nedelja, 10. november 2013

2264801 - logistična "izvedljivost" obsodbe gospodarskega kriminala

Videti je, da je glavni zajeb, ki bi naj zanimal šišro javnost to, da so se na Financah odločili oprijeti bizarnega navidezno papeškega, v resnici pa infantilnega izgovora, da je Kovač Mencingerja pošiljal na sodišče zaradi izjav.

Moje razumevanje je, da je Kovač Mencingerja pošiljal na sodišče zaradi dejanj, ki so bila škodljiva državljanom te države in tej skupnosti. Pa še to zgolj umetniško-retorično.

Takšnih škodljivcev je v Sloveniji sicer na desetine tisočev in je zaprtje vseh teh veleškodljivcev od katerih večina svoje nečastne rabote izvaja zavestno, načrtno, oportunistično in spričo hlastanja po lastnih nezasluženih rentah in koristih, zato je Kovačevo pošiljanje Mencingerja v zapor dejansko v praksi neizvedljiva zadeva, razen, če bi začeli ravno pri Mencingerju izmed vseh nekaj deset tisoč modelov, ki delujejo kot spontana, neorganizirana, včasih pol-organizirana in tudi nekateri kot organizirana tolpa s klandestino lopovsko agendo. Med slednje štejem predvsem člane komunistofašistilnih strank in brativščin a la F21.

A četudi bi začeli pri Mencingerju bi v slovenskih pržunih kmalu nastal nepopisen dren in kaos, pa bi jih de facto morali vse amnestirati, saj države tako velikega števila zlodejev ne bi mogla niti hraniti in obleči, kaj šele za dalj časa v pržunih namestiti.

In ader wrodz, ni mi jasno, čemu tolikšna svetohlinskost in hlinjenje da so na Financa večji katoliki od papeža, če pa je Kovačev poziv bolj retorične narave, ker ga, žal ne moremo realno uresničiti.

Argumentov, da bi Murglbaba vred z njegovih cca 30 tisoč mencigerianskih in druge vrste razbojnikov moral bili fpržunjen za najmanj 300 tisoč let skupne zaporske kazni, je kot listja in trave, a dvomi, da obstaja volja v vrstah rdečih organof (beri policije, tožilstva in sodnije), da te argumente tudi dejansko v formi otipljivih materialnih dokazil zbereje in na sodišču uporabijo za čiščenje avgijevega hleva.

Priznajmo si, še Hrvati, ki so Sanaderja de facto ufatili z ručičkami v medu, imajo dandanes kristusovske muke vse to pretočiti v validno na sodišču prezentrane dokaze. Naši so si pa svoja dejanja najprej dali vzakoniti, potem so si medsebojno razdelili še nekakšne javne role uglednih državljanov in neformalne statuse družbene smetane, ki daja javne izjave o bankrotu USA in brezvrednosti certifikatov. Kako naj potem to v praksi pretočimo v validen in legalen proces. Znanstvena fantastika!

Sprenevedanje o sovražnem govoru je surogat za člen 133 press.

Link

Ni komentarjev: