četrtek, 7. november 2013

2263120 - glede domačeprehranskega naci-interesa

Od zagovedanega lopovskega komunistofašista je hujši samo še zagovedan NAZI-ksenofoben-aroganten-komunističnifašist, katerega fičerji s katerimi se hvali so brez listnice, hehe.

PS

Pršut v Mercatorju, ki v večini svojih trgovin, razen v redkih štacunah znotrja becirkof, kjer mu sosednja konkurenca malce skače v frit, se običajno prodaja v treh balgovnih brandih - vsi seveda izključno Domaći™. Kras, Lokev in oba še pod brandom Mercator. Auuu, kakšno bogacvo ponudbe... eee... eeee... kako, dkažem.. eee... NOOOOT!

Cena pa dvojna cena pršuta San Daniele, ki ga v recimo Maxiju ponudijo zraven zveličavnih domaćih™, narejenih iz madžarskih in španskih prešičef. Ker se pri nas gojiti prešiče bojda nea splača. Wtf?

Za San Daniele so slišali celo Arabci, ki ga ne jejo, za naše pa nihče živ izven meja naše deželice. A cena mu dvojna.
Kakovost? Gimmeabreak, dude!

Kakovot je takšna, da zdaj že odkrito prodajajo nekakšen svinjski, presoljeni, pogosto tudi zelo žilast karpaćo. Karpaćo pa zato, da je težji in da na prevaro zaslužijo več. Požrešnost pa tipično nazisockomunistična.

Nekoč sem v taljanskem Rapalu v parih dneh izvedel veliko novega o znanosti pršutarjenja in pršutov. In so se mi oči odprle. Od takrat sem silno inkomodiran, ko mi kakšno govedo, ki izgleda in gaga kot oni nazisocialistek Židan prične sluziti o domaćem™ in domaći kakovsti in da smo nič manj kot baš tanarbuli na svetu.

Ja, seveda, najde se še vedno tu pa tam med našimi vrlimi Primorci in Krašovci, bog jih naj večno ohrani pri zdravju in volji, de™, kakšna proizvajalska umetniška perfekcionistična in z znanjem dobro podkovana dušica, ki prašiče fujtra sama od domače avtohtone prasice in potem tudi pršut naredi tak, kot se zagre, bodisi onega pergamentno suhega bodisi onega drugega a la San Daniele, ki ga krasi nepergamentna suhost, oba pa krasi oljna kapljica plemenite maščobe, ki se pocedi vun med rezanjem in posebno stanje plemenito zorjenih in spremenjenih proteinov, nisem baš neki kemik, da bi vedel kaj se vse tam zgodi, vem pa, da je okusno ku kurba, de™, ma...

...ma, to je redko in težko dostopno navadnim smrtnikom v večjih količinah.

Veliko bolj pogosto in v prevladujoči meri smo vsi žrtve merctorjevsko-kartelnega oligopolnega primitivizma domačlih požrešnežev, ki hitijo na trg spraviti izdelek katastorfalne kakovosti in nedozorelosti.

Na kratko: Sikter, pizdeki! Imejte kakovst, pa bom sam šel prevoziti od MB do Sežane, da kupim in plačam dvojno in trojno. Tako, pri najdražjem sosedu se pa jaz z vami ne grem vaš nazi-soc primitivizem! IN meerktosko-sprovsko-tuševske pike mamuvamjebemvaminpikamprimitivnosluzastim! Ntegeneš me s 30% vode v pršutu, pardon karpaću, potem mi pa rineš merkator piko! Mrš! Sikter! Niet!

Link

Ni komentarjev: