ponedeljek, 11. november 2013

2265831 - kako sploh pritegniti top kadre v Slovenijo?

[mataj]
> [janezpizdek]
> V ta aspekt problema sodi tudi to, da Slovenija ni zmožna, razen v par podjetjih v tuji lasti in v lasti zasbenikov, plačati oz pritegniti vrhunske managerje.

Kot naprimer legendarna Fiorina Carly, ali Jon Corsine.

Kot na primer kdo, ki ima znanje za delo in zna/zmore garantirano proizvesti rezultat merjen "on bottom line" in lahko kadarkoli dobi delo v Londonu, New Yorku, Singapurju ali Dubaju s plačo recimo nad 400 tisoč EUR letno plus familz-size adequate housing, plus car plus children schooling for up to 2 kids, plus usual company benefits package.
No, katere slovensko podjetje to lahko in hoče ponuditi?

Btw, Krkina uprava bi že davno, ravno zaradi tovrsnih razlogov, rada sedež Krke izmestila iz Slovenije. Nisi vedel? No, zdaj veš! A tega ne upajo muksniti, ker komutalibaska tolpa nekak, softly mysteriously, hehe, ima roko nad to odločitvijo in bi jih dali pribiti na križ.

Pritegniti takega človeka visokega profila v Slovenijo je znanstvena fantastika, saj manjkajo čisto vsi prerekviziti plus še ene tisoč pogojev. Ona pupika, ki se je nategnila, ko je prišla v NLB je doživela nervni zlom. Sirota ni vedela s kako bestialnostjo ima opraviti.

Slovenijo so tvoji svoji komunistični rdečetalibanski tolparji uspeli tako zelo sprčiti, distortirati in spačiti, da se managerje univerzitetne izobrazbe plačuje 24 tisoč EUR bruto letno, beri maksimalno tisoč EUR mesečno neto, vse se pa meri po državnih kolhozih, ki podlegajo pravilu, da manager ne more imeti večje plače od premijera, ki pa je prav tako uradno plačan kot kakšen bašćaršijski košpicar, v podmizju mu pa prihodke dojebavjo nečastno tak, da mu nosijo oprane črnofondne peneze, da mu babnca lahko gre v Trst po Brioni in Armani obleke. Na črno in v tajnosti. Bedniki lopovski vaškokokošarskI!

Dežela nasilne uravnanosti v bedi in potemkinovskih kobajagi-blue-colar prezidentov države, ki se kobajagi vozijo v starih golfih, a v državi v smeri teh tolp ponikne letno po par milijard. Dežela laži, sprenevedanja in populistične mudologije: Two words - dude: Komunistiše Fejkostania!

In ko dežela ekonomsko zariba in res rabi dobre producente/kreativce/managerje ki se jih dobro plača je na poti do tega že davno preventivno vzniknilo ziljon ovir. Oz šanse, da se dobre pritegne v SLO sploh ni!

O tem jaz govorim, dude!

Ti pa potihem likuješ, češ, "da ste se za to tudi borili", ter furaš rdečetalibasko mantro o tem, da ja vsak manager, tudi najet oddelkovdja v Krki, strokovnjak manager, plačan odvisno zaposlen človek, razredni sovražnik deloucef, razen seveda maziljenih in posvečenih izbrancev in nastavljencev kompartije.

Katerih zlodela najraje relativiziraš s sarkazmom, norčujoč se primitivno, češ, da ti je zelo "hudo", ker klerikajzli in "kriptokomunisti" in "zavrnjeni komunisti", niso uspeli priti do korita. Prevod sarkazma - naj še naprej plenijo TvojiSvoji™, saj opcije, da ne bi nihče plenil ni, pa je eto bolje, da TvojiSvoji, kot pa klerikajzli.

VašimSvojim velelopovom rečete "manager s socialnim čutom", ker je član pravega klana in ker gaga pravo mudologijo. Na primer Zoki in njegov sosed German. Prvega maja na Rožniku v rdeči majici s srpokladifcem na prsih in v parlamentu v roli prezidenta parlamenta gagata o "veselju do socjalnega kapitala in "nekem sistemu" kapitalizmu, "ki ga nihče ne mara" in "ga je treba nadomestiti magari z DemokratćkimSocjalizmom™", v podmizju pa v njihovi smeri ponika stotine milijonov potom enlbe kolhozov, merkatorjev, acjev in factorbank. Ne zato, ker so managerji, temveč zato, ker so del nomenklature in del ali maziljenci murgljske rdeče prelature.

Link

Ni komentarjev: