ponedeljek, 25. november 2013

2277152 - Švicarji so na referendumu zamudili enkratno priložnost, da uvedejo demokratični socializem

[shevchenko]
za svico se mi itak yebe, ti hitlerjevi ritolizniki si itak zasluzijo, da jih zgodovina pozabi in z neomejevanjem plac so na prekleto dobri poti

Užaljenega komunajzla odziv. Auuuu!
Le kaj ste si vi kumunajzli domišljali? Da vam bo Švica zrihtala alibi za orgijanje in "demokratćkI" "socjalizem"?
In ne dvomim, da ste in dogajanje v Švici narobe razumeli in da bi v Sloveniji sledila orgija na temelju misinterpretacije in distorzije švicarske zamisli. Tako, kot ste že storili pri davkih, prispevkih, pokojninah, nejmit...

PS
Btw, četudi bi bilo izglasovano, to ne bi bilo niti 1 promil podobno mokrim sanjam slo kumuanjzlov.

Tisti, ki so to predlagali v Švici so sicer levičarji, ma se od naših "levičarjev" razlikujejo toliko, kolikor se genetsko razlikujeta dve vrsti sesalcev, recimo delfini in hijene. Švicarski delfiini elegantno plavajo, slovenske hijene pa gonjene z boljševiško kemijo ne znajo drugo kot sluziti svoje ogabne smrdljive sline ob pogledu na premoženje drugih ljudi.

Švicarska zamisel je znotraj obstoječega reda Švice, bila pravzaprav takšna:

Plače odvisno zaposlenih se v vsakem podjetju zaprejo v okvirje predlaganega okvirja razmerja med najnižjo in najvišjo.
Lastniki lahko delijo dobiček z zaposlenimi in naj izvolijo svoj management in svoje zaposlene nagrajevati z opcijami, delnicami, ter udeležbo na dobičku.

Tu je sveda še veliko detajlov ma...

...ma ostanimo pri tem in konstatirajmo, da, če se je lastnik namenil predsedniku uprave švicarske banke dati 20 milijonov v konkretnem letu, ko lifra lastniku dobiček po planu, zaposlenemu varnostniku pa 36 tisoč, potem bi to v primeru akceptiranja iniciative storil po naslednji poti. Plača predsednika uprave bi bila 432 tisoč, od 432k do 20 mio pa bi bila recimo izplačana udeležba na dobičku v višini 19 milijonov in 568 tiočakv. Etoooo! Razjahaj Kurta, da zajaha Murta!

Ker pa premore Švica na ravni celotne družbe več pameti, kot ta levičarska skupina s svojimi simpatizerji in se zaveda, da lastniku nihče ne more predpisovati koliko svojega denarja bo komu dal v zameno za njegove storitve, so butalski cirkus levičarjev modro zavrnili. In konec zgodbe!

V vsaki državi bi imelo smisla kvečjemu predpisovati razmerja plač v državni upravi, pa še to ni pametno, saj tvegaš, da boš sčasoma potom negativne selekcije fasal v DU same desperadose, ki drugje na trgu ne morejo dobiti boljšega dela. A pri nas je negativna selekcija po 70-ih letih že davno vzpostavila takšno stanje, pa lahko vsaj začasno mirno predpišemo takšno razmerje.

Vtikati se v privat podjetja je pa seveda nedopustno in nima temelja v nobeni ustavni pravici državljana oz družbe kot celote. Načeloma sme vsak švicarski zasebnik, ne le prosto razpolagati s svojim dobičkom, ampak celo vse svoje premoženje pretopiti v kepo zlata, ki jo odpelje na sredino genevskega jezera in jo tam sredi noči tajno fukne v globino, akoravno mu to deal zadovoljstvo. Kdo to lahko prepreči zasebnemu lastniku tega premoženja? Komunisti se bi v to radi vmešavali, češ, da je to zlato tudi en mau od vseh nas. NI, komunjare ni, ker je samo od njega, ker je on fkup sklamfal vse to in ne vi!

Država naj se vtika v to kako so obdavčene plače in dobički in opcije, Koliko česa bo lastnik odstopil nekomu, ki za njega dela, pa je stvar lastnika.

A, zanimovosti li zanimive, ne eno ne drugo ni stvar umsko motenih nedojebancev iz vrst t.i. "slovenskih levičarjev" oz kumunajzlov. Oni niso ne lastniki in ne država, pa eto niso stranka v postopku, de. Ako imate kumunajzli tak silno potrebo vmešavati se v take zadeve, naredite si svoj kibuc, pa tam delajte takšne referendume. Na svojem lastnem premoženju, lepo prosim, ne na našem? Jasno?!

Link

Ni komentarjev: