torek, 19. november 2013

2272033 - kako so Finance ob Kovačevi kolumni sramotno pokleknile pred Mencingerjem

[Provi]
Saj ne rečem, je lepo brat tole razlago in težko se je ne strinjati s tem, da se ljudi zaradi izjav in prepričanj naj ne bi pošiljalo pred sodišče.

Hec je samo v tem, da Kovač ni pošiljal Mencingerja pred sodišče zaradi izjav, ampak dejanj in to je jasno napisano tako na začetku kot koncu kolumne.

Bingo!

P: Točno v tem grmu tiči zajec. Simona se je očitno odločila to oportuno prekvalificirati v "Pošiljanje pred sodišče zaradi izjav". Kovač ga je pa zgolj po novinarsko, strogo retorično in absolutno benigno, pošiljal pred zodišče zaradi škodljivih dejanj. Takih "pošiljanj" je v javnih medijih na dnevni bazi nešteto. Slovenska t.i. "sodišča" bi lahko samo za obravnavo tega delala naslednjih 1000 let pa ne bi nikoli prišla skozi.

Zadeva gre v isto kategorijo kot klasifiakcija kaj je v SLO t.i. "sovražni govor" in kaj ni.

Če nekdo izrazi mnenje, da Slovenija ne bo videla napredka dokler komunistična tolpa ima eno samo pozicijo odločanja v državi, pa magari samo tisto v poklicnem gasilskem društvu, kar je sicer očitna in vsem vidna resnica, bo Spomenka Hribar ob obilnem afirmativnem odzivu vseh t.i. "levih novinarjev", a za "leve" se itak brez sramu in strahu pred tožilstvi in sodnijo, deklarirajo vsi, hehe, takšno govorico označila za sovražno. Nastal bo vihar v kozarcu do polovice napolnjenem z vodo.

Ko pa sprijen in tudi kako drugače sociapoatski znan slovenski igralec reče, "da bi Barbarin rov lahko zdaj po izpraznitvi, spet napolnili z Novimi™", se vsi "levi" vred s tovarišico publicistko odločijo ostati modro in oportunistično tiho. Ker najbrž gre za umetniško svobodo izražanja pri igralcu. Auuu! Absolutno pa nihče ne opazi nikakršnega sovražnega govora v tem. Niti Nataša Pelc Mantl se ne oglasi!

Kobajagi je zdaj Simona morala zaščititi občutljivo pičkico Mencingerja, ker je kao skoraj omedlel, ko je izvedel surprizno mu novico, da Kovač o njemu ima mnenje, da je škodljivec in da so njegova dejanja bila škodljiva.

Ali je Simoni sploh jasno oz sploh lahko jasno, da je Mencinger s tem, ko zagovarja komunistično oz "levičarsko" doktrino že sam sebe klasificiral za velelopova v zasedi, ki odkrito uporablja sovražni govor naperjen proti producentom in narodu, torej je sam sebe deklariral za veleškodljivca in je na to celo ponosen.

Kaj ima Simona ščiti takega človeka, ki sam sebe odkrito javno vsak dan vmešča med veleškodljivce.

Mar bi pustila da naj toži, potem pa sodišču razložila tak. "Dne tega in tega je Mencinger v časopisu tem in tem zase rekel, da je ponosen levičar, ter, da je za nacisocialzem oz neo-naci-demokratičnikobajagi socializem. S tem, cenjeno sodišče je sam sebe de facto proglasil za veleleopova.Predlagam, da se ga zasliši in se mu posatvi vprašanje ali ej za prostotržni kapitalizem ali za "demokratći socializem", pa da vidimo". Težko li je?

P: Kovač in novinarji smejo v mojem vrednostnem sistemu gagati kolikor jih je volja koga vse bi "bilo treba poslati pred sodišče". Dokler ne podajo krive ovadbe na sodišču in to osebno, je to njihovo pisanje treba jemati bolj kot benigno izražanje vrednostnih sodb, morda zlobnih, a ipak zgolj vrednostnih sodb, ki še niti blizu niso ovadbe, kaj šele krive ovadbe.

Tako je to v normalni skulirani družbi.

Tu se pa pač raje eni gredo katoliškost večjo od papeževe v primeru maziljenega Mencingerja, v primeru trupel iz Barbara rova in Janše in rožljanja s protiustavno vrnitvijo družbe v totalitarizem in enoumje, pa smejo mencigerji in kučani in jankovići peti bandiero v Ježici in gagati po časopisih v podporo najave totalitarizma.

Celo več, sodnice smejo soditi in obsoditi brez dokazov, pa jih taisti žurnalisti ščitijo z "Sodišča je treba spoštovati". Skratka, komunistična sranja in zloba in odkrite najave zločinov in državnih udarov in ataka na svobodo ljudi, so vedno ščitene, tudi takrat, ko so očitna smrdljiva komunistična sranja se jim mora reči, da so "demokratične" tortica, ker se pač sami predstavljajo za tortico okranclano s pridevnikom "demokratična".

Jebiga lahko se, "može se", pa se je tak ravnalo, kanede, Simona? Kovačev odziv je bil pa: "Fuck you!". Finance se pa resda lahko pohvalijo, da so v über papeške in ziheraške. Kar de facto drži, ni kaj! Formalnopravno je vse BePe, urednik sme oceniti, da je s tem podjetje obvaroval tožb in tveganj. Financam to, Kovaču ponosen odhod! Fsak tele dobo svoj vesele, de!

Sicer pa, ne krilimo z ročičkami in ne dramatizirajmo! Kovač bo pač pisal kje drugje, jebiga! Dokler ne uvdeejo DemkratćkiScjalizem™! Takrat mu bo pa ipak priporočljivo emigrirati, hehe.

Sicer pa, nor kot sem, vedoč, da nihče drug ne bo tako blesav kot jaz, in da je treba tudi to povedati: Tudi Kovač ni baš angleček in ni baš konsistentno pravi in čist. Tudi on je občasno bil Menciger®, junouvotajmiin!

Je pa res, da bi bil svet lepši in bolj romantičen, če bi Simona in Pero rekla, tak recimo... "...ma ko ga jeba, res je, da nismo baš ful ligali fnulo komplajent, ampak ipak, naj pezde Mencingerjevo izvoli tožiti. Ne bo ne prvič ne zadnjič. Koliko nam pa lahko rdeča sodnica prisodi za tote njegove duševne bolečine, koneckoncof, de."

Link

Ni komentarjev: