ko bodo ljudje v Slovenistanu dobro premislili o tem in se nehali preobjedati s partizansko-domobranskimi golaži in sodno preiskovalnimi manipulacijami, bodo volili tiste, ki jim iz žepa poberejo manj denarja.
Za vse volivce bi moral to biti edini kriterij.

Za začetek bi takšna higijena bila čisto v redu dosežek. Za Slovenijo že kar vrhunski dosežek.

Če bi smeli predpostaviti tudi odpravo davčne diskriminacije in reketov, bi to bilo približno zadostna platforma, da se lotimo urejanja sodnije, pokojninskega sistema in eliminacije lastništva države iz komercialno naravnanih gospodarskih subjektov.

Če pride stranka X v tekmo pa programsko obljubi, pa potem pride na oblast, pa dejansko v svoji politpraksi odpravi davčno hajdučijo, davčno diskriminacijo, prispevkovne rekete, pokojninsko rentarjenje nekontributorjev, uredi sodnijo, da sodi po zakonih in pravočasno, ter eliminira državno lastništvo komercialne narave, tako, da premoženje države prenese v privat last državljanov, hkrati (paralelno) izpelje IPO s povabilom tujih, strateških, institucionalnih in kar je še takih, pa tudi špekulativnih investitorjev, ter pri tem doseše maksimizacijo vrednosti podjetja oz doseže čimbolj bogato dokapitalizacijo, jaz takšno stranko volim brez težav, pa četudi se deklarira ne za loberalno stranko zmernega centra, ki je meni idealna, temveč recimo za desno stranko.

Ne, ni me strah, da se mi lahko zgodi, da bi kakšna leva stranka izvedla to, kar sem opisal, saj stranka, ki se daklarira za levo, oz je po svoji praksi leva ali "leva", pač takih sprememb nikoli ne bi naredila, saj je bistvo levičarstva in še bolj "levičarstva", prav ta program lopovluka, na temelju hajdučije, reketa , diskriminacije, ekspropriacije in nasilne uravnilovke vseh v enaki bedi.

Btw, ena najočitnejših in z Lune s prostimi okami razvidnih resnic o Sloveniji je, da tistih cca milijardo EUR, ki jih sprijena država brutalno presežno odvzame producentom, zaseg čez mejo normalne obdavčitve in čez mejo neimplementirane socialne kapice, ravno ta milijarda je tisti motor blaginje in razcveta podjetništva, ki je v Sloveniji prisilno ves čas ugasnjen in zato čisto zarostan in brez olja in goriva. Če bi ljudje v recentnih 23 let imeli na voljo teh 23 milijard, ki so jim bile grobo neupravičeno zasežene, bi s tem naredili toliko koristnega zase in za gospodarstvo in družbo, da se to ne da na hitro opisati.

Link

Ni komentarjev: